Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows χρησιμοποιώντας το Ubuntu Linux

Αν αγοράσατε έναν υπολογιστή με προεγκατεστημένα Windows, είναι πολύ πιθανό ότι κατά τη διάρκεια της ρύθμισης σας ζητήθηκε να δημιουργήσετε έναν χρήστη και ορίσατε έναν κωδικό πρόσβασης σε αυτόν τον χρήστη.

Εάν είστε το μόνο άτομο που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή, είναι πιθανό ότι αυτός είναι ο μόνος λογαριασμός χρήστη που δημιουργήσατε. Το βασικό ζήτημα με αυτό είναι ότι αν ξεχάσετε ποτέ τον κωδικό σας, δεν έχετε τρόπο πρόσβασης στον υπολογιστή σας.

Αυτός ο οδηγός δείχνει πώς μπορείτε να επαναφέρετε έναν κωδικό πρόσβασης των Windows χρησιμοποιώντας το Linux.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα επισημάνουμε δύο εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ένα γραφικό και ένα που απαιτεί τη γραμμή εντολών.

Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε το Linux στον υπολογιστή σας για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία. Χρειάζεστε μια ζωντανή εκκίνηση του Linux.

Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να δημιουργήσετε μια μονάδα Ubuntu USB .

Εάν ο υπολογιστής από τον οποίο είστε κλειδωμένος είναι ο μόνος υπολογιστής σας, τότε μπορεί να μην είστε σε θέση να δημιουργήσετε μια μονάδα USB, επειδή δεν θα έχετε έναν υπολογιστή για να το κάνετε. Σε αυτή την περίπτωση σας συνιστούμε να πάρετε έναν φίλο για να το κάνετε χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή του, χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή βιβλιοθήκης ή ένα internet cafe. Αν δεν υπάρχει καμία από αυτές τις επιλογές, μπορείτε να αγοράσετε ένα περιοδικό Linux το οποίο συχνά συνοδεύεται από μια εκκίνηση του Linux ως DVD στο μπροστινό εξώφυλλο.

Χρησιμοποιήστε το OPHCrack για να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows

Το πρώτο εργαλείο που θα σας δείξουμε είναι το OPHCrack.

Αυτό το εργαλείο πρέπει να χρησιμοποιείται για συστήματα Windows όπου ο κύριος χρήστης δεν μπορεί να θυμάται τον κωδικό πρόσβασής του.

OPHCrack είναι ένα εργαλείο σπάσιμο κωδικού πρόσβασης. Κάνει αυτό περνώντας το αρχείο SAM των Windows μέσω λιστών λεξικών με κοινούς κωδικούς πρόσβασης.

Το εργαλείο δεν είναι τόσο αλάνθαστο όσο η μέθοδος στην επόμενη σελίδα και διαρκεί περισσότερο, αλλά παρέχει ένα γραφικό εργαλείο το οποίο μερικοί άνθρωποι βρίσκουν πιο εύκολο στη χρήση.

Το OPHCrack λειτουργεί καλύτερα σε υπολογιστές με Windows XP, Windows Vista και Windows 7.

Για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το OPHCrack, θα χρειαστεί να κατεβάσετε πίνακες ουράνιου τόξου. "Τι είναι ένα τραπέζι Rainbow;" ακούμε να ρωτάς:

Ένα τραπέζι ουράνιου τόξου είναι ένας precomputed πίνακας για την αντιστροφή κρυπτογραφικών λειτουργιών κατακερματισμού, συνήθως για την πυρκαγιά hashes κωδικού πρόσβασης. Οι πίνακες χρησιμοποιούνται συνήθως για την ανάκτηση ενός κωδικού πρόσβασης χωρίς κείμενο μέχρι ένα ορισμένο μήκος που αποτελείται από ένα περιορισμένο σύνολο χαρακτήρων. - Βικιπαίδεια

Για να εγκαταστήσετε το OPHCrack ανοίξτε ένα τερματικό Linux και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

sudo apt-get να εγκαταστήσετε το ophcrack

Αφού εγκατασταθεί το OPHCrack, κάντε κλικ στο εικονίδιο κορυφής στο πρόγραμμα εκκίνησης και αναζητήστε το OPHCrack. Κάντε κλικ στο εικονίδιο όταν εμφανίζεται.

Όταν φορτώνεται το OPHCrack, κάντε κλικ στο εικονίδιο των πινάκων και έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί εγκατάστασης. Αναζητήστε και επιλέξτε τους τραβηγμένους πίνακες ουράνιου τόξου.

Για να σπάσετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows, πρέπει πρώτα να φορτώσετε το αρχείο SAM. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Φόρτωση και επιλέξτε κρυπτογραφημένο SAM.

Μεταβείτε στο φάκελο όπου βρίσκεται το αρχείο SAM. Στην περίπτωσή μας, βρισκόταν στην ακόλουθη τοποθεσία.

/ Windows / System32 / config /

Θα εμφανιστεί μια λίστα χρηστών των Windows. Κάντε κλικ στο κουμπί ρωγμή για να ξεκινήσει η διαδικασία πυρόλυσης.

Ας ελπίσουμε ότι, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα έχετε τον κωδικό πρόσβασης για τον χρήστη που επιλέξατε.

Εάν το εργαλείο δεν βρήκε τον σωστό κωδικό πρόσβασης, μεταβείτε στην επόμενη επιλογή όπου θα εισαγάγουμε ένα άλλο εργαλείο.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το OPHCrack και τον τρόπο χρήσης του, διαβάστε αυτά τα άρθρα:

Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας την εντολή chntpw

Το εργαλείο γραμμής εντολών chntpw είναι πολύ καλύτερο για την επαναφορά των κωδικών πρόσβασης των Windows, καθώς δεν βασίζεται στον εντοπισμό του αρχικού κωδικού πρόσβασης. Απλώς σας επιτρέπει να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης.

Ανοίξτε το Κέντρο Λογισμικού Xubuntu και αναζητήστε chntpw. Θα εμφανιστεί μια επιλογή που ονομάζεται "NT SAM Password Recovery Facility". Κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση για να προσθέσετε την εφαρμογή στη μονάδα USB.

Για να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα, πρέπει να προσαρτήσετε το διαμέρισμα των Windows. Για να μάθετε ποιο διαμέρισμα είναι το διαμέρισμα των Windows σας, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

sudo fdisk -l

Το διαμέρισμα των Windows θα έχει έναν τύπο με το κείμενο "Βασικά δεδομένα της Microsoft" και το μέγεθος θα είναι μεγαλύτερο από άλλα τμήματα του ίδιου τύπου.

Σημειώστε τον αριθμό της συσκευής (δηλ. / Dev / sda1)

Δημιουργήστε ένα σημείο σύνδεσης ως εξής:

sudo mkdir / mnt / παράθυρα

Τοποθετήστε το διαμέρισμα των Windows σε αυτόν το φάκελο χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή:

sudo ntfs-3g / dev / sda1 / mnt / παράθυρα - σε ισχύ

Τώρα πάρτε μια λίστα με τα φακέλους για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό διαμέρισμα

ls / mnt / παράθυρα

Εάν η καταχώριση περιλαμβάνει φάκελο "Προγράμματα αρχείων" και φάκελο "Windows" έχετε επιλέξει το σωστό διαμέρισμα.

Αφού τοποθετήσετε το σωστό διαμέρισμα στα / mnt / windows, μεταβείτε στη θέση του αρχείου SAM των Windows.

cd / mnt / παράθυρα / Windows / System32 / config

Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή για να απαριθμήσετε τους χρήστες στο σύστημα.

chntpw -l sam

Πληκτρολογήστε τα παρακάτω για να κάνετε κάτι εναντίον ενός από τους χρήστες:

chntpw -u username SAM

Θα εμφανιστούν οι ακόλουθες επιλογές:

Τα μόνο τρία που θα χρησιμοποιούσαμε προσωπικά είναι ξεκάθαρα ο κωδικός πρόσβασης, ξεκλειδώστε το λογαριασμό και κλείστε.

Όταν συνδέεστε στα Windows μετά την εκκαθάριση του κωδικού πρόσβασης του χρήστη, δεν θα χρειαστείτε πλέον κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο για να ορίσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης, εάν απαιτείται.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Εάν κατά την προσπάθειά σας να τοποθετήσετε το φάκελο των Windows υπάρχει ένα σφάλμα τότε είναι πιθανό ότι τα Windows εξακολουθούν να είναι φορτωμένα. Πρέπει να το κλείσετε. Θα πρέπει να είστε σε θέση να το κάνετε αυτό με εκκίνηση στα Windows και επιλέγοντας την επιλογή τερματισμού.

Δεν θα χρειαστεί να συνδεθείτε για να το κάνετε αυτό.