Μια λίστα κάθε διεύθυνσης IP που χρησιμοποιείται από την Google

Όταν δεν μπορείτε να φτάσετε στην Google με τον κανονικό τρόπο

Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαδικτύου στον κόσμο, η Google καταλαμβάνει ένα αρκετά μεγάλο δημόσιο χώρο διεύθυνσης IP . Οι πολλές διαφορετικές διευθύνσεις IP της Google υποστηρίζουν αναζητήσεις και άλλες υπηρεσίες διαδικτύου όπως οι διακομιστές DNS της εταιρείας.

Υπάρχουν λόγοι που ίσως θέλετε να βρείτε τη διεύθυνση IP του δικτυακού τόπου της Google.

Γιατί ίσως θέλετε τη διεύθυνση IP της Google

Εάν όλα λειτουργούν κανονικά, μπορείτε να επισκεφτείτε τη μηχανή αναζήτησης Google στο Google.com. Ωστόσο, είναι επίσης δυνατό να το φτάσετε χρησιμοποιώντας μία από τις διευθύνσεις IP της Google, ακόμα και όταν δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στον τομέα μέσω ονόματος.

Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το DNS και η διεύθυνση IP της Google δεν μπορεί να βρεθεί εισάγοντας "google.com", μπορείτε να καταχωρίσετε τη διεύθυνση URL ως έγκυρη διεύθυνση IP στη φόρμα http://74.125.224.72/ . Ορισμένες διευθύνσεις IP λειτουργούν καλύτερα από άλλες ανάλογα με την τοποθεσία σας.

Η δοκιμή συνδέσεων σε ιστότοπους με διευθύνσεις αντί για ονόματα μπορεί να είναι ένα χρήσιμο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων για να επαληθεύσετε εάν η σύνδεση παρουσιάζει πρόβλημα με την επίλυση ονομάτων και όχι με κάποιο άλλο τεχνικό σφάλμα.

Επίσης, οι διαχειριστές ιστότοπων είναι συχνά περίεργοι να γνωρίζουν πότε επισκέπτονται οι ιστότοποι του Google οι ανιχνευτές ιστού τους. Η ανάλυση των αρχείων καταγραφής διακομιστή ιστού αποκαλύπτει τις διευθύνσεις IP των ανιχνευτών αλλά όχι τους τομείς τους.

Διευθύνσεις IP που χρησιμοποιεί η Google

Όπως πολλοί δημοφιλείς ιστότοποι, η Google χρησιμοποιεί πολλούς διακομιστές για να χειρίζεται εισερχόμενα αιτήματα στον ιστότοπο και τις υπηρεσίες της.

Εύρος διευθύνσεων IP του Google.com

Η Google χρησιμοποιεί τα ακόλουθα δημόσια εύρη διευθύνσεων IP:

Μόνο ορισμένες διευθύνσεις από το έργο της πισίνας της Google ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο η Google επιλέγει να αναπτύξει το δίκτυο του διακομιστή ιστού, γι 'αυτό και ένα τυχαίο παράδειγμα πάνω από ένα από αυτά τα εύρη μπορεί να λειτουργήσει ή όχι για εσάς σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Όταν βρείτε μια διεύθυνση IP που λειτουργεί για εσάς, σημειώστε την για μελλοντική χρήση.

Διευθύνσεις IP DNS Google

Η Google διατηρεί τις διευθύνσεις IP 8.8.8.8 και 8.8.4.4 ως πρωτεύουσες και δευτερεύουσες διευθύνσεις DNS για το δημόσιο DNS Google. Ένα δίκτυο διακομιστών DNS στρατηγικά τοποθετημένων γύρω από τον κόσμο υποστηρίζει ερωτήματα σε αυτές τις διευθύνσεις.

Διευθύνσεις IP Googlebot

Εκτός από την εξυπηρέτηση του Google.com, ορισμένες από τις διευθύνσεις IP της Google χρησιμοποιούνται από τους ανιχνευτές ιστού Googlebot.

Οι διαχειριστές ιστότοπων επιθυμούν να παρακολουθούν πότε επισκέπτονται οι ανιχνευτές Google τους τομείς τους. Η Google δεν δημοσιεύει επίσημη λίστα διευθύνσεων IP του Googlebot, αλλά συνιστά στους χρήστες να ακολουθήσουν αυτές τις οδηγίες για την επαλήθευση των διευθύνσεων Googlebot.

Πολλές από τις ενεργές διευθύνσεις μπορούν να ληφθούν από τις αναζητήσεις:

Σημείωση: Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα και οι συγκεκριμένες διευθύνσεις που χρησιμοποιεί η Googlebot μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή χωρίς ειδοποίηση.