Οι προσαρμογείς USB σε Ethernet υπάρχουν για ευρυζωνικά μόντεμ;

Ένας προσαρμογέας USB σε Ethernet είναι μια συσκευή που μπορεί να παρέχει μια διασύνδεση μεταξύ μιας σύνδεσης USB και μιας σύνδεσης Ethernet. Είναι χρήσιμες σε περιπτώσεις όπου μία συσκευή έχει μόνο θύρα USB και η άλλη έχει μόνο μια θύρα Ethernet .

Εάν τα δύο μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους, θα επιτρέψει στη συσκευή USB να επικοινωνήσει απευθείας με τη συσκευή Ethernet. Αυτό είναι ένα απαιτούμενο σενάριο όταν οι δύο δεν μοιράζονται μια παρόμοια θύρα σύνδεσης.

Ένα παράδειγμα όπου μια τέτοια ρύθμιση θα ήταν επωφελής είναι όταν ασχολείστε με ένα DSL ή καλωδιακό μόντεμ που παρέχει μόνο μία θύρα USB για σύνδεση με ένα οικιακό δίκτυο και όχι μια θύρα Ethernet. Αν ο παλαιότερος ευρυζωνικός δρομολογητής Ethernet, διακόπτης, υπολογιστής κ.λπ., δεν διαθέτει USB και έχει μόνο μια θύρα Ethernet, θα ήταν η λύση προσαρμογέας USB σε Ethernet.

Υπάρχουν;

Γενικά, αυτό δεν είναι δυνατό. Η σύνδεση ενός μόντεμ μόνο USB σε μια συσκευή δικτύου Ethernet απλά δεν θα λειτουργήσει.

Υπάρχουν καλώδια προσαρμογέα USB σε Ethernet που συνδέονται σε θύρα USB με θύρα Ethernet RJ-45. Αυτά τα καλώδια δικτύου έχουν σχεδιαστεί για να συνδέουν δύο υπολογιστές, αλλά για να λειτουργούν σωστά, πρέπει να χρησιμοποιούνται ειδικά προγράμματα οδήγησης δικτύου για τη διαχείριση του τέλους σύνδεσης USB.

Σε έναν υπολογιστή, αυτά τα προγράμματα οδήγησης μπορούν να εγκατασταθούν μέσω του λειτουργικού συστήματος όπως και κάθε άλλο. Ωστόσο, μια τέτοια κατάσταση δεν είναι δυνατή με τα μόντεμ USB, επειδή αυτοί οι τύποι συσκευών δεν διαθέτουν δυνατότητες υπολογιστικής γενικής χρήσης.

Το μόνο σενάριο όπου ένα μόντεμ USB θα μπορούσε να συνδεθεί σε μια συσκευή Ethernet είναι αν ο προσαρμογέας κατασκευάστηκε ειδικά από τον κατασκευαστή του μόντεμ, επειδή θα έδινε τότε τα απαραίτητα στοιχεία λογισμικού στο μόντεμ για να γίνει η σύνδεση. Αυτό θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί είτε μέσω μιας ενημέρωσης υλικολογισμικού είτε μέσω ενός ενσωματωμένου μηχανισμού στον προσαρμογέα.