Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα του κώδικα 32

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για τα σφάλματα του Code 32 στη Διαχείριση Συσκευών

Το σφάλμα Code 32 είναι ένας από διάφορους κωδικούς σφάλματος του Device Manager . Συνήθως προκαλούνται όταν ο τύπος έναρξης για το πρόγραμμα οδήγησης της συσκευής υλικού είναι απενεργοποιημένος στο μητρώο .

Το σφάλμα Code 32 θα εμφανίζεται σχεδόν πάντα με τον ακόλουθο τρόπο:

Έχει απενεργοποιηθεί ένα πρόγραμμα οδήγησης (υπηρεσία) για αυτήν τη συσκευή. Ένα εναλλακτικό πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να παρέχει αυτή τη λειτουργία. (Κωδικός 32)

Λεπτομέρειες σχετικά με τους κωδικούς σφαλμάτων του Διαχειριστή Συσκευών όπως ο Κωδικός 32 είναι διαθέσιμα στην περιοχή Κατάσταση συσκευής στις ιδιότητες της συσκευής: Τρόπος προβολής της κατάστασης μιας συσκευής στη Διαχείριση συσκευών .

Σημαντικό: Οι κωδικοί σφάλματος του Διαχειριστή συσκευών είναι αποκλειστικοί στη Διαχείριση συσκευών . Εάν δείτε το σφάλμα Code 32 σε άλλα σημεία των Windows, είναι πιθανό ότι πρόκειται για κωδικό σφάλματος συστήματος που δεν πρέπει να αντιμετωπίσετε ως πρόβλημα διαχειριστή συσκευών.

Το σφάλμα Code 32 θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε συσκευή υλικού στη Διαχείριση Συσκευών, αλλά τα περισσότερα σφάλματα του Κώδικα 32 εμφανίζονται σε οπτικές μονάδες όπως δίσκους Blu-ray, DVD και CD.

Οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft μπορεί να αντιμετωπίσει σφάλμα του Κωδικού 32 Device Manager, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows XP και πολλά άλλα.

Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα κωδικού 32

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εάν δεν το έχετε ξανακλειδίσει τουλάχιστον μία φορά μετά την εμφάνιση του σφάλματος Code 32.
    1. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι ο κωδικός σφάλματος 32 που βλέπετε σε μια συσκευή προκλήθηκε από ένα προσωρινό πρόβλημα με το υλικό. Αν ναι, η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να διορθώσετε το σφάλμα Code 32.
  2. Εγκαταστήσατε μια συσκευή ή κάνατε μια αλλαγή στη Διαχείριση συσκευών λίγο πριν εμφανιστεί το σφάλμα Code 32; Αν ναι, είναι πιθανόν η αλλαγή που κάνατε να προκάλεσε το σφάλμα του Code 32.
    1. Αναίρεση της αλλαγής αν μπορείτε, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, ελέγξτε ξανά για το σφάλμα Code 32.
    2. Ανάλογα με τις αλλαγές που κάνατε, ορισμένες λύσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν:
      • Καταργήστε ή επαναρυθμίσετε τη νέα συσκευή που εγκαταστήσατε.
  3. Επιστρέψτε το πρόγραμμα οδήγησης σε μια έκδοση πριν από την ενημέρωσή σας.
  4. Χρησιμοποιήστε την Επαναφορά Συστήματος για να αναιρέσετε τις πρόσφατες αλλαγές που σχετίζονται με το Device Manager.
  5. Διαγράψτε τις τιμές μητρώου UpperFilters και LowerFilters . Μία κοινή αιτία των σφαλμάτων του Code 32 είναι η αλλοίωση δύο τιμών μητρώου στο κλειδί μητρώου της μονάδας δίσκου DVD / CD-ROM.
    1. Σημείωση: Η διαγραφή παρόμοιων τιμών στο μητρώο των Windows θα μπορούσε επίσης να είναι η λύση σε ένα σφάλμα Code 32 που εμφανίζεται σε μια συσκευή διαφορετική από μια μονάδα Blu-ray, DVD ή CD. Το σεμινάριο UpperFilters / LowerFilters που συνδέεται παραπάνω θα σας δείξει ακριβώς τι πρέπει να κάνετε.
  1. Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή. Η κατάργηση της εγκατάστασης και η επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης για τη συσκευή είναι μια άλλη πιθανή λύση για ένα σφάλμα Code 32. Αυτό θα πρέπει να επαναφέρει σωστά τον τύπο εκκίνησης στο μητρώο.
    1. Σημαντικό: Εάν μια συσκευή USB δημιουργεί το σφάλμα Code 32, καταργήστε την εγκατάσταση κάθε συσκευής κάτω από την κατηγορία υλικού του Universal Serial Bus Controllers στη Διαχείριση Συσκευών, ως μέρος της επανεγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης. Αυτό περιλαμβάνει οποιαδήποτε συσκευή μαζικής αποθήκευσης USB, ελεγκτή κεντρικού υπολογιστή USB και κεντρικό διανομέα USB.
    2. Σημείωση: Η σωστή επανεγκατάσταση ενός προγράμματος οδήγησης, όπως στις παραπάνω οδηγίες, δεν είναι η ίδια με την απλή ενημέρωση ενός προγράμματος οδήγησης. Μια πλήρη επανεγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης περιλαμβάνει την πλήρη κατάργηση του τρέχοντος εγκατεστημένου προγράμματος οδήγησης και στη συνέχεια την εκ νέου εγκατάσταση των Windows από την αρχή.
  2. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή . Η εγκατάσταση των πιο πρόσφατων προγραμμάτων οδήγησης από τον κατασκευαστή για μια συσκευή με σφάλμα Code 32 είναι μια άλλη πιθανή λύση για αυτό το πρόβλημα.
  3. Αλλάξτε με μη αυτόματο τρόπο τον τύπο εκκίνησης του προγράμματος οδήγησης στο μητρώο. Αυτή είναι η πιο άμεση λύση στο σφάλμα Code 32 και θα πρέπει να διορθώσετε το πρόβλημα εάν τα προηγούμενα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων δεν λειτουργούν.
    1. Σημείωση: Αυτό πιθανότατα θα είναι το διορθωτικό, αν βρείτε τον τύπο εκκίνησης του οδηγού στο μητρώο ως 0x00000004 , πράγμα που σημαίνει ότι είναι απενεργοποιημένο. Ο σωστός τύπος εκκίνησης εξαρτάται από το πρόγραμμα οδήγησης. Για παράδειγμα, το cdrom θα πρέπει να έχει έναν τύπο εκκίνησης 0x00000001 .
  1. Αντικαταστήστε το υλικό . Ως έσχατη λύση, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το υλικό που έχει το σφάλμα Code 32.
    1. Ενώ δεν είναι πολύ πιθανό, είναι επίσης πιθανό η συσκευή να μην είναι συμβατή με την έκδοση των Windows . Αυτό μπορεί να είναι ένα ζήτημα, εάν το υλικό με το σφάλμα Code 32 κατασκευάστηκε πριν από πολλά χρόνια ή αν το λειτουργικό σας σύστημα είναι παλιό σε πολλές εκδόσεις. Μπορείτε να ανατρέξετε στο HCL των Windows αν πιστεύετε ότι αυτό είναι πιθανό.
    2. Σημείωση: Εάν είστε βέβαιοι ότι το ίδιο το υλικό δεν είναι η αιτία αυτού του συγκεκριμένου σφάλματος Code 32, μπορείτε να δοκιμάσετε μια εγκατάσταση επιδιόρθωσης των Windows . Εάν αυτό δεν είναι επιτυχές, τότε θα μπορούσατε να δοκιμάσετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows . Δεν σας προτείνω να κάνετε κάτι από αυτά πριν προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε το υλικό, αλλά ίσως χρειαστεί να τους δώσετε ένα πλάνο αν δεν έχετε άλλες επιλογές.

Ενημερώστε μας αν έχετε διορθώσει ένα σφάλμα Code 32 χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που δεν έχω παραπάνω. Θα ήθελα να διατηρήσω αυτή τη σελίδα όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένη.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει ότι το ακριβές σφάλμα που λαμβάνετε είναι το σφάλμα Code 32 στο Device Manager. Επίσης, ενημερώστε μας ποια βήματα, αν υπάρχουν, που έχετε ήδη λάβει για να προσπαθήσετε να επιλύσετε το πρόβλημα.

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να καθορίσετε τον ίδιο τον Κώδικα 32 πρόβλημα, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να διορθώσω τον υπολογιστή μου; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.