Πώς οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να μείνουν Facebook ασφαλή

Το Facebook είναι η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που όλοι γνωρίζουν και οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν. Μοιραζόμαστε φωτογραφίες, άρθρα, μνήμες, αστείες εικόνες και πολλά άλλα. Μας επιτρέπει να επανασυνδεθείτε με ανθρώπους από το παρελθόν μας, να συνομιλήσετε με ανθρώπους στη ζωή μας τώρα και να κάνετε νέες συνδέσεις σε ομάδες και κοινότητες στις οποίες εντάσσονται. Όλη αυτή η πρόσβαση σε άλλους μπορεί να είναι διασκεδαστική, συναρπαστική και ενημερωτική, αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη. Είτε μοιράζεται τις λανθασμένες πληροφορίες με τους λάθος ανθρώπους στο Facebook ή παίρνει χάκερ από άτομα που δεν γνωρίζουμε στο Διαδίκτυο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιος να καταχραστεί την άνεση που πολλοί νέοι ενήλικες και έφηβοι έχουν με τα social media να επωφεληθούν από αυτούς - και από τους γονείς τους, επίσης.

Αυτές οι προφυλάξεις ασφαλείας και οι συστάσεις από το Facebook μπορούν να αποτρέψουν οποιαδήποτε αθέλητη ανταλλαγή πληροφοριών από τους έφηβους, τους νέους ενήλικες και τους γονείς. Συνιστώντας αυτά τα απλά και εύκολα βήματα για να κάνουν το Facebook ασφαλέστερο, οι γονείς μπορούν να ξεκουραστούν εύκολα που τα παιδιά τους θα είναι ασφαλή στη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων στον κόσμο.

01 του 06

Πραγματοποιήστε έλεγχο ασφαλείας στο Facebook

Το πρώτο βήμα για να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός στο Facebook είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές είναι να κάνετε έναν έλεγχο ασφαλείας. Το Facebook θα σας ζητήσει μια σειρά ερωτήσεων για να βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ειδοποίησης και ο κωδικός πρόσβασής σας είναι όλοι ενημερωμένοι και όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς. Μια πολύ σημαντική σύσταση είναι να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για το Facebook που χρησιμοποιείται μόνο για το Facebook και για άλλους δικτυακούς τόπους.

Άλλες σημαντικές συμβουλές περιλαμβάνουν:

Ελέγξτε πού είστε συνδεδεμένοι: Εύκολα αποσυνδεθείτε από συσκευές που δεν έχετε χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή ή έχετε ξεχάσει. Μείνετε συνδεδεμένοι στο Facebook μόνο στις συσκευές και τα προγράμματα περιήγησης που έχετε εγκρίνει.

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων σύνδεσης : Λάβετε ειδοποίηση ειδοποίησης ή ειδοποίησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν το Facebook υποπτεύεται ότι κάποιος άλλος προσπαθεί να συνδεθεί στο λογαριασμό σας. Περισσότερο "

02 του 06

Προσθέστε ένα πρόσθετο επίπεδο ασφαλείας

Μπορούμε όλοι να χρησιμοποιήσουμε επιπλέον ασφάλεια, είτε πρόκειται για τους υπολογιστές μας είτε για έναν ιστότοπο στο Διαδίκτυο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους έφηβους και τους φοιτητές, οι οποίοι μπορεί να είναι λιγότερο ή προσεκτικοί για να έχουν πληροφορίες σχετικά με το Facebook προσβάσιμες από τους χάκερ και τους εγκληματίες. Μπορεί επίσης να μην είναι τόσο ευαισθητοποιημένοι όσο οι γονείς τους για τις ενδεχόμενες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής που μπορεί να προκύψουν εάν οι χάκερ βρουν το δρόμο τους σε ένα προφίλ στο Facebook.

Η σελίδα ρυθμίσεων ασφαλείας του Facebook - που μπορεί να βρεθεί από την επικεφαλίδα στις ρυθμίσεις> ασφάλεια και σύνδεση - συνιστά αυτόματα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για εσάς με βάση αυτά που έχετε ήδη στη διάθεσή σας. Πείτε στα παιδιά σας να χρησιμοποιούν τις γνώσεις και την τεχνογνωσία του Facebook για να κάνουν τα προφίλ τους ασφαλέστερα και πιο ιδιωτικά και στη συνέχεια να κάνουν το ίδιο για εσάς.

03 του 06

Αφήστε το Facebook να είναι ο κωδικός σας

Χρησιμοποιήστε την Είσοδος Facebook για να συνδεθείτε σε εφαρμογές τρίτων με χρήση του λογαριασμού σας στο Facebook. Είναι βολικό και θα περιορίσει τον αριθμό των κωδικών πρόσβασης που χρειάζεται να δημιουργήσει και να θυμάται ο έφηβος ή ο νεαρός ενήλικας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ελέγξουν ποιες πληροφορίες μοιράζονται με αυτές τις εφαρμογές κάνοντας κλικ στην επιλογή "Επεξεργασία των πληροφοριών που παρέχετε". Η διατήρηση κωδικών πρόσβασης στο Facebook μοναδική και η χρήση του Facebook για ασφαλή σύνδεση σε ιστότοπους μπορεί να μειώσει σημαντικά τις περιπτώσεις ξεχάσματος κωδικών πρόσβασης, εσφαλμένες δοκιμές και κατά λάθος σύνδεση σε ένα μη ασφαλές wifi, επιτρέποντας στους χάκερς να συλλέγουν πληροφορίες κωδικού πρόσβασης.

04 του 06

Προσθέστε ένα δεύτερο επίπεδο εξουσιοδότησης

Εάν ο έφηβος ή ο νεαρός ενήλικας χρησιμοποιεί τακτικά τους δημόσιους υπολογιστές - για παράδειγμα, σε μια βιβλιοθήκη - η εξουσιοδότηση δύο παραγόντων είναι απαραίτητη. Κάθε φορά που κάποιος συνδέεται στο Facebook σε μια νέα συσκευή, απαιτείται κωδικός ασφαλείας για την εξουσιοδότηση του χρήστη.

Για να ενεργοποιήσετε την εξουσιοδότηση δύο παραγόντων:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις ασφαλείας και σύνδεσης, κάνοντας κλικ στην επάνω δεξιά γωνία του Facebook και κάνοντας κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και Σύνδεση .
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Χρήση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία
  3. Επιλέξτε τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας που θέλετε να προσθέσετε και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση μόλις επιλέξετε και ενεργοποιήσετε μια μέθοδο ελέγχου ταυτότητας

Ενώ οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες είναι συχνά σε μια βιασύνη και πολλαπλών εργασιών και μπορεί να γκρινιάζουν λίγο για το επιπλέον βήμα, τονίζουν ότι η διαμονή τους σε δημόσιο υπολογιστή δεν είναι μόνο για την ασφάλεια και την ασφάλειά τους, αλλά και για τη δική σας. Δεν είναι μόνο το Facebook που μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια σε ένα δημόσιο wifi - κλέφτες και οι εγκληματίες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κάθε είδους προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες για κοινές αυτοκινητοδρόμους πληροφοριών.

05 του 06

Μείνετε ειδοποίηση για απάτες στο Facebook

Ο Bill Slattery, ένας διαχειριστής του eCrime, συνιστά την άμεση αναφορά τυχόν απάτες στο Facebook.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΤΕ ΜΙΑ POST:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΦΙΛ:

Υπάρχουν όλοι οι τύποι απατεώνων στο Facebook, από εκείνους που αναζητούν ρομαντικές συνδέσεις με την ελπίδα να πάρουν χρήματα, αεροπορικά εισιτήρια και περισσότερα από τους στόχους τους σε άτομα που έρχονται σε επαφή με χρήστες που ισχυρίζονται ότι έχουν χρήματα γι 'αυτούς με τη μορφή κερδών λαχειοφόρων αγορών ή πολύ χαμηλού ενδιαφέροντος δάνεια. Για τους φοιτητές, ειδικά εκείνους που έχουν προϋπολογισμό, αυτές οι προσφορές γρήγορων και εύκολων χρημάτων μπορεί να είναι δελεαστικές, οπότε η μέριμνα για τις απάτες αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντική για αυτούς. Επίσης, προκαλούν μεγάλη ανησυχία οι άνθρωποι που ζητούν να συνδεθούν εκτός σύνδεσης που δεν είναι προσωπικοί φίλοι ή γνωστοί. Υπενθυμίστε στους εφήβους και τους νέους ενήλικες να χρησιμοποιούν εξαιρετική προσοχή κατά τη σύνδεση με ξένους στο Facebook.

06 του 06

Κοινή χρήση φωτογραφιών και ιδιωτικό απόρρητο

Οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες μπορούν να ελέγξουν ποιος βλέπει τις φωτογραφίες που μοιράζονται στο Facebook. Όταν μοιράζονται μια φωτογραφία, πρέπει να κάνουν κλικ στη σφαίρα στο κάτω μέρος του κουτιού κοινής χρήσης και να επιλέξουν ποιος μπορεί να το δει - από όλους σε με.

Μια λέξη της προσοχής για την κοινή χρήση φωτογραφιών - ή οτιδήποτε - οπουδήποτε στο Facebook, είτε δημόσια είτε σε μυστική ομάδα. Είναι εύκολο να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης μιας ανάρτησης και να το μοιραστείτε, είτε είναι δημόσια είτε ιδιωτική. Ενισχύστε με τα παιδιά σας ότι το να είστε προσεκτικοί και προσεκτικοί σχετικά με αυτό που μοιράζονται μπορεί να αποτρέψει πολύ κόπο και άγχος αργότερα.