Εύρεση του σωστού προσαρμογέα USB 12V

Η εύρεση του καλυτέρου προσαρμογέα USB 12V για αγορά μπορεί να είναι μια δυσάρεστη ύλη, αφού πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του βύσματος, την τάση εξόδου και την περιοχή έντασης εξόδου για να βρείτε το σωστό. Ιστορικά, η κατοχή δύο συσκευών που κατασκευάστηκαν και από τον ίδιο κατασκευαστή δεν έδωσε καν καμία εγγύηση ότι η τροφοδοσία ενός θα συνεργαστεί με την άλλη.

Αυτό ήταν παραδοσιακά ένα τεράστιο πρόβλημα με τη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας, και ένα συρτάρι γεμάτο από ξεπερασμένους κονδυλωμάτων τοίχου και 12V προσαρμογείς αυτοκινήτων είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι είναι πολύ εξοικειωμένοι με. Φυσικά, όλα αυτά άλλαξαν όταν διάφορες εταιρείες άρχισαν να υιοθετούν προσαρμογείς USB 12V ως de facto πρότυπο.

Σήμερα, είναι δυνατή η τροφοδοσία ή η φόρτιση σχεδόν οποιασδήποτε κινητής συσκευής, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων, των δισκίων και ακόμη και των μονάδων GPS, με τον κατάλληλο προσαρμογέα USB 12V. Δυστυχώς, η λέξη κλειδί είναι σωστή , γιατί υπάρχει σίγουρα κάτι τέτοιο όπως ο λανθασμένος προσαρμογέας USB 12V.

Περισσότερο από έναν κοινό τύπο Plug

Όταν σκέφτεστε για προσαρμογείς USB 12V και το χάος των μη τυποποιημένων βυσμάτων και προσαρμογέων που αντικατέστησαν, το πρώτο πράγμα που πιθανώς να σκεφτείτε είναι το ίδιο το βύσμα. Αυτό είναι το σπουδαίο πράγμα για το USB, εξάλλου, σωστά;

Είτε ψάχνετε για το πρότυπο USB , mini USB ή micro USB, το πρότυπο καθορίζει ότι έχουν όλες τις ίδιες βασικές συνδέσεις τερματικών που εξυπηρετούν τις ίδιες βασικές λειτουργίες. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα για να μεταβείτε από το micro USB στο mini USB, ή αντίστροφα, αν χρειαστεί.

Ωστόσο, το πρότυπο USB μεταφέρει ένα άλλο πλεονέκτημα που εξηγεί γιατί το USB έφτασε στα αυτοκίνητά μας : τυποποιημένες εξόδους τάσης. Επειδή οι συνδέσεις USB απενεργοποιούν το 5v DC, οι συσκευές που χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο προσαρμογέα είναι όλες σχεδιασμένες για να λειτουργούν σε αυτή την είσοδο τάσης. Δεν μπορείτε να πάρετε κάτι απλούστερο από αυτό, και αυτό αφαιρεί ένα τεράστιο μέρος του πονοκέφαλου που συνδέεται παραδοσιακά με την εξεύρεση του σωστού προσαρμογέα 12V DC.

Φυσικά, η τάση δεν είναι η ίδια ιστορία, και όχι κάθε κατασκευαστής συσκευών παίζει με τους ίδιους κανόνες. Με αυτό κατά νου, υπάρχουν λίγες άλλες σκέψεις που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ψάχνετε για τον κατάλληλο προσαρμογέα USB 12V για τη συσκευή σας.

Apple και Amperage: Βρείτε τους σωστούς προσαρμογείς USB 12V

Ενώ ορισμένες συσκευές χρειάζονται περισσότερη ενέργεια από ό, τι άλλες για να φορτίζουν και να λειτουργούν με προσαρμογέα USB 12V, δεν γίνεται πραγματικά πρόβλημα μέχρι να αρχίσετε να εισάγετε συσκευές Apple. Το ζήτημα εδώ είναι ότι οι συσκευές Apple χρησιμοποιούν μια διαφορετική μέθοδο για να "γνωρίζουν" εάν είναι συνδεδεμένες σε μια "υψηλής θέρμανσης θύρα " (ή, για παράδειγμα, έναν προσαρμογέα αυτοκινήτου USB 12V) από τις συσκευές Android και σχεδόν οτιδήποτε άλλο.

Εάν έχετε μια συσκευή Apple που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με έναν προσαρμογέα USB 12V, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε μια συσκευή που διατίθεται ειδικά για συσκευές Apple. Μπορείτε να βρείτε προσαρμογείς αυτοκινήτου USB που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την Apple και υπάρχουν επίσης προσαρμοστές που διαθέτουν δύο θύρες USB - μία για την Apple και μία για Android και άλλες συσκευές. Αν χρησιμοποιείτε ένα μείγμα από Apple και άλλες συσκευές ή συχνά έχετε επιβάτες που δεν χρησιμοποιούν συσκευές Apple, ένας από αυτούς τους προσαρμογείς USB 12V πολλαπλών χρήσεων είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Ενώ η συσκευή σας Apple πιθανότατα να φορτίζεται σχεδόν σε οποιονδήποτε προσαρμογέα USB 12V, μπορεί να χρειαστεί να απενεργοποιήσετε την οθόνη ή να την απενεργοποιήσετε εξ ολοκλήρου, για να διατηρήσετε τις ανάγκες τροφοδοσίας της συσκευής εκτός από την ικανότητά της να αντλεί ενέργεια από τον προσαρμογέα .

12V προσαρμογείς USB, υποδοχές 12V και υποδοχές εξαρτημάτων

Το USB είναι πολύ κοντά στις γενικές αυτές τις μέρες, αλλά οι προσαρμογείς USB 12V βασίζονται σε μια άλλη πανταχού παρούσα τεχνολογία: την υποδοχή αξεσουάρ 12V . Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ έναν προσαρμογέα USB 12V, ίσως να αναρωτιέστε αν μπορείτε να συνδέσετε μία συσκευή σε έναν αναπτήρα τσιγάρων ή αν χρειάζεστε μια ειδική υποδοχή αξεσουάρ και η απάντηση είναι ότι δεν έχει σημασία.

Η διαφορά μεταξύ των πρίζων αξεσουάρ και των αναπτήρων τσιγάρων είναι βασικά απλώς ότι δεν μπορείτε να συνδέσετε έναν αναπτήρα τσιγάρα σε μια υποδοχή αξεσουάρ. Εφόσον η ίδια η πρίζα δεν έχει καταστραφεί με κάποιο τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον προσαρμογέα USB 12V σε ένα από αυτά.