DTS Virtual: X Περιφερειακός Ήχος - Τι πρέπει να ξέρετε

Πιέζοντας τον ήχο Surround μέχρι και έξω χωρίς επιπλέον ηχεία

DTS Virtual: Το X είναι ένα περίπλοκο όνομα, αλλά ουσιαστικά σημαίνει ότι μόνο μερικοί ομιλητές ακούγονται σαν πολλοί ομιλητές.

Γιατί υπάρχει ανάγκη για DTS Virtual: X;

Ένα από τα εκφοβιστικά πράγματα για την εμπειρία home theater είναι ο πλήθος των μορφών surround ήχου . Ανάλογα με το ποιο μοντέλο και μοντέλο δέκτη οικιακού κινηματογράφου , προενισχυτή / επεξεργαστή AV ή σύστημα Home-in-a-box που διαθέτετε θα καθορίσετε ποιες μορφές surround ήχου έχετε πρόσβαση.

Αυτό που οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κοινό, δυστυχώς, είναι ότι απαιτούν πολλούς ομιλητές.

Ωστόσο, με την αυξανόμενη δημοτικότητα των ηχητικών ράβδων και της ακρόασης των ακουστικών, η ερώτηση είναι πώς αποκτάτε εμπειρία surround ήχου χωρίς όλα αυτά τα ηχεία;

Η DTS έχει αναλάβει αυτό το καθήκον με την ανάπτυξη και την υλοποίηση της μορφής Virtual: X.

Χτισμένο πάνω στα θεμέλια των ήδη καθιερωμένων μορφών DTS: X και DTS Neural: X ήχου surround, το DTS Virtual: X διευρύνει την τάση προς μια πιο συναρπαστική εμπειρία ακρόασης χωρίς την ανάγκη για πολλά ηχεία.

Το DTS Virtual: Το X είναι σχεδιασμένο κυρίως για δέκτες οικιακού κινηματογράφου και γραμμές ήχου, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των τηλεοπτικών συστημάτων ήχου.

Πώς λειτουργεί το DTS Virtual: Το X λειτουργεί

Η τεχνολογία πίσω από το DTS Virtual: Το X είναι πολύ περίπλοκο, αλλά με βασικούς όρους, όταν ενεργοποιείται, αναλύει τα εισερχόμενα ηχητικά σήματα σε πραγματικό χρόνο και στη συνέχεια χρησιμοποιεί εξελιγμένους αλγόριθμους που κάνουν την καλύτερη εικασία σχετικά με το πού πρέπει να τοποθετούνται συγκεκριμένοι ήχοι σε μια 3-Dimensional listening χώρο όπου δεν υπάρχουν ηχεία. Ο χώρος ήχου μπορεί να περιλαμβάνει είτε οπίσθιο ή / και εναέρια ήχο.

Η διαδικασία κόβει τα αυτιά του ακροατή να αντιληφθεί την παρουσία πρόσθετων "φανταστικών" ή "εικονικών" ομιλητών, παρότι μπορεί να υπάρχουν λίγοι μόνο δύο φυσικοί ομιλητές.

Αυτό σημαίνει ότι το DTS Virtual: Το X μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε εισερχόμενο πολυκάναλο ήχο, από στερεοφωνικό δύο καναλιών, ήχο surround 5.1 / 7.1 καναλιών , έως εμβολοφόρο ήχο 7.1.4 καναλιών και χρήση μίξης up (για στερεοφωνικό) και πρόσθετη επεξεργασία για άλλες μορφές ήχου, οι οποίες δημιουργούν ένα πεδίο ήχου που περιλαμβάνει στοιχεία ύψους και / ή κατακόρυφου περιβλήματος χωρίς την ανάγκη για πρόσθετα ηχεία ή αντανακλάσεις τοίχου ή οροφής.

DTS Virtual: X Εφαρμογές

Το DTS Virtual: Το X είναι μια εξαιρετική επιλογή για μπαρ ήχου, καθώς μπορεί να αποδώσει μια αποδεκτή εμπειρία εμπνευσμένου ήχου surround, παρόλο που έχετε μόνο 2 (αριστερά, δεξιά) ή 3 (αριστερά, κεντρικά, δεξιά) κανάλια (και ίσως ένα subwoofer) στο μπροστινό μέρος της περιοχής ακρόασης.

Επίσης, για τους δέκτες οικιακού κινηματογράφου, αν δεν θέλετε να συνδέσετε το ύψος ή τα ηχεία με ηχεία, η επεξεργασία DTS Virtual: X παρέχει μια εναλλακτική λύση που ίσως σας ικανοποιεί, καθώς το οριζόντιο διαμορφωμένο πεδίο ήχου surround είναι άθικτο, αλλά το Virtual: X μπορεί να αποσπάσει τα κανάλια χωρίς επιβάρυνση για επιπλέον ηχεία.

Παραδείγματα ρυθμίσεων δέκτη ήχου και οικιακού κινηματογράφου DTS Virtual: Το X μπορεί να είναι κατάλληλο για να περιλαμβάνει:

DTS Virtual: X και τηλεοράσεις

Δεδομένου ότι οι σημερινές τηλεοράσεις είναι τόσο λεπτές, δεν υπάρχει αρκετό περιθώριο για να ενσωματωθούν συστήματα ηχείων που μπορούν να προσφέρουν μια αξιόπιστη εμπειρία ακρόασης surround ήχου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνεται έντονα ότι οι καταναλωτές επιλέγουν τουλάχιστον να προσθέσουν ένα sound bar - τελικά, φτάσατε στο πορτοφόλι σας για να αγοράσετε την τηλεόραση μεγάλης οθόνης, αξίζετε και καλό ήχο.

Ωστόσο, με το DTS Virtual: X, μια τηλεόραση θα μπορούσε να προβάλλει μια πιο συναρπαστική εμπειρία ακρόασης ήχου χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε αυτή την πρόσθετη μπάρα ήχου. Αναμένεται ότι οι πρώτες DTS Virtual: τηλεοράσεις εξοπλισμένες με X θα είναι διαθέσιμες στις αρχές του 2018.

DTS Virtual: X και δύο κανάλια στερεοφωνικών δεκτών

Μια άλλη πιθανή διαμόρφωση που είναι εφικτή, αν και δεν εφαρμόζεται από το DTS σε αυτό το σημείο, είναι να ενσωματώσει την επεξεργασία DTS Virtual: X σε ένα στερεοφωνικό δέκτη δύο καναλιών.

Σε αυτόν τον τύπο εφαρμογής, το DTS Virtual: X θα μπορούσε να ενισχύσει δυο καναλιού στερεοφωνικές αναλογικές πηγές ήχου με την προσθήκη δύο φανταστικών surround καναλιών και έως και 4 φανταστικών καναλιών (παρόμοια με τη χρήση τους με ρύθμιση μπάσων ήχου).

Εάν εφαρμοστεί αυτή η δυνατότητα, θα αλλάξει σίγουρα τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον παραδοσιακό στερεοφωνικό δέκτη 2 καναλιών, προσφέροντας πρόσθετη ευελιξία για χρήση τόσο σε ρύθμιση ακουστικής μόνο όσο και σε ήχο / βίντεο.

Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το DTS Virtual: X

Το DTS Virtual: Το X δεν απαιτεί εκτεταμένες διαδικασίες εγκατάστασης για χρήση. Στις γραμμές ήχου και τις τηλεοράσεις, είναι απλά μια επιλογή on / off. Για τους δέκτες οικιακού κινηματογράφου, αν "πείτε" στον δέκτη του οικιακού σας θεάτρου ότι δεν χρησιμοποιείτε φυσικά surround back ή ηχεία ύψους, τότε μπορεί να επιλεγεί το DTS Virtual: X.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα που βασίζεται στο μέγεθος του δωματίου, αυτό θα εξαρτηθεί εν μέρει από το πόσο ενισχυτή δύναμης υποστηρίζει η γραμμή ήχου, η τηλεόραση ή ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου. Οι ηχοσυστήματα και οι τηλεοράσεις θα ήταν πιο κατάλληλες για μικρότερα δωμάτια, ενώ ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου θα ήταν καταλληλότερος για ένα δωμάτιο μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους.

Η κατώτατη γραμμή

Ο αριθμός των μορφών surround ήχου οικιακού κινηματογράφου μπορεί μερικές φορές να είναι αρκετά εκφοβιστικός για τους καταναλωτές - προκαλώντας σύγχυση ως προς το ποιο θα χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε δεδομένη εμπειρία ακρόασης.

Το DTS Virtual: X απλοποιεί την επέκταση της ακρόασης του ήχου surround, παρέχοντας κυρίως την αντίληψη των καναλιών ύψους, χωρίς να απαιτείται επιπλέον ηχεία. Αυτή η λύση είναι πολύ πρακτική για ενσωμάτωση σε ηχοσυστήματα και τηλεοράσεις. Επίσης, για δέκτες οικιακού κινηματογράφου, παρέχει μια πρακτική λύση για όσους δεν έχουν να προσθέσουν φυσικά ηχεία ύψους, αλλά επιθυμούν ακόμα μια πιο συναρπαστική εμπειρία ακρόασης.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να επισημάνετε ότι για καλύτερα αποτελέσματα σε ένα περιβάλλον οικιακού κινηματογράφου, προσθέτοντας ειδικά ηχεία φυσικού ύψους (κατακόρυφα ή με οροφή) παρέχουν το πιο ακριβές, δραματικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, το DTS Virtual: X είναι σίγουρα ένας παίκτης αλλαγής παιχνιδιών στο συσσωρευμένο πεδίο των μορφών surround ήχου.

Τα πρώτα προϊόντα DTS Virtual: X (μέσω ενημέρωσης υλικολογισμικού) που διατίθενται στους καταναλωτές είναι η γραμμή ήχου Yamaha YAS-207 και ο δέκτης Home Theater Marantz NR1608.

Καθώς αυξάνεται η εφαρμογή, τα CD, οι δίσκοι βινυλίου, οι πηγές μέσων ροής, τα προγράμματα τηλεοράσεων, τα DVD, οι δίσκοι Blu-ray και οι δίσκοι Blu-ray Ultra HD μπορούν όλοι να επωφεληθούν από την επεξεργασία DTS Virtual: X. Μείνετε συντονισμένοι καθώς διατίθενται περισσότερες πληροφορίες.