Σύστημα ήχου IOGear Power Line Multiroom

Multiroom Audio Ο εύκολος τρόπος

Συγκρίνετε Τιμές

Όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει, υπάρχουν δύο τρόποι να έχετε multiroom ήχο στο σπίτι σας: είτε τρέξτε καλώδια ηχείων σε κάθε δωμάτιο και εγκαταστήστε ένα κεντρικό σύστημα ήχου διανομής, είτε αγοράστε ένα στερεοφωνικό σύστημα για κάθε δωμάτιο όπου θέλετε μουσική. Καμία από τις επιλογές δεν είναι ιδανική εκτός εάν ο χρόνος και τα χρήματα δεν είναι σημαντικοί παράγοντες. Τα ασύρματα συστήματα μετάδοσης βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά περιορίζονται από την απόσταση και την αξιοπιστία τους.

Τεχνολογία Powerline

Η IOGear εισήγαγε μια πιο πρακτική και εύκολη στην εγκατάσταση λύση που ονομάζεται Powerline Stereo Audio System, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία Powerline για τη διανομή στερεοφωνικού ήχου σε πολλαπλά δωμάτια μέσα σε ένα σπίτι. Η Powerline χρησιμοποιεί τις υπάρχουσες ηλεκτρικές καλωδιώσεις σε ένα σπίτι για να διανέμει σήματα ήχου από μια θέση σε άλλη χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσει πρόσθετη καλωδίωση. Το ηχητικό σήμα είναι "παγωμένο" στα ηλεκτρικά καλώδια που έχετε ήδη στο σπίτι σας. Η IO Gear είναι μέλος της Homeplug Powerline Alliance, μιας βιομηχανικής ομάδας που αναπτύσσει πρότυπα για τα συστήματα Powerline. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την τεχνολογία Powerline και το Homeplug Alliance .

Χαρακτηριστικά του συστήματος ήχου Powerline

Για μια βασική εγκατάσταση δύο δωματίων, το σύστημα IOGear αποτελείται από δύο στοιχεία: σταθμό ήχου Powerline, σταθμό βάσης με ενσωματωμένη βάση σύνδεσης για iPod και προσαρμογέα στερεοφωνικού ήχου Powerline. Ο ακουστικός σταθμός τοποθετείται στο κεντρικό δωμάτιο και ο προσαρμογέας ήχου τοποθετείται σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού σας όπου θέλετε μουσική.

Ο ήχος σταθμός μεταδίδει ή διανέμει ήχο σε έως και τέσσερις αίθουσες ή ζώνες. Έχει εισόδους για δύο πηγές ήχου εκτός από την βάση σύνδεσης iPod. Μπορεί να συνδεθεί με ένα υπάρχον στερεοφωνικό σύστημα ή συσκευή αναπαραγωγής CD με στερεοφωνικά καλώδια RCA ή καλώδιο στερεοφωνικού ήχου 3,5 mm, ώστε να μπορείτε να διανείμετε σχεδόν οποιαδήποτε αναλογική πηγή ήχου σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο στο σπίτι. Ο σταθμός ήχου φορτίζει επίσης το iPod που έχει συνδεθεί.

Ο προσαρμογέας ήχου λαμβάνει σήματα ήχου από το σταθμό ήχου μέσω των ηλεκτρικών καλωδίων και μπορεί να συνδεθεί σε ένα ζεύγος ηχείων ή σε άλλο στερεοφωνικό σύστημα, μίνι σύστημα ή οποιοδήποτε ενισχυμένο στερεοφωνικό σύστημα με είσοδο ήχου.

Το βασικό σύστημα στερεοφωνικού ήχου Powerline συνοδεύεται από έναν προσαρμογέα ήχου, αλλά μπορεί να επεκταθεί σε ένα σύστημα τεσσάρων δωματίων με πρόσθετους προσαρμογείς ήχου. Τα πρόσθετα συστήματα στερεοφωνικού ήχου Powerline μπορούν να παρέχουν σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες επέκτασης πέραν των τεσσάρων δωματίων.

Ο ακουστικός σταθμός διαθέτει προσαρμογείς dock για διαφορετικά μοντέλα iPod και ασύρματο τηλεχειριστήριο για την επιλογή της έντασης ήχου, του τραγουδιού, του παιχνιδιού και της παύσης στο iPod dock από άλλους χώρους.

Το σύστημα ήχου Powerline περιλαμβάνει το SRS WOW HD, μια τεχνολογία βελτίωσης ήχου που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα ευρύτερο πεδίο ήχου με βαθύτερα μπάσα και μεγαλύτερη συνολική διαύγεια, ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό για τη βελτίωση της ποιότητας ήχου.

Ρύθμιση συστήματος Powerline

Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή και διαρκεί μόνο λεπτά. Συνδέστε το σταθμό ήχου σε μια πρίζα, συνδέστε ένα iPod ή συνδέστε μια πηγή ήχου και επιλέξτε ένα από τα τέσσερα κανάλια μετάδοσης. Στη συνέχεια, συνδέστε τον μετασχηματιστή ήχου σε μια πρίζα σε άλλο δωμάτιο και συνδέστε τον σε ένα ζεύγος ηχείων, ενός μίνι συστήματος ή στερεοφωνικού συστήματος με είσοδο ήχου. Όσο ο προσαρμογέας ήχου και ο ακουστικός σταθμός βρίσκονται στο ίδιο κανάλι, το σύστημα θα παίξει μουσική στο δεύτερο δωμάτιο σε λίγα δευτερόλεπτα.

Συνδέσαμε τον Σταθμό ήχου στο στερεοφωνικό σύστημα στο κύριο δωμάτιο ακρόασης μέσω των εξόδων αναλογικών εγγραφών σταθερού επιπέδου. Το σύστημα διαθέτει μόνο συσκευή αναπαραγωγής CD, παρόλο που οποιαδήποτε πηγή ήχου που είναι συνδεδεμένη στο στερεοφωνικό σύστημα μπορεί να συνδεθεί στο σταθμό ήχου μέσω των υποδοχών REC OUT.

Έχω συνδέσει τον προσαρμογέα ήχου σε ένα μίνι στερεοφωνικό σύστημα στην κουζίνα. Το μίνι σύστημα διαθέτει δέκτη AM / FM και τρεις εισόδους mini-jack 3,5 mm για εξωτερικές πηγές ήχου.

Το σύστημα IOGear μπορεί να μεταδίδει μόνο μία πηγή τη φορά, είτε το iPod είτε μία από τις άλλες δύο πηγές που είναι συνδεδεμένες στο Σταθμό ήχου. Ίσως τα μελλοντικά μοντέλα θα ενσωματώσουν λειτουργία multiroom και πολλαπλών πηγών. Το θάρρος μου, και είναι μόνο μια γοητεία, είναι ότι ο IOGear πιθανώς σχεδιάζει να κάνει ακριβώς αυτό.

Powerline Real World Performance

Η ποιότητα ήχου του μεταδιδόμενου σήματος από CD ή iPod ήταν εξαιρετική. Δεν υπήρξαν εγκαύματα ή παρεμβολές από άλλες ηλεκτρικές συσκευές, όπως φούρνο μικροκυμάτων, ασύρματα τηλέφωνα ή άλλες συσκευές. Μια άμεση σύγκριση του ήχου σε κάθε δωμάτιο ήταν δύσκολη λόγω διαφορετικών ομιλητών, αλλά η ποιότητα του ήχου στην κουζίνα ήταν πολύ καλή.

Το σύστημα IOGear μεταδίδει με ταχύτητα δεδομένων έως και 28 Mbps, έτσι ώστε ακόμη και πηγές ήχου υψηλής ανάλυσης, όπως ο στερεοφωνικός ήχος SACD ή DVD-Audio να είναι εξαιρετικοί. Για λόγους σύγκρισης, ένα CD έχει ταχύτητα δεδομένων περίπου 1,5Mbps.

Παρατήρησα μια υγιή καθυστέρηση περίπου ενός δευτερολέπτου μεταξύ των δύο δωματίων. Η καθυστέρηση δεν ήταν πρόβλημα αν και τα δύο συστήματα δεν έπαιζαν ταυτόχρονα ή αν χωρίζονταν από τοίχους. Σύμφωνα με το IOGear, το ηχητικό σήμα αποθηκεύεται προσωρινά ή αποθηκεύεται προσωρινά πριν μεταδοθεί από το σταθμό ήχου στον προσαρμογέα ήχου. Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα ήχου με κάθε σύστημα για να εξισορροπήσετε την καθυστέρηση μεταξύ των δωματίων.

Η μόνη άλλη δυσκολία που αντιμετώπισα ήταν η ραδιοφωνική παρεμβολή AM στη δεύτερη αίθουσα. Όταν ο προσαρμογέας ήχου ήταν συνδεδεμένος, το ραδιόφωνο AM στο μίνι σύστημα δεν ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθεί λόγω στατικών και θορύβου. Δεν επηρεάστηκε το ραδιόφωνο FM. Ήρθα σε επαφή με το IOGear και μετά από κάποια έρευνα ανακάλυψαν ότι κάποιοι δέκτες AM επηρεάστηκαν και άλλοι δεν ήταν. Υποψιάζομαι ότι οι δέκτες με καλύτερη θωράκιση του δέκτη επηρεάζονται λιγότερο από παρεμβολές ραδιοσυχνοτήτων (RFI) ή ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή (EMI).

Το πρόβλημα επιλύθηκε με ένα ενσωματωμένο φίλτρο θορύβου AC, ένα εξάρτημα που κοστίζει $ 5 έως $ 10.

Συγκρίνετε Τιμές

Συγκρίνετε Τιμές

συμπέρασμα

Το στερεοφωνικό ηχοσύστημα IOGear Powerline είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός στον ήχο πολλαπλών δωματίων. Το σύστημα είναι εύκολο στην εγκατάσταση, ευκολότερη στη χρήση και ακούγεται υπέροχα. Μπορεί να επεκταθεί σε όσα δωμάτια επιθυμεί και το καλύτερο από όλα, δεν απαιτεί επιπλέον καλωδίωση ή κοπές τρύπες στους τοίχους. Έτσι, βγάλτε το πριόνι και ξεχάστε να τρέχετε καλώδια από δωμάτιο σε δωμάτιο. Αντ 'αυτού, σκεφτείτε το Powerline Stereo Audio System - είναι μια απλή λύση με πραγματικά οφέλη και το συνιστώ ανεπιφύλακτα για τη μουσική πολλαπλών δωματίων. Κοιτάζοντας μπροστά φαίνεται ότι η τεχνολογία Powerline μπορεί να είναι το μέλλον του ήχου πολλαπλών δωματίων.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Συγκρίνετε Τιμές