Μάθετε περισσότερα για το Cutout Animation

Έχετε δει πιθανώς κινούμενα σχέδια διακοπών χωρίς να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε - στην πραγματικότητα, εκπέμπει σε ένα από τα μεγαλύτερα καλωδιακά δίκτυα σε καθημερινή βάση. Αλλά τι είναι το animation cutout, ακριβώς; Το κινούμενο σχέδιο cutout είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται σαν: διαγράμματα μορφής που είναι διατεταγμένα σε μια επίπεδη επιφάνεια και μετακινούνται με το χέρι και επανατοποθετούνται για να προσομοιώνουν κινούμενα σχέδια.

Οι αποκοπές μπορούν να είναι έγχρωμο χαρτί, λευκό χαρτί με σχέδια πάνω σε αυτό, ακόμα και φωτογραφίες και μπορεί να είναι εντελώς επίπεδη ή μερικές φορές να είναι αντικείμενα 3D, αν και αυτό απομακρύνεται από την κινούμενη εικόνα αποκοπής και σε animation stop-motion. Πολλοί χρησιμοποιούν συχνά κινούμενα σχέδια για να κάνουν φωτογραφίες ανθρώπων και ζώων για να φανεί σαν να μιλάνε ή να κινούνται, συχνά οδηγώντας σε ένα φαινόμενο μαριονέτας 2D.

Πώς λειτουργεί το Cutout Animation

Η πραγματική διαδικασία βήμα προς βήμα της κινούμενης απεικόνισης είναι κάπως σχετιζόμενη με τη διαδικασία της κίνησης σταματήματος κίνησης και μπορεί να είναι εξίσου κουραστική επειδή απαιτεί χειροκίνητη παρέμβαση. Κατ 'αρχάς, η σκηνή δημιουργείται χρησιμοποιώντας αντικείμενα αποκοπής, που είναι επίπεδη σε σχέση με την εικόνα φόντου.

Αυτή η σκηνή δημιουργείται σε μια βάση κινούμενων εικόνων, με τη φωτογραφική μηχανή ροτόρων τοποθετημένη πάνω από την βάση κινούμενων σχεδίων και τοποθετημένη για να στρέψει ή να σμικρύνει τη σκηνή. Η κάμερα χρησιμοποιείται για τη λήψη της σκηνής που δημιουργήθηκε με τα σχήματα αποκοπής.

Στη συνέχεια, η σκηνή πρέπει να προσαρμοστεί στο επόμενο σκηνικό της σειράς, παρόμοια με την κίνηση animation / claymation stop-motion - καθιστώντας την εντελώς διαφορετική από την παραδοσιακή κινούμενη εικόνα . Αντί να δουλεύει κανείς μεταξύ των βασικών καρέ , πρέπει να δημιουργηθεί κινούμενη εικόνα από την αρχή μέχρι το τέλος με διαδοχική σειρά, με κάθε αλλαγή μεταξύ των πλαισίων που περιλαμβάνουν μικροσκοπικές προσαρμογές στα συναρμολογημένα κομμάτια πριν από την επόμενη εικόνα της ακολουθίας καταγραφεί στο βίντεο.

Μερικές φορές τα μέρη των χαρακτήρων κινούμενων χαρακτήρων πρέπει να αλλάξουν εάν ο χαρακτήρας αλλάξει τη γωνία της θέσης τους ή αλλάξει τις εκφράσεις του προσώπου. Οι εκφράσεις προσώπου μπορούν να σχεδιαστούν με διαφορετικά κεφάλια ή διαφορετικά χαρακτηριστικά του προσώπου να μπορούν να είναι οι ίδιες οι εγκοπές, επιτρέποντάς τους να μετακινούνται ή να αντικαθίστανται με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αυτή η μέθοδος κινούμενης εικόνας είναι αυτό που δημιουργεί την υπογραφή κάπως σπασμωδικό στυλ, ακόμη και όταν οι εμψυχωτές προσπαθούν να δημιουργήσουν εντελώς ομαλή κίνηση. Τα τεμάχια κοπής μπορεί συχνά να φαίνονται να τρεμούν και να αναπηδούν στη θέση τους.

Cutout Animation είναι δημοφιλής με αρχάριους animators

Παρά τη δυσκολία του animation cutout, εξακολουθεί να είναι ένα σχετικά απλό στυλ κινουμένων σχεδίων που είναι αρκετά δημοφιλές μεταξύ των αρχαρίων γιατί απαιτεί λίγη σχεδίαση ή εφαρμογή περίπλοκων αρχών κινούμενων σχεδίων - αν και στα χέρια πιο προηγμένων animators, η τεχνική μπορεί να παράγει κάποια εκπληκτικά θεαματικά αποτελέσματα. Μερικοί επίσης επιλέγουν να προσθέσουν ειδικά εφέ μετά τη μαγνητοσκόπηση, χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως το Adobe AfterEffects.

Το South Park είναι ένα κλασικό παράδειγμα Animation Cutout

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα κινούμενων σχεδίων διακοπών είναι το κινούμενο franchise South Park . Όταν το South Park δημιουργήθηκε αρχικά, γυρίστηκε στην πραγματικότητα χρησιμοποιώντας διακοσμητικά χαρτιά κατασκευής σε σκηνικό, με τους χαρακτήρες συνδυασμένους από διαφορετικά κομμάτια και γυρισμένο ένα καρέ ανά μία φορά σε ένα κινούμενο περίπτερο.

Αργότερα η εκπομπή αναβαθμίστηκε σε τεχνικές κινούμενης εικόνας, χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως το Flash για την προσομοίωση της εμφάνισης και της αίσθησης της κινούμενης εικόνας, ακριβώς κάτω για να μιμηθούμε την ελαφριά υπόδειξη σκιάς που δημιουργούν τα στρώματα παχύτερου χαρτιού που στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Μεγάλο μέρος της επίδειξης στην πραγματικότητα παράγεται επί του παρόντος σε τρισδιάστατη εμφάνιση, αλλά παράγεται για να μοιάζει με 3D ενώ διατηρεί το αρχικό στυλ αποκοπής.

Οι διαφημίσεις συχνά χρησιμοποιούν επίσης στυλ κινουμένων σχεδίων αποκοπής, χρησιμοποιώντας συχνά ένα εφέ βίντεο με μεγαλύτερη διάρκεια χρόνου που δείχνει ότι τα χέρια του εμψυχωτή χειραγωγούν και κινούνται γύρω από τα κομμάτια χαρτιού, ενώ η αναπαραγωγή επιταχύνεται για να κάνει την κίνηση του κινούμενου κινήματος πιο γρήγορα.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες των διαφημίσεων διακοπών στη διαφήμιση είναι οι διαφημίσεις Quiznos που χρησιμοποιούν τα πάντα, από τα freaky furry τέρατα μέχρι τα γατάκια για να δημιουργήσουν κινούμενα σχέδια.