Πώς να κάνετε την κίνηση σας να αντιδράσει στη μουσική στα After Effects

Θέλετε λοιπόν ένα κομμάτι κινούμενων εικόνων να αντιδράσει στα χτυπήματα του τελευταίου ύπνου techno; Ποιος δεν το κάνει! Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να το κάνουμε αυτό χρησιμοποιώντας το Adobe After Effects, έτσι ποπ που ανοίγει ή κατεβάζετε τη δωρεάν δοκιμή σας και ας βουτήξουμε δεξιά!

Έτσι, πρώτα ας ξοχίσουμε ένα γρήγορο δευτερόλεπτο μιλώντας για το τι είδους κινούμενα σχέδια λειτουργεί με αυτό το αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται να είναι πιο αφηρημένα, trippy styles που θα ανταποκριθούν καλά σε αυτή την τεχνική. Αυτό δεν θα είναι μια μεγάλη μέθοδος για να πάρετε έναν χαρακτήρα για να χορέψετε γύρω από την οθόνη στη μουσική, αλλά αν θέλετε ένα παλλόμενο φως ή ένα δροσερό techno δαχτυλίδι, αυτό είναι το μέρος που πρέπει να είναι.

Βρείτε τη μουσική για να εργαστείτε

Τώρα μόλις ξεκινήσουμε τα After Effects ας βρούμε ένα κομμάτι μουσικής για να δουλέψουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε το Welcome Home (Sanitarium) από τη Metallica, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε. Το Δωρεάν Αρχείο Μουσικής είναι επίσης ένας καλός πόρος αν ψάχνετε για ένα κομμάτι μουσικής που θα χρησιμοποιηθεί σε ένα βίντεο που πρόκειται να καταλήξετε να δημοσιεύσετε στο Youtube αν θέλετε να αποφύγετε την κατάργησή του. Επίσης, η μουσική που έχει μεγάλες επιτυχίες και μπάσα είναι συνήθως ένας καλύτερος τρόπος για να πάει για αυτό το αποτέλεσμα από κάτι πιο ώριμο, γι 'αυτό κρατήστε αυτό στο μυαλό, καθώς και τραγούδια χωρίς στίχους τείνουν να λειτουργούν καλύτερα επίσης. Το After Effects χάνει πολλές παραλλαγές στο τραγούδι όταν ασχολείται με τους στίχους, αλλά για το παράδειγμά μας, πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το μεγάλο intro στο Metallica για να δουλέψει καλά.

Εισαγωγή μουσικής σε μεταγενέστερα εφέ

Αφού εισάγουμε το κομμάτι της μουσικής μας στο After Effects, μεταφέρουμε το κάτω στο εικονίδιο της νέας σύνθεσης στο κάτω μέρος του παραθύρου του έργου μας για να δημιουργήσουμε μια σύνθεση που είναι η διάρκεια του τραγουδιού μας.

Στη συνέχεια, ας κάνουμε ένα απλό τετράγωνο στερεό για να δουλέψουμε. Ξέρουμε ότι δεν είναι ένα δροσερό techno δαχτυλίδι, αλλά θα εφαρμόσουμε την επίδρασή μας στην κλιμάκωση του, έτσι ώστε να μεγαλώνει και να συρρικνώνεται με τη μουσική. Το αποτέλεσμα που θα κάνουμε μπορεί να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε, έτσι θα το κρατήσουμε απλό με την κλιμάκωση εδώ για παράδειγμα, μπορείτε να το εφαρμόσετε στο δροσερό ύφος techno σας αργότερα μόνοι σας μόλις καταλάβουμε πώς δουλεύει.

Πώς να υπερβάλλετε το τραγούδι

Τώρα που έχουμε αυτή τη ρύθμιση, ας προσθέσουμε μια επίδραση στον ήχο μας, ώστε να μπορούμε να υπερβάλλουμε το τραγούδι, ακόμη περισσότερο, για να προσπαθήσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από το αποτέλεσμα. Θα εφαρμόσουμε το εφέ Bass & Treble σε αυτό και ανάλογα με το ποια θα θέλαμε να ανταποκρίνεται περισσότερο το κινούμενο γραφείο μας, θα το σπάσουμε και το άλλο κάτω. Αν λοιπόν θέλουμε το κινούμενο πλάνο μας να ανταποκρίνεται περισσότερο στα μπάσα, μπορούμε να το στρέψουμε μέχρι τα 100 και να τριπλασιάσουμε τα -100 και αντίστροφα αν θέλουμε να ανταποκριθεί στα πρίμα του τραγουδιού. Για παράδειγμα, θα ενισχύσουμε τα πρίμα.

Στη συνέχεια, θα θέλαμε να μετατρέψουμε τον ήχο μας σε βασικά καρέ και αυτό είναι εξαιρετικά εύκολο. Απλά κάντε δεξί κλικ στο κομμάτι ήχου που βρίσκεται στο Timeline και επιλέξτε Keyframe Assistant και, στη συνέχεια, επιλέξτε Convert Audio To Keyframes. Θα δείτε ένα νέο μηδενικό αντικείμενο που εμφανίζεται με τίτλο Audio Amplitude, και εδώ όλα τα βασικά καρέ που προσαρμόστηκαν από το ηχητικό μας υλικό ζωντανά. Αν επιλέξετε το καινούργιο μας αντικείμενο στο χρονικό μας πλαίσιο και πατήσετε το U θα εμφανιστούν όλα τα χαρακτηριστικά και τα βασικά τους πλαίσια.

3 Χαρακτηριστικά

Θα δείτε ότι έχουμε 3 ιδιότητες, το αριστερό κανάλι, το δεξιό κανάλι και τα δύο κανάλια. Όπως είμαστε βέβαιοι ότι έχετε υποθέσει ότι αυτό είναι αυτό που παίζει από το αριστερό ηχείο, το δεξί ηχείο, και τα δύο ηχεία. Θα πάμε και από τα δύο κανάλια για να κρατήσουμε τα πράγματα απλά και για να είμαστε οργανωμένοι θα επιλέξουμε Αριστερά και Δεξιά κανάλια και θα τα διαγράψουμε από το null αντικείμενο μας.

Τα κανάλια έχουν ένα ρυθμιστικό μέσα σε αυτά και αν τρίβουμε το timeline μας, θα πρέπει να δούμε τους αριθμούς της αλλαγής του slider σε όλο το τραγούδι αλλά το null αντικείμενο μας δεν αλλάζει καθόλου. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ρυθμιστικά είναι πολύ σαν ένα null αντικείμενο, έχουν τιμές αλλά δεν επηρεάζουν ό, τι συνδέονται άμεσα με αυτό συνήθως. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να προσθέσουμε ένα άλλο χαρακτηριστικό σε αυτό το slider και να το ανταποκριθούμε σε αυτό που κάνει το slider.

Τώρα θα δείτε ότι ο ολισθητήρας αλλάζει μόνο λίγο, η δική μου αιωρείται γύρω στις 10 έως 20. Αν χρησιμοποιήσουμε αυτό το αποτέλεσμα μας θα είναι πολύ λεπτό, σχεδόν πάρα πολύ λεπτό για να το αξίζει. Ας πάμε λοιπόν και μεγεθύνουμε αυτή την αξία, έτσι ώστε το αποτέλεσμά μας να είναι πιο δραματικό και υπερβολικό για την ταινία μας.

Θα το κάνουμε αυτό χρησιμοποιώντας μια έκφραση After Effects. Μια έκφραση είναι μια μικρή εξίσωση που λειτουργεί ως κομμάτι κώδικα που λέει στο After Effects να κάνει κάτι συγκεκριμένο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα την πούμε να μεγεθύνει τις τιμές αυτού του ρυθμιστικού. Έτσι πρώτα είναι η έκφραση που θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε:

Γραμμική (τιμή, a, b, x, y)

Αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξει τις τιμές του ρυθμιστή μας έτσι ώστε αν η τιμή είναι Α, θα γίνει X και αν η τιμή είναι Β, τότε θα γίνει Y. Για παράδειγμα, αν η έκφρασή μας μοιάζει με αυτή: γραμμική (τιμή, 0,50,10,100) που λέει ότι όταν η τιμή είναι 0, θα αλλάξει σε 10 και όταν η τιμή είναι 50 θα αλλάξει σε 100.

Τώρα λοιπόν θέλουμε να μάθουμε ποιες θα είναι οι αξίες για το δικό μας μουσικό κομμάτι για τις εκφράσεις μας. Επιλέξτε το ρυθμιστικό σας και ανοίξτε τον επεξεργαστή γραφημάτων κάνοντας κλικ στο κουμπί γραφήματος στη γραμμή χρόνου σας. Αυτό δημιουργεί ένα τρελό γράφημα γραμμής και θέλουμε να μάθουμε τι είναι μερικές από τις μέσες τιμές μας.

Πρώτον, ας μάθουμε το χαμηλό μέσο όρο εξετάζοντας το πού είναι οι χαμηλότερες κουκίδες στο γράφημά μας. Το ορυχείο είναι γύρω στις 7. Αυτό σημαίνει ότι θα θέλουμε να αλλάξουμε την τιμή Α μας να είναι 7 και η τιμή Χ να είναι ό, τι θέλουμε να είναι η νέα μας χαμηλότερη τιμή.

Τώρα χρειαζόμαστε τη μέση υψηλή μας τιμή, οπότε κοιτάξτε πού εμφανίζονται οι πιο τελείες στην κορυφή του γραμμικού γραφήματος και εκτιμήστε την τιμή. Το ορυχείο είναι γύρω στα 35, θα πούμε ότι δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι και μπορούμε πάντα να μπαίνουμε και να τσίμπημαμε τα πράγματα αργότερα.

Θα βάλουμε 35 in για το B και θα κάνουμε το Y μας σε 200. Έτσι, λέμε ότι η μέση υψηλή αξία των 35 θα γίνει 200 ​​αντί.

Τώρα, αν μετακινηθούμε στο χρονοδιάγραμμά μας, θα πρέπει να δούμε μια πολύ πιο δραματική αλλαγή στις τιμές στο ρυθμιστικό μας. Αυτό ακριβώς θέλουμε να συμβεί.

Τώρα, λοιπόν, να κάνουμε το στερεό παλμό μας στη μουσική με αυτές τις νέες υπερβολικές αξίες. Θα κάνουμε κλικ στο στερεό μου στη γραμμή χρόνου μου και θα χτυπήσω τον S για να φέρω την κλίμακα του, και στη συνέχεια θα επιλέξουμε Option ή Alt-κλικ στο χρονόμετρο για να φέρουμε τον έλεγχο έκφρασης. Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε το Pick Whip, που είναι το εικονίδιο που είναι μια μικρή σπειροειδής γραμμή, για να κάνετε κλικ και να σύρετε από την έκφραση Scale στο Slider στο layer Audio Amplitude.

Αυτό θα προσθέσει μια νέα μακρά έκφραση στο παράθυρο έκφρασης μεγέθους του στερεού μας, θα μπορούσατε να το πληκτρολογήσετε όλα, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε το Pick Whip. Αυτό που λέει αυτή η έκφραση είναι ότι θέλετε τα After Effects να ταιριάζουν με την κλίμακα του στερεού μας με την τιμή του ρυθμιστικού στο επίπεδο Audio Amplitude.

Τώρα, αν παίξουμε το κινούμενο πλάνο μας, θα πρέπει να δείτε το σταθερό μέγεθος που αλλάζει σε σχέση με τη μουσική σας. Ta da!

Οι πιθανότητες είναι ότι δεν αντιδρά ακριβώς με τον τρόπο που θέλετε, όπου θα πρέπει πιθανότατα να εισέλθετε και να τελειοποιήσετε τις τιμές στην έκφρασή σας, ώστε να κάνει το κινούμενο σχέδιο να αντιδράσει λίγο περισσότερο με το πώς θα θέλατε να αντιδράσει .

Τώρα που είναι ο ίδιος τρόπος μπορούμε να εφαρμόσουμε μουσική που επηρεάζει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο στο After Effects. Μπορεί να ελέγξει τη λάμψη, τη φωτεινότητα του φακού, τη θέση, την περιστροφή, τη θολότητα, το ονομάζετε, κάνοντας την ίδια διαδικασία και απλά επιλέξτε να χτυπήσετε οποιοδήποτε αποτέλεσμα θέλετε να αντιδράσετε στο ρυθμιστικό καναλιού Audio Amplitude. Έτσι, διασκεδάστε και τρελαίνετε!