Πώς να χαίρεστε ένα Uber ή Lyft χρησιμοποιώντας το Facebook Messenger

Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε ένα αυτοκίνητο χωρίς να εγκαταλείψετε την εφαρμογή

Εφαρμογές μηνυμάτων: Όχι μόνο για κουβέντα πια.

Ενώ οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων αναπτύχθηκαν αρχικά για να επιτρέψουν την επικοινωνία μεταξύ ατόμων και ομάδων ανθρώπων, γίνονται κόμβοι για κάθε είδους δραστηριότητα. Δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για να κάνετε κρατήσεις για δείπνο, να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας ή να παραγγείλετε τον καφέ σας. Ορισμένες εταιρείες έχουν προχωρήσει σύντομα στη μόδα από τότε που το Facebook άνοιξε την πλατφόρμα μηνυμάτων του σε τρίτους προγραμματιστές τον Απρίλιο του 2016, συμπεριλαμβανομένων των παρόχων κοινής χρήσης με το Uber και Lyft.

Ενώ μπορεί να φαίνεται περίεργο να είναι σε θέση να καλέσετε ένα αυτοκίνητο απευθείας από το Facebook Messenger, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους έχει νόημα. Για έναν, σας δίνει έναν άλλο λόγο να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή - στον ιδανικό κόσμο του Facebook θα έχετε ένα από τα προϊόντα της ανοιχτό όλη την ημέρα, κάθε μέρα - τα περισσότερα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που μπορούν να συσκευάζονται σε μια δεδομένη εφαρμογή, θα δαπανήσει τη χρήση του. Το πλαίσιο έχει επίσης νόημα δεδομένου ότι το Facebook Messenger χρησιμοποιείται συχνά για να κάνει σχέδια με φίλους και οικογένεια. Φανταστείτε έναν φίλο που σας στέλνει το όνομα και τη διεύθυνση ενός εστιατορίου για να συναντήσετε. Δεν χρειάζεται πλέον να ανοίγετε ξεχωριστή εφαρμογή για να καλέσετε ένα αυτοκίνητο για να μεταβείτε στη θέση της συνάντησης - μπορείτε απλώς να πατήσετε μερικές επιλογές και μια διαδρομή θα είναι στο δρόμο της.

Φυσικά, υπάρχουν μερικές προειδοποιήσεις.

Οι εκδρομές μέσω του Facebook Messenger είναι ένα σχετικά νέο χαρακτηριστικό - το Uber ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015 και ο Lyft ακολούθησε τον Μάρτιο του 2016. Για να χρησιμοποιήσετε τις τελευταίες λειτουργίες, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει στο κινητό σας την πιο πρόσφατη έκδοση του Messenger. Και μιλώντας για το κινητό - δεδομένου ότι ο οδηγός σας θα χρειαστεί την τοποθεσία σας για να σας βρει, η λειτουργία κλήσης είναι διαθέσιμη μόνο στο τηλέφωνό σας, το οποίο μπορεί να παρέχει τα δεδομένα μέσω του GPS . Τέλος, η υπηρεσία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένες τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν ψάχνετε για μεταφορά σε μια μεγάλη πόλη των ΗΠΑ, όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Ώστιν ή τη Νέα Υόρκη, θα έχετε πιθανότατα πρόσβαση. Παρακάτω είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε αν η λειτουργία είναι ζωντανή στην περιοχή σας και εάν ναι, πώς να τη χρησιμοποιήσετε.

Πώς να χτυπήσει ένα αυτοκίνητο στο Facebook Messenger.

  1. Ενημερώστε το Facebook Messenger για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση
  2. Άνοιγμα του Facebook Messenger
  3. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε υπάρχον νήμα συνομιλίας. Στο κάτω μέρος της συζήτησης, θα δείτε μια σειρά από εικονίδια. Αγγίξτε το εικονίδιο που μοιάζει με τρεις τελείες. Θα εμφανιστεί ένα νέο μενού το οποίο περιέχει την επιλογή "Ζητήστε μια διαδρομή". Αγγίξτε το.
  4. Αν η Lyft ή η Uber ή και οι δύο είναι διαθέσιμες στην περιοχή σας, θα εμφανιστεί το όνομα της εταιρείας μαζί με την εκτιμώμενη ώρα άφιξης στην τοποθεσία σας.
  5. Πατήστε στην εταιρεία από την οποία θέλετε να παραγγείλετε ένα αυτοκίνητο
  6. Ακολουθήστε τις υποδείξεις για να συνδεθείτε ή εγγραφείτε αν δεν έχετε ακόμα λογαριασμό
  7. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε την εταιρεία μερίδιο αγοράς της επιλογής σας στη γραμμή αναζήτησης μέσα στο Messenger. Μόλις εμφανιστεί η επιλογή σας, πατώντας σε αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο συνομιλίας όπου μπορείτε να πατήσετε στο "Request a Ride" ή να πατήσετε στο εικονίδιο του αυτοκινήτου στην κάτω πλοήγηση. Ακολουθήστε τις υποδείξεις για να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε.
  8. Συμβουλή : Υπάρχουν συχνά συμφωνίες "νέων πελατών" που μπορείτε να επωφεληθείτε από την εγγραφή σας για πρώτη φορά. Έτσι θα μπορούσατε να κερδίσετε μια πίστωση ή ακόμα και μια ελεύθερη βόλτα!
  1. Συμβουλή : Εφόσον η λειτουργία ανταλλαγής οχημάτων είναι καινούργια, οι συγκεκριμένες οδηγίες για τη χρήση της ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Παρακολουθήστε αυτή τη σελίδα βοήθειας στο Facebook για ενημερώσεις.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις?

Όταν χαίρεσαι ένα αυτοκίνητο μέσω του Facebook Messenger, μπορείς να κάνεις ό, τι μπορείς να κάνεις μέσα στην εφαρμογή της εταιρείας, αλλά χωρίς να χρειάζεται να φύγεις από το Messenger. Η λειτουργικότητα περιλαμβάνει τη δυνατότητα δημιουργίας νέου λογαριασμού, κλήσης του οδηγού σας, παρακολούθησης του αυτοκινήτου σας και πληρωμής για τη βόλτα σας.

Η ενσωμάτωση της κατανομής των οχημάτων στο Facebook Messenger καθιστά εύκολη και βολική τη χαλάρωση, την παρακολούθηση και την πληρωμή για μια βόλτα χωρίς να εγκαταλείπει ποτέ την εφαρμογή. Αυτό είναι ένα παράδειγμα μιας από τις πολλές υπηρεσίες που μπορούμε να αναμένουμε να εμφανιστούν στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων καθώς συνεχίζουν να εξελίσσονται και να ωριμάζουν. Εν τω μεταξύ, απολαύστε τη βόλτα σας!