Τι σημαίνει "Yahoo";

Yahoo! (γραμμένο με θαυμαστικό) είναι σύντομη για την "Ακόμη άλλη ιεραρχική επίσημη Oracle". Αυτό το περίεργο και μάλλον μακρύ όνομα επινοήθηκε το 1994 από δύο διδακτορικές σπουδές ηλεκτρολόγου μηχανικού. υποψήφιοι στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ: David Filo και Jerry Yang.


Το αρχικό όνομα: "Ο οδηγός του Δαβίδ και του Τζέρι στον Παγκόσμιο Ιστό " ήταν κατάλληλο, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα πιασάρικο. Χρησιμοποίησαν το λεξικό για να βρουν "Yahoo!", έναν όρο που ο καθένας μπορεί να θυμηθεί και να πει με ευκολία. Το πιο σημαντικό, ο Τζέρι και ο Ντέιβιντ είπαν ότι τους άρεσε ο ορισμός ενός yahoo: "αγενής, απλός, άθικτος".

Στο τέλος, η λέξη Yahoo! το περιγράφει σε γενικές γραμμές ως κατάλογο αναζήτησης Ιστού. Ο όρος "ιεραρχικός" περιγράφει πώς ο Yahoo! βάσεις δεδομένων διευθετήθηκαν σε στρώματα καταλόγων. Ο όρος "μαντείο" προοριζόταν να σημαίνει "πηγή αλήθειας και σοφίας". Και "επίσημος" περιέγραψε τους πολλούς εργάτες γραφείων που θα χρησιμοποιούσαν το Yahoo! βάση δεδομένων κατά την περιήγηση από την εργασία.

Ο Τζέρι και ο Δαβίδ αγαπούσαν να περιηγηθούν στο Web. Ο ιστός ήταν μόνο 5 ετών και εξακολουθούσε να είναι σχετικά "μικρός" το 1994, αλλά με χιλιάδες ιστοσελίδες που δημιουργούνταν καθημερινά, ήταν αρκετά δύσκολο να βρεθεί κάτι γρήγορα. Έτσι, οι δύο μαθητές έχτισαν το Yahoo! ως δικό τους οδηγό για το World Wide Web! Με τα δικά τους λόγια, «απλώς προσπαθούσαν να πάρουν όλα αυτά τα πράγματα και να τα οργανώσουν για να το κάνουν χρήσιμο».

Ο Τζέρι και ο Δαβίδ πέρασαν πολλές νύχτες συγκεντρώνοντας τον κατάλογο των αγαπημένων τους ιστότοπων στο Yahoo! βάση δεδομένων .

Αρχικά, ο κατάλογος ήταν διαχειρίσιμος, αλλά, σύντομα, έγινε πολύ μεγάλος για εύκολη πλοήγηση. Αυτό είναι όταν ο τεράστιος κατάλογος χωρίστηκε σε κατηγορίες. Μετά από λίγο, οι κατηγορίες κατέστησαν πάρα πολύ πλήρεις και έπρεπε να χωριστούν σε υποκατηγορίες. Αυτό, βέβαια, έγινε αυτό που είναι γνωστό ως η έννοια "context based" αναζήτησης πίσω από το Yahoo !.

Σε μεγάλο βαθμό από το στόμα σε στόμα, το Yahoo! το ακροατήριο αυξήθηκε γρήγορα. Μέσα σε ένα χρόνο, το δίκτυο Stanford έγινε τόσο φραγμένο με το Yahoo! επισκεψιμότητα αναζήτησης ιστού, ο Τζέρι και ο Δαβίδ έπρεπε να μετακινήσουν το Yahoo! βάσης δεδομένων στα γραφεία Netscape.

Ο Δαβίδ και ο Τζέρι είχαν αναγνωρίσει το δυναμικό της Yahoo ως επιχειρηματική δραστηριότητα και ενσωματώθηκαν το Μάρτιο του '95. Και οι δύο άφησαν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους για να εργαστούν στο Yahoo! πλήρης απασχόληση. Τον Απρίλιο του 1995, οι επενδυτές της Sequoia Capital χρηματοδότησαν το Yahoo! με μια αρχική επένδυση ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, αυτή τη στιγμή, οι David και Jerry προσέλαβαν τον Tim Koogle ως CEO και τον Jeffrey Mallett ως COO στις τάξεις της ομάδας διαχείρισης. Περισσότερη χρηματοδότηση ήρθε αργότερα το 1995 από τους επενδυτές Softbank και Reuters Ltd.

Η Yahoo !, ως ομάδα 49 ​​υπαλλήλων, πήγε IPO τον Απρίλιο του 1996.

Με τα λόγια του Tim Koogle, του Yahoo! ήταν "μια άσκηση στην στέρηση του ύπνου". Η έννοια που ήταν διαισθητική, καλά σχεδιασμένη και μπροστά από το χρόνο της, έγινε Yahoo! Inc. - μια κορυφαία εταιρεία παγκόσμιων επικοινωνιών, εμπορίου και μέσων επικοινωνίας στο Διαδίκτυο που προσφέρει πληθώρα υπηρεσιών δικτύου σε περισσότερα από 345 εκατομμύρια άτομα κάθε μήνα παγκοσμίως.

Σήμερα, ο Δαβίδ και ο Τζέρι, που είναι στα μέσα των τριάντα ετών, είναι δισεκατομμυριούχοι. Κανείς από αυτούς ποτέ δεν επέστρεψε για να τελειώσει το διδακτορικό τους. σπουδές, αλλά και οι δύο κατατάσσονται από τον Forbes ως δύο από τους 400 πλουσιότερους άνδρες στην Αμερική.

Ειδικές ευχαριστίες στον τεχνικό συγγραφέα, Joanna Gurnitsky για αυτό το άρθρο

Δημοφιλή άρθρα στη διεύθυνση:

Σχετικά Άρθρα: