Τι είναι το DTS Play-Fi;

Το PlayStation DTS προσφέρει ασύρματο ήχο πολλαπλών δωματίων και πολλά άλλα.

Το DTS Play-Fi είναι μια ασύρματη πλατφόρμα ηχητικών συστημάτων πολλαπλών δωματίων που λειτουργεί μέσω της εγκατάστασης μιας δωρεάν εφαρμογής προς λήψη σε συμβατά iOS και Android smartphones και στέλνει σήματα ήχου σε συμβατό υλικό. Το Play-Fi λειτουργεί μέσω του υπάρχοντος οικιακού σας δικτύου ή WiFi.

Η εφαρμογή Play-Fi παρέχει πρόσβαση στην επιλογή μουσικής μέσω Internet και σε υπηρεσίες ραδιοφωνικής μετάδοσης, καθώς και σε περιεχόμενο ήχου που μπορεί να αποθηκευτεί σε συμβατές συσκευές τοπικού δικτύου, όπως υπολογιστές και διακομιστές πολυμέσων.

Μετά τη λήψη και την εγκατάσταση, η εφαρμογή DTS Play-Fi θα αναζητήσει και θα επιτρέψει τη σύνδεση με συμβατές συσκευές αναπαραγωγής, όπως ηχεία με ασύρματα ηχεία ενεργοποιημένα με Play-Fi, δέκτες οικιακού κινηματογράφου και γραμμές ήχου.

Μουσική ροής με το Play-Fi

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Play-Fi στο smartphone σας για να μεταδώσετε μουσική απευθείας σε συνδεδεμένα ηχεία ασύρματα, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται σε ολόκληρο το σπίτι ή, στην περίπτωση συμβατών συσκευών λήψεως οικιακού κινηματογράφου ή γραμμών ήχου, η εφαρμογή Play-Fi μπορεί να χρησιμοποιείτε το μουσικό περιεχόμενο ροής απευθείας στον δέκτη, ώστε να μπορείτε να ακούτε μουσική μέσω του συστήματος οικιακού κινηματογράφου.

Το DTS Play-Fi μπορεί να μεταδίδει μουσική από τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Ορισμένες υπηρεσίες, όπως το ραδιόφωνο iHeart και το ραδιόφωνο Internet, είναι δωρεάν, ενώ άλλες ενδέχεται να απαιτούν πρόσθετη συνδρομή για πλήρη πρόσβαση.

Το Play-Fi έχει επίσης τη δυνατότητα ροής μη συμπιεσμένων αρχείων μουσικής, τα οποία γενικά έχουν καλύτερη ποιότητα μουσικής με ροή μέσω Bluetooth .

Οι μορφές αρχείων ψηφιακής μουσικής που είναι συμβατές με το Play-Fi περιλαμβάνουν:

Επίσης, τα αρχεία ποιότητας CD μπορούν να μεταδοθούν σε ροή χωρίς συμπίεση ή ανακατασκευή .

Επιπλέον, τα αρχεία ήχου hi-res υψηλής ποιότητας από CD είναι επίσης συμβατά όταν μεταδίδονται μέσω τοπικού δικτύου. Αυτό αναφέρεται ως Λειτουργία Κρίσιμης Ακρόασης, η οποία παρέχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα ακρόασης εξαλείφοντας τη συμπίεση, τη δειγματοληψία και την ανεπιθύμητη παραμόρφωση.

Στερεοφωνικό Play-Fi

Παρόλο που το Play-Fi μπορεί να μεταφέρει ροή μουσικής σε μία ή όλες τις ασύρματες ηχεία, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη χρήση δυο συμβατών ηχείων ως στερεοφωνικό ζεύγος. Ένα ηχείο μπορεί να χρησιμεύσει ως αριστερό κανάλι και ένα άλλο σωστό κανάλι. Στην ιδανική περίπτωση, και τα δύο ηχεία πρέπει να είναι το ίδιο μοντέλο και μοντέλο, έτσι ώστε η ποιότητα ήχου να είναι η ίδια για τα αριστερά και τα δεξιά κανάλια.

Play-Fi και ήχο Surround

Μια άλλη λειτουργία Play-Fi που είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα προϊόντα soundbar (δεν είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε δέκτη οικιακού κινηματογράφου) είναι η δυνατότητα αποστολής ήχου surround ήχου για την επιλογή ασύρματων ηχείων ενεργοποιημένων με Play-Fi. Εάν διαθέτετε συμβατή γραμμή ήχου, μπορείτε να προσθέσετε δυο ασύρματα ηχεία ενεργοποιημένα στο Play-Fi στη ρύθμιση και, στη συνέχεια, να αποστείλετε σήματα ήχου DTS και Dolby Digital σε αυτά τα ηχεία.

Σε αυτόν τον τύπο ρύθμισης, μια ηχητική γραμμή πρέπει να χρησιμεύσει ως "κύριος", με δύο συμβατά ασύρματα ηχεία Play-Fi που μπορούν να εξυπηρετήσουν το ρόλο αριστερού και δεξιού surround αντίστοιχα.

Το "master" surround πρέπει να έχει τις ακόλουθες δυνατότητες:

Πρέπει να ελέγξετε τις πληροφορίες του προϊόντος για τον ήχο ή τον δέκτη οικιακού κινηματογράφου για να διαπιστώσετε αν ενσωματώνει τη λειτουργία surround DTS Play-Fi ή αν μπορεί να προστεθεί μέσω της ενημέρωσης υλικολογισμικού.

DTS Play-Fi και Alexa

Επιλέξτε ασύρματα ηχεία DTS Play-Fi μπορούν να ελεγχθούν από τον Βοηθό Φωνητικής Βοήθειας του Alexa μέσω της εφαρμογής Alexa . Ένας περιορισμένος αριθμός προϊόντων DTS Play-Fi είναι έξυπνα ηχεία που ενσωματώνουν τον ίδιο τύπο ενσωματωμένου υλικού μικροφώνου και δυνατότητες αναγνώρισης φωνής που τους επιτρέπουν να εκτελούν όλες τις λειτουργίες μιας συσκευής Amazon Echo, εκτός από τις λειτουργίες DTS Play-Fi . Οι υπηρεσίες μουσικής που μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση και να ελεγχθούν από τις φωνητικές εντολές Alexa περιλαμβάνουν Amazon Music, Audible, ραδιόφωνο iHeart, Pandora και ραδιόφωνο TuneIN.

Η DTS προγραμματίζει επίσης να προσθέσει το DTS Play-Fi στη βιβλιοθήκη Alexa Skills . Αυτό θα επιτρέψει τον φωνητικό έλεγχο των λειτουργιών DTS Play-Fi σε οποιοδήποτε ηχείο DTS Play-Fi με χρήση μιας συσκευής Amazon Echo. Καθώς θα είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες, αυτό το άρθρο θα ενημερωθεί αναλόγως.

Μάρκες προϊόντων που υποστηρίζουν Play-Fi

Οι επωνυμίες προϊόντων που υποστηρίζουν συμβατότητα DTS Play-Fi σε επιλεγμένες συσκευές, όπως ασύρματα ή / και έξυπνα ηχεία, δέκτες / ενισχυτές, γραμμές ήχου και ακόμη και προειδοποιητικά σήματα που μπορούν να προσθέσουν λειτουργίες Play-Fi σε παλιούς στερεοφωνικούς ή οικιακούς δέκτες περιλαμβάνουν:

Η κατώτατη γραμμή

Ο ασύρματος ήχος πολλαπλών δωματίων εκρήγνυται και, παρόλο που υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες, όπως το Denon / Sound United HEOS , το Sonos , το Yamaha MusicCast , το PlayStation DTS παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία από τους περισσότερους, καθώς δεν περιορίζεστε σε έναν ή έναν περιορισμένο αριθμό των επώνυμων συσκευών αναπαραγωγής ή ηχείων. Δεδομένου ότι η DTS διαθέτει διατάξεις για οποιονδήποτε κατασκευαστή προϊόντων για να επιτρέψει την τεχνολογία της για χρήση, μπορείτε να συνδυάσετε συμβατές συσκευές με έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό εμπορικών σημάτων που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας και τον προϋπολογισμό σας.

Το DTS Brand: DTS αρχικά ανήκε στο "Digital Theatre Systems", αντικατοπτρίζοντας την ανάπτυξη και την αδειοδότηση των μορφών DTS surround sound. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της διακλάδωσης σε ασύρματο ηχοσύστημα πολλαπλών δωματίων και άλλες προσπάθειες, άλλαξαν το καταχωρημένο όνομα τους σε DTS (χωρίς επιπλέον έννοια) ως μοναδικό αναγνωριστικό της μάρκας. Τον Δεκέμβριο του 2016 η DTS έγινε θυγατρική της Xperi Corporation.