Auro 3D Audio - Τι πρέπει να ξέρετε

Βυθιστείτε πλήρως στον ήχο με το Auro 3D Audio

Μεταξύ του Dolby και του DTS, υπάρχουν πολλές μορφές μορφής surround ήχου, τις οποίες μπορείτε να εκμεταλλευτείτε σε μια ρύθμιση home theater. Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη εναλλακτική λύση που θεωρεί ότι προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία surround ήχου που είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένους δέκτες οικιακού κινηματογράφου και προενισχυτές / επεξεργαστές AV - Auro 3D ήχο.

01 του 06

Τι είναι το Auro 3D Audio

Auro 3D Audio Engine. Εικόνα παρέχεται από την Auro Technologies

Το Auro 3D Audio είναι μια έκδοση καταναλωτών του συστήματος αναπαραγωγής ήχου surround Barcan Auro 11.1 που χρησιμοποιείται σε μερικούς εμπορικούς κινηματογράφους. Εάν δεν έχετε δοκιμάσει το Barco Audio 11.1, δείτε μια λίστα με κινηματογράφους και ταινίες που μπορείτε να δείτε.

Στον χώρο του home theatre, το Auro 3D Audio είναι ανταγωνιστής των Dolby Atmos και DTS: X , αλλά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Ο στόχος του Auro 3D Audio για οικιακό θέατρο είναι να προσφέρει μια εμπειρία εμβυθιστικού περιβάλλοντος ήχου (παρόμοια με Dolby Atmos και DTS: X), περικλείοντας το περιβάλλον ακρόασης σε μια "φούσκα". Ωστόσο, σε αντίθεση με το Dolby Atmos και το DTS: X, ο ήχος Auro 3D είναι βασισμένος σε κανάλια και μάλλον σε αντικειμενικό σύστημα. Με άλλα λόγια, κατά τη διαδικασία επεξεργασίας ανάμειξης, οι ήχοι εκχωρούνται σε συγκεκριμένα κανάλια αντί για ένα συγκεκριμένο σημείο στο διάστημα.

Μια άλλη διαφορά μεταξύ του Auro 3D και του Dolby Atmos / DTS: X είναι πώς μεταφέρεται το κωδικοποιημένο σήμα από μια συσκευή πηγής σε έναν προενισχυτή / επεξεργαστή AV ή δέκτη οικιακού κινηματογράφου. Το Dolby Atmos και το DTS: X χρησιμοποιούν έναν κωδικοποιητή που ενσωματώνεται σε μια συγκεκριμένη μορφή bitstream, ενώ ο κωδικοποιητής για το Audio 3D Audio μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα κανονικό μη συμπιεσμένο soundtrack 5.1 καναλιών PCM που μπορεί να τοποθετηθεί σε δίσκο Blu-ray ή Ultra HD Blu-ray Disc . Αυτό σημαίνει ότι το Auro 3D Audio είναι συμβατό προς τα πίσω - εάν ο επεξεργαστής προενισχυτή AV ή ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου δεν είναι ενεργοποιημένος με Auro 3D, εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε ένα μη συμπιεσμένο ηχητικό σήμα 5.1 ή 7.1 καναλιών.

Δεδομένου ότι οι αλγόριθμοι κωδικοποιητή Auro 3D Audio μπορούν να ενσωματωθούν σε μια ηχητική λωρίδα PCM 5.1 καναλιών, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι Blu-ray Disc players μπορούν να μεταδώσουν αυτές τις πληροφορίες από δίσκο Blu-ray σε προενισχυτή / επεξεργαστή AV ή δέκτη Home Theater που παρέχει Auro Αποκωδικοποίηση 3D ήχου. Ωστόσο, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε soundtracks Auro 3D Audio που μπορούν να συμπεριληφθούν σε δίσκο Blu-ray Ultra HD , χρειάζεστε έναν Ultra HD Blu-ray Disc player .

02 του 06

Auro 3D Audio Speaker Layout

Auro 3D ηχεία ηχητικά διαγράμματα. Διαγράμματα που παρέχονται από την Auro Technologies

Για ακρόαση, το Auro 3D Audio ξεκινάει με ένα παραδοσιακό στρώμα ηχείων 5.1 καναλιών και υπογούφερ, ενώ στη συνέχεια η αίθουσα ακρόασης (πάνω από τη θέση ακρόασης) είναι μια άλλη σειρά ηχείων εμπρός και surround (δηλαδή διαρρύθμιση ηχείων δύο επιπέδων). Πιο συγκεκριμένα, η διάταξη έχει ως εξής:

Παρόλο που οι επιλογές καναλιών 9.1 και 10.1 παρέχουν μια περισσότερο από κατάλληλη εμπειρία ακρόασης 3D Auro, εάν διαθέτετε ένα συνδυασμό προενισχυτή / επεξεργαστή / ενισχυτή AV ή δέκτη οικιακού κινηματογράφου, ότι αυτό το σωστά εξοπλισμένο Auro 3D μπορεί επίσης να φιλοξενήσει διαμορφώσεις 11,1 και 13,1 καναλιών.

Σε αυτές τις διαμορφώσεις, ένα ηχείο κεντρικού καναλιού μπορεί να προστεθεί στο επίπεδο ύψους μιας ρύθμισης 10,1 καναλιών, με αποτέλεσμα συνολικά 11,1 κανάλια. Για να το επεκτείνετε περαιτέρω, εάν ξεκινήσετε με μια ρύθμιση 7.1 καναλιών στο Επίπεδο 1, τότε το αποτέλεσμα είναι μια συνολική ρύθμιση των 13.1 καναλιών.

03 του 06

Τι ακούγεται 3D Auro 3D ήχου

Auro 3D ηχητικό διάγραμμα στρώματος ήχου. Διάγραμμα που παρέχεται από την Auro Technologies

Σε αυτό το σημείο, μάλλον σκέφτεστε "αυτό είναι πολλοί ομιλητές!" Αυτό είναι σίγουρα αληθές, και για τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών, αυτό είναι ένα turn-off. Ωστόσο, η απόδειξη είναι στην ακρόαση.

Όταν ακούτε το Auro 3D Audio, το χαρακτηριστικό είναι ότι, αν και το Dolby Atmos και το DTS: X παρέχουν ένα παρόμοιο συγκλονιστικό εφέ με τις ταινίες, το Auro 3D Audio είναι το πιο εντυπωσιακό με τη μουσική.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η στρώση ύψους, ο ήχος όχι μόνο πηγαίνει κάθετος αλλά επίσης γίνεται ευρύτερος στο φυσικό χάσμα ανάμεσα στο μπροστινό και το πίσω ηχείο. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη να έχετε ένα πρόσθετο σύνολο από μεγάλα ηχεία για να έχετε μια ευρύτατη εμπειρία ήχου surround.

Παρά το γεγονός ότι προσφέρει εξαιρετική εμπειρία ήχου, το κύριο πρόβλημα με το Auro 3D Audio είναι ότι σε αντίθεση με το DTS: X, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει με μια τυπική ρύθμιση 5.1 ή 7.1 ή το Dolby Atmos που μπορεί να λειτουργήσει με μια τυπική εγκατάσταση ηχείων 5.1 καναλιών, δύο ηχεία κάθετης εστίασης ή οροφής, το Auro 3D Audio απαιτεί πολύ περισσότερα ηχεία για να επιτύχει το ύψος / εμβάπτιση.

Οι απαιτήσεις διάταξης ηχείων για το Auro 3D Audio και το Dolby Atmos είναι διαφορετικές και δεν είναι κανονικά συμβατές. Τα πολλαπλά στρώματα των ηχείων Auro και το μεμονωμένο ηχείο οροφής διαφέρουν από το Dolby Atmos, το οποίο απαιτεί ένα επίπεδο οριζόντιας ομιλίας, και δύο ή τέσσερα ηχεία οροφής ή κάθετης εστίασης για ήχους ύψους.

Το Auro 3D δεν μπορεί φυσικά να αντιστοιχεί σε ρύθμιση παραμέτρων ομιλητή Dolby Atmos και το Dolby Atmos δεν μπορεί φυσικά να αντιστοιχίσει σε μια διαμόρφωση ήχου 3D Auro. Ωστόσο, οι Marantz και Denon επιλύουν αυτό το πρόβλημα παρέχοντας μια "ενιαία" διαμόρφωση ρύθμισης ηχείων. Χρησιμοποιώντας τη "ενοποιημένη" διαμόρφωση, όταν αντιμετωπίζετε μια ρύθμιση ήχου 3D Auro με χαρτογράφηση των σημάτων ύψους Dolby Atmos στα αριστερά και δεξιά μπροστινά ηχεία σε ένα στρώμα ύψους Auro 3D.

Από την άλλη πλευρά, το DTS: X, το οποίο είναι agnostic layout ομιλητών, μπορεί να χαρτογραφηθεί σε ολόκληρη τη ρύθμιση Auro 3D audio speaker.

04 του 06

Auro 3D Περιεχόμενο ήχου

Auro 3D Περιεχόμενα ακουστικού περιεχομένου. Εικόνα παρέχεται από την Auro Technologies

Για να επωφεληθείτε πλήρως από το Auro 3D Audio, χρειάζεστε περιεχόμενο ταινιών ή μουσικής που έχει κωδικοποιηθεί σωστά (Ανατρέξτε στην Επίσημη Λίστα Auro 3D Audio-encoded Blu-ray Discs). Περιλαμβάνει επιλεγμένες ταινίες σε Blu-ray ή Blu-ray Discs Ultra HD, καθώς και επιλογή περιεχομένου μόνο για ήχο σε δίσκους Pure Audio Blu-ray.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτής της μορφής, η Auro Technologies παρέχει επίσης ένα επιπλέον upmixer (αναφερόμενο ως Auro-Matic) που μπορεί να επωφεληθεί από τη διάταξη Auro 3D Audio Speaker για περιεχόμενο που δεν είναι Auro 3D Audio.

Η Auro-Matic επεκτείνει την εμπειρία surround ήχου με παραδοσιακά περιεχόμενα καναλιών 2 / 5.1 / 7.1, καθώς επίσης αναδεικνύει τις ηχητικές λεπτομέρειες και ανοίγει ένα μονοφωνικό υλικό, χωρίς να υπερβάλλει την πρόθεση της αρχικής ηχογράφησης.

05 του 06

Auro 3D Audio για ακουστικά

Auro 3D διάγραμμα κεφαλής ήχου. Διάγραμμα μέσω της Auro Technologies

Εκτός από την έκδοση Home Audio του Auro 3D Audio, υπάρχει και μια έκδοση για ακουστικά.

Τα αποτελέσματα δεν είναι μόνο πολύ αποτελεσματικά, αλλά η εμπειρία Auro 3D ακουστικών λειτουργεί με οποιοδήποτε σύνολο στερεοφωνικών ακουστικών Binaural. Αυτό καθιστά το Auro 3D Audio πολύ πρακτικό για χρήση τόσο σε δέκτες οικιακού κινηματογράφου όσο και σε επεξεργαστές AV με έξοδο ακουστικών, καθώς και κινητές συσκευές, όπως smartphones και tablet.

06 του 06

Πώς να αποκτήσετε Auro 3D Audio για το σπίτι σας

Denon AVR-X4400H 9.2 καναλιών δέκτη οικιακού κινηματογράφου. Εικόνες που παρέχονται από την Denon

Το Auro 3D μπορεί να συμπεριληφθεί ή να προστεθεί μέσω ενημέρωσης υλικολογισμικού σε συμβατό επεξεργαστή AV ή δέκτη οικιακού κινηματογράφου. Ωστόσο, για συσκευές που απαιτούν την προσθήκη του Auro 3D Audio μέσω της ενημέρωσης του υλικολογισμικού, ενδέχεται να υπάρχει χρέωση (συνήθως $ 199).

Οι επωνυμίες που προσφέρουν Auro 3D Audio ή για επιλεγμένους επεξεργαστές AV ή / και δέκτες οικιακού κινηματογράφου περιλαμβάνουν:

Σημείωση: Περισσότερες μάρκες προϊόντων Auro 3D Audio θα προστεθούν στην παραπάνω λίστα καθώς θα είναι διαθέσιμες.

Αναφορά μπόνους: Πλήρεις τεχνικές οδηγίες για τη ρύθμιση συστήματος Auro 3D Audio