Ποια έκδοση του Internet Explorer έχω;

Πώς να προσδιορίσετε την έκδοση του IE που έχετε εγκαταστήσει

Ξέρετε ποια έκδοση του Internet Explorer έχετε εγκαταστήσει; Ξέρετε γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια έκδοση IE χρησιμοποιείτε;

Η γνώση του αριθμού έκδοσης του Internet Explorer που χρησιμοποιείτε είναι χρήσιμη, έτσι ώστε να μην σπαταλάτε τον χρόνο ενημέρωσης εάν δεν χρειάζεται.

Είναι επίσης χρήσιμο να γνωρίζετε ποια έκδοση του IE είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας, ώστε να γνωρίζετε ποια μαθήματα θα ακολουθήσετε όταν προσπαθείτε να διαγνώσετε κάποιο πρόβλημα ή ίσως έτσι μπορείτε να επικοινωνήσετε αυτόν τον αριθμό έκδοσης σε κάποιον που σας βοηθά να λύσετε ένα πρόβλημα με το IE .

Ποια έκδοση του Internet Explorer έχω;

Υπάρχουν δύο τρόποι για να ελέγξετε τον αριθμό έκδοσης του Internet Explorer. Το πρώτο είναι μέσω του ίδιου του Internet Explorer και είναι πολύ πιο εύκολο από τη δεύτερη μέθοδο που χρησιμοποιεί τη Γραμμή εντολών .

Χρησιμοποιώντας τον Internet Explorer

Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε ποια έκδοση του IE χρησιμοποιείτε είναι να ελέγξετε τον αριθμό έκδοσης από το παράθυρο διαλόγου Πληροφορίες για τον Internet Explorer :

  1. Ανοίξτε τον Internet Explorer Σημείωση: Εάν βρίσκεστε στα Windows 10 και αναζητείτε τον αριθμό έκδοσης του προγράμματος περιήγησης Edge, ανατρέξτε στην παράγραφο στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για οδηγίες σχετικά με αυτό.
  2. Κάντε κλικ ή πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι ή πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Alt + X. Σημείωση: Παλαιότερες εκδόσεις του Internet Explorer, καθώς και νεότερες εκδόσεις του IE που έχουν ρυθμιστεί με κάποιο τρόπο, εμφανίζουν ένα παραδοσιακό μενού. Αν ναι, κάντε κλικ στην επιλογή Βοήθεια .
  3. Κάντε κλικ ή πατήστε το στοιχείο μενού Σχετικά με τον Internet Explorer .
  4. Η κύρια έκδοση του IE, όπως ο Internet Explorer 11 , ή ό, τι συμβαίνει να είναι, είναι πιθανότατα αρκετά εμφανής χάρη στο μεγάλο λογότυπο του Internet Explorer που έχει την έκδοση που προσαρτάται. Ο πλήρης αριθμός έκδοσης του IE που εκτελείτε μπορεί να βρεθεί δίπλα στη λέξη Έκδοση: κάτω από το μεγάλο λογότυπο του Internet Explorer.

Με εντολή εντολών εντολών

Μια άλλη μέθοδος είναι να εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή εντολών για να ελέγξετε τι λέει το μητρώο των Windows σχετικά με την έκδοση του Internet Explorer:

ερώτημα ερωτήματος "HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software \ Microsoft \ Internet Explorer" / v svcVersion

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να διαβάσει κάτι τέτοιο, όπου σε αυτό το παράδειγμα, 11.483.15063.0 είναι ο αριθμός έκδοσης:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ Λογισμικό \ Microsoft \ Internet Explorer svcVersion REG_SZ 11.0.9600.18921

Συμβουλή: Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να ανοίξετε τη γραμμή εντολών εάν δεν είστε βέβαιοι πώς θα φτάσετε εκεί.

Ενημέρωση του Internet Explorer

Τώρα που ξέρετε ποια έκδοση του Internet Explorer έχετε, πρέπει να προσδιορίσετε αν η ενημέρωση του IE είναι το επόμενο βήμα.

Δείτε πώς μπορώ να ενημερώσω τον Internet Explorer; για περισσότερα σχετικά με αυτό, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με την τελευταία έκδοση του IE, ποιες εκδόσεις των Windows υποστηρίζουν ποιες εκδόσεις του Internet Explorer και πολλά άλλα.

Ο Internet Explorer δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα περιήγησης, είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο τα ίδια τα Windows επικοινωνούν με το Διαδίκτυο, για παράδειγμα, να κάνουν λήψη ενημερώσεων κώδικα που θα εγκατασταθούν μέσω του Windows Update .

Η ενημέρωση του IE είναι σημαντική, έπειτα, ακόμη και αν δεν το χρησιμοποιείτε για να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο.

Δεν μπορείτε να υπολογίσετε ποια έκδοση του Internet Explorer χρησιμοποιείτε;

Θυμηθείτε ότι το Microsoft Edge δεν είναι το ίδιο με τον Internet Explorer. Για να ελέγξετε τον αριθμό έκδοσης του Edge, ανοίξτε το μενού στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος και επιλέξτε Ρυθμίσεις . Από εκεί, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος και αναζητήστε τον αριθμό έκδοσης στην ενότητα "Σχετικά με αυτήν την εφαρμογή".