Χωρίς δικαιώματα μουσικής και ηχητικά εφέ για τους animators

Τα πνευματικά δικαιώματα στη μουσική είναι ένα σημαντικό ζήτημα αυτές τις μέρες. Συζητήσαμε την προστασία της τέχνης και των κινούμενων εικόνων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, αλλά ως εμψυχωτές, πρέπει επίσης να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τα έργα πνευματικής ιδιοκτησίας των άλλων.

Αν δεν παράγουμε και θα καταγράψουμε όλα τα δικά μας ηχητικά κομμάτια και τα ηχητικά εφέ, θα χρησιμοποιούμε υλικό άλλου είδους που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα - με ή χωρίς άδεια, με ή χωρίς πληρωμή.

Η χρήση ακόμη και πέντε δευτερολέπτων ήχου χωρίς πνευματικά δικαιώματα χωρίς άδεια (αν αυτή η άδεια χορηγείται ή αγοράζεται), ακόμη και για ένα μη εμπορικό έργο, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις αν ο κάτοχος αυτού του ήχου θέσει το ζήτημα στη χρήση του.

Με αυτό κατά νου, εδώ είναι μερικές ιστοσελίδες όπου μπορείτε να κατεβάσετε royalty-free μουσική και ηχητικά εφέ για χρήση στα κινούμενα σχέδια σας.

Soundsnap.com

Σχόλια: Χιλιάδες ελεύθερα ηχητικά εφέ και βρόχους, με επώνυμη περιήγηση.

Περιορισμοί: Ελεύθεροι για εμπορική και μη εμπορική χρήση, αλλά πρέπει να συμμορφώνονται με τους όρους χρήσης τους (προαιρετική καταχώριση, αλλά χωρίς μεταπώληση εκτός αν αποτελούν μέρος μιας πλήρους εργασίας). Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα copyright / legal στο κάτω μέρος της Συχνές Ερωτήσεις.

FlashKit

Σχόλια: Μεταξύ άλλων, το FlashKit προσφέρει μια μεγάλη συλλογή από βρόχους ήχου και εφέ για χρήση σε ταινίες Flash.

Περιορισμοί: Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης για τα διαφορετικά δικαιώματα χρήσης για διάφορα κομμάτια.

Incompetech

Σχόλια: Περιηγηθείτε ανά αίσθηση ή είδος. Μόνο μουσική.

Περιορισμοί: Η μουσική πρέπει να πιστώνεται στην εργασία σας. Ο συγγραφέας (Kevin Macloed) ζητά $ 5 δωρεά για την υποστήριξη του ιστότοπου, αλλά δεν απαιτείται.

RoyaltyfreeMusic.com

Σχόλια: Μουσική, βρόχοι, χτυπήματα, ηχητικά εφέ, ακόμη και ήχοι κλήσης.

Περιορισμοί: Μόνο τα κλιπ ήχου στη σελίδα που παρέχεται είναι δωρεάν. Όλα τα υπόλοιπα στον ιστότοπο καταβάλλονται.

CCMixter

Σχόλια: Ένας ιστότοπος που περιέχει remixes με άδεια Creative Commons. Μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένη η κατανόηση του τρόπου λήψης σε μορφή MP3, αλλά θα φτάσετε εκεί.

Περιορισμοί: Ελέγξτε την άδεια Creative Commons που σχετίζεται με κάθε κομμάτι πριν τη χρησιμοποιήσετε. Σύμφωνα με το FAQ, το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής στον ιστότοπο είναι δωρεάν και νόμιμο για οποιαδήποτε χρήση, οπουδήποτε, αλλά σας συμβουλεύουμε να ελέγξετε μεμονωμένα κομμάτια για διαφορετικές άδειες χρήσης και περιορισμούς.

Δωρεάν-Loops.com

Σχόλια: Μια μεγάλη ποικιλία βρόχων και κλιπ για λήψη.

Περιορισμοί: Ο ιστότοπος λέει "δωρεάν μόνο για προσωπική χρήση" στο κάτω μέρος. Μπορεί να υπάρχουν περιορισμοί για εμπορική χρήση.

SoundSource

Σχόλια: Ήχοι, εφέ και μουσικά δείγματα. Ελέγξτε την επάνω δεξιά γωνία για να μεταφέρετε τη γλώσσα στα αγγλικά εάν χαθείτε.

Περιορισμοί: Ελέγξτε την άδεια Creative Commons για απαιτήσεις απόδοσης. ορισμένα δικαιώματα διατηρούνται.

NewGrounds Audio

Σχόλια: Οτιδήποτε από midi βρόχους σε wav remixes για φωνητικά κλιπ ήχου - μερικά καλά, μερικά εντελώς απαίσια.

Περιορισμοί: Ελέγξτε κάθε κομμάτι για τις απαιτήσεις αδειοδότησης και καταχώρισης. Να γνωρίζετε ότι οι χρήστες σε Newgrounds ενδέχεται να δημιουργούν remixes / loops χωρίς την άδεια του αρχικού κατόχου πνευματικών δικαιωμάτων.

Rekkerd.org Loops

Σχόλια: Συλλογές βρόχων μουσικής χωρίς δικαιώματα.

Περιορισμοί: Κανένας. αιτούμενη δωρεά αλλά δεν απαιτείται.

Λάβετε υπόψη ότι όλοι αυτοί οι ιστότοποι είναι δωρεάν ή τουλάχιστον έχουν κάποιο δωρεάν περιεχόμενο. υπάρχουν πολλοί άλλοι πληρωμένοι ιστότοποι που σας επιτρέπουν να αγοράσετε royalty-free και stock music για απεριόριστη χρήση στις παραγωγές σας.