Πώς να ακούσετε ραδιόφωνο στο Internet στο αυτοκίνητό σας

Το ραδιόφωνο στο Ίντερνετ μπορεί να μην έχει λάβει πολλή τύχη μέχρι να ξεδιπλώσουν υπηρεσίες όπως η Πανδώρα, αλλά το μέσο ήταν στην πραγματικότητα γύρω, με μία ή την άλλη μορφή, για πολύ καιρό. Οι πρώτοι παραδοσιακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί άρχισαν να πειραματίζονται με τη ροή του Διαδικτύου στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο πρωτοεμφανιζόμενος πρωτοπόρος των streaming media, RealAudio, εμφανίστηκε στη σκηνή το 1995 και προγράμματα όπως το Winamp της NullSoft, επέτρεψαν σε οποιονδήποτε με αξιοπρεπή σύνδεση στο Internet να δημιουργήσει το δικό του εικονικό ραδιοφωνικό σταθμό μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Μέχρι το 2012, σχεδόν το ένα τέταρτο των νέων ενηλίκων και εφήβων άκουγαν ραδιόφωνο στο Internet αντί του ραδιοφωνικού σταθμού.

Φυσικά, καθ 'όλη τη διάρκεια της ιστορίας του ραδιοφώνου στο διαδίκτυο, ο συντονισμός σήμαινε τον εαυτό σας να συνδέεται με τον υπολογιστή σας - ή με μια ασύρματη συσκευή Internet με δυνατότητα WiFi, αν ήταν τόσο διατεθειμένη. Δεν ήταν μόνο η άνοδος του smartphone και οι εξελίξεις στην κυψελοειδή υποδομή που επέτρεψαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας υψηλής ταχύτητας, που άκουσαν το ραδιόφωνο στο Διαδίκτυο εν κινήσει. Με αυτά τα κομμάτια στη θέση τους, υπάρχουν τώρα διάφοροι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ρίξετε το παραδοσιακό ραδιόφωνο ή τη συνδρομή σας στο δορυφορικό ραδιόφωνο και να ακούσετε ραδιόφωνο στο Internet στο αυτοκίνητό σας. Και όταν το κάνετε, θα διαπιστώσετε ότι οι επιλογές ακρόασης που ανοίγουν είναι σχεδόν ατελείωτες.

Απαιτούμενος εξοπλισμός για να ακούτε ραδιόφωνο στο Internet στο αυτοκίνητό σας

Ακούγοντας το παραδοσιακό ραδιόφωνο AM / FM ή ακόμα και το ραδιόφωνο HD είναι τόσο απλό όσο παίρνει. Ακόμα και με φήμες ραδιόφωνων ραδιοφώνου που στροβιλίζονται στον ορίζοντα , σχεδόν οποιαδήποτε μονάδα κεφαλής που αγοράζετε και εγκαθιστάτε θα έχει ένα ραδιοφωνικό δέκτη και υπάρχει μια αξιοπρεπής πιθανότητα ότι θα είναι επίσης σε θέση να λαμβάνει ραδιόφωνο HD . Το ραδιόφωνο στο διαδίκτυο, από την άλλη πλευρά, απαιτούσε μια χούφτα διαφορετικών εξαρτημάτων για να λειτουργήσει, όλα ή τα περισσότερα από αυτά δεν θα συμπεριληφθούν στο στερεοφωνικό σας OEM ή aftermarket.

Σε ένα πολύ βασικό επίπεδο, υπάρχουν δύο πράγματα που θα χρειαστείτε εάν θέλετε να ακούσετε ραδιόφωνο στο Internet στο αυτοκίνητό σας: μια κινητή σύνδεση στο Internet και μια συσκευή που μπορεί να έχει πρόσβαση στο ραδιοφωνικό περιεχόμενο του Διαδικτύου. Όπως ίσως έχετε μαντέψει, τα σύγχρονα smartphones παρέχουν έναν εξαιρετικό τρόπο να ακούσετε το ραδιόφωνο στο Διαδίκτυο στο δρόμο, αφού συνδυάζουν και τις δύο λειτουργίες σε ένα και μόνο φορητό πακέτο που ίσως ήδη μεταφέρετε μαζί σας ούτως ή άλλως.

Εκτός από ένα smartphone, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στο ραδιόφωνο στο Internet στο αυτοκίνητό σας μέσω μιας μονάδας κεφαλής που περιλαμβάνει λειτουργίες ραδιοφώνου Internet και ένα ξεχωριστό κινητό hotspot ή ένα δεμένο τηλέφωνο, το οποίο είναι μερικές φορές μια επιλογή. Ορισμένα αυτοκίνητα έρχονται πραγματικά με μονάδες κεφαλής OEM που μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ραδιόφωνο του Διαδικτύου και ενσωματωμένα WiFi hotspots που μπορούν επίσης να μοιράζονται μια σύνδεση με τις άλλες συσκευές σας.

Ακούγοντας το ραδιόφωνο στο Internet στο αυτοκίνητό σας με ένα smartphone

Εάν έχετε ένα smartphone με ένα αξιοπρεπές σχέδιο δεδομένων, τότε αυτό είναι πιθανότατα θα είναι ο ευκολότερος, λιγότερο δαπανηρός τρόπος για να φέρετε το ραδιόφωνο στο Internet στο αυτοκίνητό σας. Και αν έχετε ήδη κάποιο τρόπο να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στη μονάδα κεφαλής, τότε αυτό είναι ακόμα καλύτερο - το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε το τηλέφωνο όπως θα κάνατε κανονικά, να κάνετε λήψη της κατάλληλης εφαρμογής ραδιόφωνου στο Διαδίκτυο και είστε καλοί. Αν δεν έχετε ήδη μια μέθοδο σύνδεσης της κεφαλής στο τηλέφωνό σας, τότε έχετε μερικές επιλογές, ανάλογα με τις δυνατότητες της κύριας σας μονάδας:

Εντοπισμός εφαρμογών ραδιόφωνου στο Διαδίκτυο

Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος να ακούσετε ραδιόφωνο στο Internet στο τηλέφωνό σας και στο αυτοκίνητό σας είναι μέσω της κατάλληλης εφαρμογής. Ορισμένες ραδιοφωνικές υπηρεσίες Internet που προσφέρουν εφαρμογές περιλαμβάνουν:

Ορισμένες εφαρμογές ραδιοφώνου στο Διαδίκτυο, όπως το TuneIn, λειτουργούν ως συγκεντρωτές που παρέχουν πρόσβαση σε ροές ταυτόχρονων σταθμών AM και FM, ενώ άλλοι σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε τους δικούς σας προσαρμοσμένους σταθμούς με βάση τις προτιμήσεις σας και άλλοι, όπως η Pandora, χρησιμοποιούν σύνθετους αλγορίθμους Δημιουργήστε προσαρμοσμένους σταθμούς με βάση τον τρόπο με τον οποίο αξιολογείτε μεμονωμένα τραγούδια που εμφανίζονται.

Χρησιμοποιώντας μια κεντρική μονάδα για να ακούσετε ραδιόφωνο στο Διαδίκτυο

Εκτός από τις εφαρμογές smartphone, μερικές συσκευές κεφαλής έρχονται με ενσωματωμένες εφαρμογές ραδιοφώνου ή σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε εφαρμογές ραδιοφώνου, οι οποίες παρέχουν πρόσβαση σε πολλές από αυτές τις υπηρεσίες. Αν η κύρια μονάδα OEM σας έφερε αυτή τη λειτουργία, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε μια σύνδεση στο Διαδίκτυο, με τη σύνδεση του τηλεφώνου σας ή την απόκτηση ενός κινητού σημείου πρόσβασης. Άλλα αυτοκίνητα έρχονται πραγματικά με ενσωματωμένα κινητά hotspots, τα οποία μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε για να ενεργοποιήσετε.