Καλύτερες ρυθμίσεις Rip στο iTunes για τη μεταφορά CD Audiobooks

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι υπάρχουν χιλιάδες audiobooks στο iTunes Store που μπορείτε να αγοράσετε. Αλλά, αν έχετε κάποιες στο δίσκο CD (ίσως και μερικοί παλαιότεροι που συλλέγουν σκόνη), τότε γιατί να τις ξανακάνετε; Αντ 'αυτού, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα μεταφέροντάς τα στη βιβλιοθήκη του iTunes.

Ωστόσο, οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις rip στο iTunes δεν θα είναι ιδανικές για την κωδικοποίηση της ομιλούμενης λέξης. Δυστυχώς, το iTunes δεν μπορεί να πει τη διαφορά μεταξύ ενός ηχογράφου και ενός μουσικού CD. Συνεπώς, δεν προσαρμόζει αυτόματα αυτές τις ρυθμίσεις για να βελτιστοποιήσει την κωδικοποίηση της φωνής.

Για να έχετε τη βέλτιστη ποιότητα ήχου και μέγεθος αρχείου κατά τη μεταφορά των ηχητικών βιβλίων, θα χρειαστεί να αλλάξετε με μη αυτόματο τρόπο αυτές τις ρυθμίσεις.

Επιλέγοντας τις σωστές ρυθμίσεις Rip για Audiobooks

Από προεπιλογή, χρησιμοποιείται η μορφή iTunes Plus Format . Αυτό κωδικοποιεί τον ήχο με ρυθμό δειγματοληψίας 44,1 Khz με bitrate 256 Kbps για στερεοφωνικό ή 128 Kbps για mono. Ωστόσο, αυτή η ρύθμιση είναι πιο κατάλληλη για μουσική που περιέχει συνήθως ένα σύνθετο μείγμα συχνοτήτων. Τα περισσότερα ηχητικά βιβλία είναι κυρίως φωνή, έτσι ώστε το iTunes Plus τείνει να είναι υπερβολική - εκτός και αν ο χώρος δεν αποτελεί πρόβλημα.

Αντ 'αυτού, υπάρχει πολύ καλύτερη επιλογή στο iTunes, το οποίο είναι περισσότερο προσανατολισμένο προς την προφορική λέξη. Χρησιμοποιεί χαμηλότερο ρυθμό bitrate / δείγμα και χρησιμοποιεί αλγόριθμους φιλτραρίσματος φωνής. Με τη χρήση αυτής της προεπιλογής αποκοπής, δεν θα παράγετε μόνο ψηφιακά αρχεία ήχου που είναι βελτιστοποιημένα για αναπαραγωγή audiobook, αλλά θα είναι επίσης σημαντικά μικρότερα απ 'ότι εάν χρησιμοποιείτε την προεπιλεγμένη ρύθμιση rip.

Πριν εισαγάγετε ηχητικά βιβλία στη μονάδα DVD / CD του υπολογιστή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δείτε πώς μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις εισαγωγής στο iTunes. Για να γινει αυτο:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Επεξεργασία στην κορυφή της οθόνης iTunes και επιλέξτε την επιλογή Προτιμήσεις .
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικό μενού, εάν δεν έχει ήδη επιλεγεί.
  3. Εντοπίστε την ενότητα " Ρυθμίσεις εισαγωγής CD " (περίπου τα τρία τέταρτα της διαδρομής προς τα κάτω στην οθόνη).
  4. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί η επιλογή Ask to Import a CD .
  5. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη και η επιλογή Αυτόματη ανάκτηση ονομάτων κομματιών CD από το Internet .
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Ρύθμιση εισαγωγής .
  7. Βεβαιωθείτε ότι ο κωδικοποιητής AAC είναι σε χρήση, αν όχι, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού για να το επιλέξετε.
  8. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού " Ρυθμίσεις " και επιλέξτε την επιλογή " Εκφωνημένη παρουσίαση ". Αυτό είναι ιδανικό για audiobooks που είναι κυρίως φωνητικά. Χρησιμοποιεί το ήμισυ του ρυθμού δειγματοληψίας του iTunes Plus (δηλ. 22.05 Khz αντί 44.1 Khz) και είτε bitrate 64 kbps για στερεοφωνικό ή 32 Kbps για mono.
  9. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι η διόρθωση σφάλματος Χρήση κατά την ανάγνωση των CD ήχου είναι ενεργοποιημένη.
  10. Κάντε κλικ στο OK > OK για αποθήκευση.

Συμβουλές