Πώς να στείλετε αρχεία ZIP μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Στείλτε ένα συμπιεσμένο αρχείο ZIP μέσω email για να μοιραστείτε πολλά αρχεία ταυτόχρονα

Ο καλύτερος τρόπος για να στείλετε πολλά αρχεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι να δημιουργήσετε ένα αρχείο ZIP . Τα αρχεία ZIP είναι σαν φακέλους που λειτουργούν ως αρχεία. Αντί να προσπαθήσετε να στείλετε ένα φάκελο μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απλώς συμπιέστε τα αρχεία σε αρχείο ZIP και, στη συνέχεια, στείλτε το ZIP ως συνημμένο αρχείο.

Μόλις δημιουργήσετε το αρχείο ZIP, μπορείτε εύκολα να το στείλετε μέσω οποιουδήποτε προγράμματος-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε είναι πελάτης εκτός σύνδεσης στον υπολογιστή σας, όπως το Microsoft Outlook ή το Mozilla Thunderbird ή ακόμα και ένα online web client όπως Gmail.com, Outlook.com, Yahoo.com, κλπ.

Σημείωση: Εάν θέλετε να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα αρχείο ZIP επειδή στέλνετε πραγματικά μεγάλα αρχεία, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud για να αποθηκεύσετε τα δεδομένα. Αυτοί οι ιστότοποι μπορούν συνήθως να χειρίζονται πολύ μεγαλύτερα αρχεία από αυτά που υποστηρίζει ο μέσος πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πώς να δημιουργήσετε ένα αρχείο ZIP για αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το πρώτο βήμα είναι η δημιουργία του αρχείου ZIP. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους αυτό μπορεί να γίνει και μπορεί να είναι διαφορετικό για κάθε λειτουργικό σύστημα .

Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο ZIP στα Windows:

  1. Ο ευκολότερος τρόπος για να συμπιέσετε αρχεία σε αρχείο ZIP είναι να κάνετε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο στην επιφάνεια εργασίας ή σε κάποιο άλλο φάκελο και να επιλέξετε New> Compressed (zipped) Folder .
  2. Ονομάστε το αρχείο ZIP ό, τι θέλετε. Αυτό είναι το όνομα που θα δείτε όταν στέλνετε το αρχείο ZIP ως συνημμένο.
  3. Σύρετε και αποθέστε τα αρχεία ή / και τους φακέλους που θέλετε να συμπεριλάβετε στο αρχείο ZIP. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε θέλετε να στείλετε, είτε πρόκειται για έγγραφα, εικόνες, βίντεο, μουσικά αρχεία κλπ.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αρχεία ZIP με πρόγραμμα αρχειοθέτησης αρχείων όπως το 7-Zip ή το PeaZip.

Πώς να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα αρχείο ZIP

Τώρα που έχετε κάνει το αρχείο που πρόκειται να στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να επισυνάψετε το αρχείο ZIP στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, πολύ όπως το πώς δημιουργεί ένα ZIP αρχείο είναι μοναδικό για διαφορετικά συστήματα, έτσι είναι επίσης διαφορετικό στέλνοντας συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διαφορετικούς πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Υπάρχει ένα ξεχωριστό σύνολο βημάτων για την αποστολή αρχείων ZIP με Outlook , Outlook.com, Gmail.com , Yahoo Mail , AOL Mail κλπ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η αποστολή αρχείου ZIP μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απαιτεί ακριβώς τα ίδια βήματα με αυτά που κάνει για να στείλετε οποιοδήποτε αρχείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε πρόκειται για JPG , MP4 , DOCX κ.λπ. - η μόνη διαφορά εμφανίζεται κατά τη σύγκριση των διαφορετικών προγραμμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για παράδειγμα, μπορείτε να στείλετε ένα αρχείο ZIP στο Gmail χρησιμοποιώντας το μικρό κουμπί Attach files στο κάτω μέρος του πλαισίου μηνυμάτων. Το ίδιο κουμπί χρησιμοποιείται για την αποστολή άλλων τύπων αρχείων όπως εικόνες και βίντεο.

Γιατί η συμπίεση γίνεται αισθητή

Θα μπορούσατε να αποφύγετε την αποστολή ενός αρχείου ZIP και απλά να επισυνάψετε όλα τα αρχεία ξεχωριστά, αλλά αυτό δεν εξοικονομεί χώρο. Όταν συμπιέζετε αρχεία σε αρχείο ZIP, χρησιμοποιούν λιγότερο χώρο αποθήκευσης και συνήθως μπορούν να σταλούν.

Για παράδειγμα, εάν δεν συμπιέσετε πολλά έγγραφα που στέλνετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορεί να σας ειπωθεί ότι τα συνημμένα αρχεία είναι πολύ μεγάλα και ότι δεν μπορείτε να τα στείλετε όλα, με αποτέλεσμα να πρέπει να στείλετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόνο να τα μοιραστείτε. Ωστόσο, αν έπρεπε να τα συμπιέσετε και να τα ταχυδρομήσετε πρώτα, θα πρέπει να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σας αφήσει στη συνέχεια να τα στείλετε όλα μαζί στο ένα αρχείο ZIP.

Ευτυχώς, πολλά έγγραφα μπορούν να συμπιεστούν σε μόλις 10% του αρχικού τους μεγέθους. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, η συμπίεση των πακέτων αρχείων όλα αυτά προσεκτικά σε ένα μόνο συνημμένο.