Πώς να μοιραστείτε πρόσβαση στο Internet

Πολύ συχνά, ειδικά όταν ταξιδεύετε, μπορείτε να βρεθείτε με μια ενσύρματη σύνδεση Ethernet για πρόσβαση στο Internet (ή ένα μόντεμ κινητής τηλεφωνίας 3G), αλλά πολλές συσκευές που θέλετε να μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιώντας τη ενσωματωμένη δυνατότητα Κοινόχρηστης σύνδεσης στο Internet σε υπολογιστές με Windows, μπορείτε να μοιραστείτε αυτή τη μοναδική πρόσβαση στο Internet με οποιαδήποτε συσκευή μέσω wi-fi ή μέσω σύνδεσης με ένα καλώδιο ethernet. Στην ουσία, μπορείτε να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε ασύρματο hotspot (ή ενσύρματο δρομολογητή) για άλλες συσκευές που βρίσκονται κοντά.

Οι ακόλουθες οδηγίες αφορούν τα Windows XP. Οι οδηγίες Vista και Windows 7 είναι παρόμοιες, όπως περιγράφεται στην ενότητα Πώς να μοιραστείτε τη σύνδεση στο Internet στα Vista ή στα Windows 7 . Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε την ενσύρματη σύνδεση Internet του υπολογιστή σας μέσω Wi-Fi . Αν έχετε ασύρματη σύνδεση στο Internet που θέλετε να μοιραστείτε με άλλες συσκευές, μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση της σύνδεσης Wi-Fi στο Internet στα Windows 7 χρησιμοποιώντας το Connectify.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: 20 λεπτά

Εδώ:

  1. Συνδεθείτε στον κεντρικό υπολογιστή των Windows (αυτός που είναι συνδεδεμένος στο Internet) ως Διαχειριστής
  2. Μεταβείτε στις Συνδέσεις δικτύου στον Πίνακα Ελέγχου σας μεταβαίνοντας στο Έναρξη> Πίνακας Ελέγχου> Συνδέσεις δικτύου και Internet> Συνδέσεις δικτύου .
  3. Κάντε δεξί κλικ στη σύνδεση στο Internet που θέλετε να μοιραστείτε (π.χ. Local Area Connection) και κάντε κλικ στην επιλογή Properties (Ιδιότητες).
  4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους.
  5. Στην περιοχή Κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet , επιλέξτε "Να επιτρέπεται σε άλλους χρήστες δικτύου να συνδεθούν μέσω της σύνδεσης στο Internet αυτού του υπολογιστή"
  6. Προαιρετικά: Πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν dial-up πάλι, αλλά αν αυτό είναι το πώς συνδέεστε στο Internet, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου "Δημιουργία σύνδεσης μέσω τηλεφώνου κάθε φορά που ένας υπολογιστής στο δίκτυό μου προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο Internet".
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και θα λάβετε ένα μήνυμα σχετικά με τον προσαρμογέα LAN που έχετε ορίσει στο 192.168.0.1.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να ενεργοποιήσετε την Κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet.
  9. Η σύνδεσή σας στο Internet θα μοιραστεί τώρα με άλλους υπολογιστές στο τοπικό σας δίκτυο. αν τα συνδέετε μέσω καλωδίου (είτε απευθείας είτε μέσω ασύρματου διανομέα ), έχετε όλοι ρυθμιστεί.
  1. Αν θέλετε, ωστόσο, να συνδέσετε ασύρματα τις άλλες συσκευές, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε ένα ασύρματο δίκτυο Ad Hoc ή να χρησιμοποιήσετε νεότερη τεχνολογία Wi-Fi Direct .

Συμβουλές:

  1. Οι πελάτες που συνδέονται με τον κεντρικό υπολογιστή πρέπει να έχουν ρυθμίσει τους προσαρμογείς δικτύου ώστε να λαμβάνουν αυτόματα τη διεύθυνση IP τους (ανατρέξτε στις ιδιότητες του προσαρμογέα δικτύου, στο πλαίσιο TCP / IPv4 ή TCP / IPv6 και κάντε κλικ στην επιλογή "Αποκτήστε αυτόματα μια διεύθυνση IP")
  2. Εάν δημιουργήσετε μια σύνδεση VPN από τον κεντρικό σας υπολογιστή σε ένα εταιρικό δίκτυο, όλοι οι υπολογιστές του τοπικού σας δικτύου θα έχουν πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο εάν χρησιμοποιείτε το ICS.
  3. Αν μοιράζεστε τη σύνδεσή σας στο Internet μέσω ενός δικτύου ad hoc, το ICS θα απενεργοποιηθεί αν αποσυνδεθείτε από το δίκτυο ad hoc, δημιουργήσετε ένα νέο δίκτυο ad hoc ή αποσυνδεθείτε από τον κεντρικό υπολογιστή.

Ο, τι χρειάζεσαι: