Χρησιμοποιώντας το Mobile Networking σε Android Phones

Υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την κινητή δικτύωση στο τηλέφωνό σας Android. Ακολουθεί μια σύντομη εισαγωγή σε μερικές διαφορετικές μεθόδους.

01 από 05

Χρήση δεδομένων κινητού τηλεφώνου

Χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας - Samsung Galaxy 6 Edge.

Τα smartphones παρακολουθούν προσεκτικά τη χρήση των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, καθώς τα περισσότερα προγράμματα εξυπηρέτησης έχουν συσχετισμένα όρια και τέλη. Στο παράδειγμα που εμφανίζεται, το μενού Χρήση δεδομένων περιέχει επιλογές για

02 του 05

Ρυθμίσεις Bluetooth για τηλέφωνα Android

Bluetooth (Σάρωση) - Samsung Galaxy 6 Edge.

Όλα τα μοντέρνα smartphones υποστηρίζουν τη σύνδεση Bluetooth . Όπως φαίνεται σε αυτό το παράδειγμα, το Android παρέχει μια επιλογή μενού ενεργοποίησης / απενεργοποίησης για τον έλεγχο του ραδιοφώνου Bluetooth. Εξετάστε το ενδεχόμενο να διατηρείτε το Bluetooth εκτός λειτουργίας όταν δεν το χρησιμοποιείτε για να βελτιώσετε την ασφάλεια της συσκευής σας.

Το κουμπί Σάρωση στο επάνω μέρος αυτού του μενού επιτρέπει στους χρήστες να ξανα-σαρώνουν την περιοχή για άλλες συσκευές Bluetooth σε εύρος σημάτων. Όλες οι συσκευές που βρέθηκαν εμφανίζονται στην παρακάτω λίστα. Κάνοντας κλικ στο όνομα ή στο εικονίδιο για μία από αυτές τις συσκευές ξεκινά μια αίτηση αντιστοίχισης .

03 του 05

Ρυθμίσεις NFC σε Android Phones

Ρυθμίσεις NFC - Samsung Galaxy 6 Edge.

Η τεχνολογία Near Field Communication (NFC) είναι μια τεχνολογία ραδιοεπικοινωνίας ξεχωριστή από Bluetooth ή Wi-Fi που επιτρέπει σε δύο συσκευές πολύ κοντά το ένα στο άλλο να ανταλλάσσουν δεδομένα χρησιμοποιώντας πολύ λίγη ενέργεια. Το NFC χρησιμοποιείται μερικές φορές για την πραγματοποίηση αγορών από κινητό τηλέφωνο (αποκαλούμενες "πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου").

Το λειτουργικό σύστημα Android περιλαμβάνει μια λειτουργία που ονομάζεται Beam και επιτρέπει την κοινή χρήση δεδομένων από εφαρμογές χρησιμοποιώντας έναν σύνδεσμο NFC. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, ενεργοποιήστε πρώτα το NFC και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το Android Beam μέσω της ξεχωριστής επιλογής του μενού και, στη συνέχεια, αγγίξτε δύο συσκευές από κοινού, έτσι ώστε τα τσιπ NFC να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους για να πραγματοποιήσετε μια σύνδεση - πίσω γενικά λειτουργεί καλύτερα. Σημειώστε ότι το NFC μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ή χωρίς Beam σε τηλέφωνα Android.

04 του 05

Κινητά Hotspots και Tethering σε Android Τηλέφωνα

Ρυθμίσεις δικτύου κινητής τηλεφωνίας (Ενημέρωση) - Samsung Galaxy 6 Edge.

Τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να ρυθμιστούν για να μοιράζονται την υπηρεσία ασύρματου Internet με ένα τοπικό δίκτυο συσκευών, το λεγόμενο χαρακτηριστικό "προσωπικών hotspot" ή "φορητό hotspot". Σε αυτό το παράδειγμα, το τηλέφωνο Android παρέχει δύο διαφορετικά μενού για τον έλεγχο της υποστήριξης hotspot του τηλεφώνου, και τα δύο βρίσκονται μέσα στο μενού "Ασύρματα και δίκτυα" Περισσότερα.

Το μενού Mobile Hotspot ελέγχει την υποστήριξη προσωπικών σημείων πρόσβασης για συσκευές Wi-Fi. Εκτός από την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λειτουργίας, αυτό το μενού ελέγχει τις απαιτούμενες παραμέτρους για τη δημιουργία ενός νέου σημείου πρόσβασης:

Το μενού Tethering παρέχει εναλλακτικές λύσεις για τη χρήση Bluetooth ή USB αντί Wi-Fi για κοινή χρήση της σύνδεσης. (Σημειώστε ότι όλες αυτές οι μέθοδοι συνδέονται τεχνικά).

Για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες συνδέσεις και την έκθεση ασφαλείας, η λειτουργία αυτή θα πρέπει να διατηρείται απενεργοποιημένη εκτός εάν χρησιμοποιείται ενεργά.

05 του 05

Προηγμένες ρυθμίσεις για κινητά στα Android Τηλέφωνα

Ρυθμίσεις δικτύου κινητής τηλεφωνίας - Samsung Galaxy 6 Edge.

Επίσης, εξετάστε αυτές τις πρόσθετες ρυθμίσεις δικτύου κινητής τηλεφωνίας, που χρησιμοποιούνται λιγότερο, αλλά είναι σημαντικές σε ορισμένες περιπτώσεις: