Ανασκόπηση: Ακουστικά υπερύθρων AKG K545 (κλειστά)

Τα ακουστικά K550 της AKG έδωσαν μεγάλη προσοχή στην υπόσχεσή τους να παραδώσει τον μεγάλο ήχο των ανοιχτών ακουστικών, αλλά σε ένα κλειστό σχέδιο. Για μερικούς ακουστικά AKG K550 συναντάμε (ηχητικά) λίγο ελαφρύ - ένα στοιχείο που πολλοί ομιλητές τείνουν να προτιμούν. Ωστόσο, στον μέσο καταναλωτή, το K550 μπορεί να αισθάνεται αρκετά ογκώδες για να φορέσει την πόλη. Έτσι, η απάντηση της AKG ήταν να δημιουργήσει τα ακουστικά K545, τα οποία είναι μικρότερα αλλά διατηρούν οπτικές ομοιότητες. Το AK5 αναδεικνύει επίσης το K545 ως "πλούσιο μπάσο", κάτι που ο K550 σίγουρα δεν είχε. Έτσι, πήραμε μια καλή ακρόαση για να ακούσουμε τι είναι το AKG K545.

Εργονομία

Για τους ανθρώπους με μεγάλα αυτιά, τα ακουστικά AKG K545 μπορούν να αισθάνονται σαν μια ωραία αλλαγή ρυθμού. Είναι ένα από τα λίγα ακουστικά με ανοίγματα στο ακουστικό, αρκετά μεγάλα για να φιλοξενήσουν τα περισσότερα χωρίς πολύ συμβιβασμό. Έχει επίσης μια ελαφριά δύναμη σύσφιξης, η οποία μπορεί να κάνει τις ώρες που ξοδεύονται να φορούν εύκολα και ευχάριστα - αν και οι γρίλιες που καλύπτουν το έκκεντρο οδηγού τείνουν να φορούν ενάντια στους λοβούς του αυτιού μετά από λίγο. Για όσους έχουν μικρότερα κεφάλια, η δύναμη σύσφιξης μπορεί να είναι αρκετά επαρκής ώστε να διατηρεί μια καλή σφράγιση γύρω από τα αυτιά. Εάν η σφραγίδα των ακουστικών είναι κακή, η μουσική θα χάσει πολύ μπάσο.

Το απομακρυσμένο καλώδιο συμβατό με iOS λειτουργεί εξαιρετικά τόσο με iOS όσο και με συσκευές Android .

Η AKG δεν παρέχει θήκη μεταφοράς για τα ακουστικά K545, αλλά τουλάχιστον τα ακουστικά περιστρέφονται έτσι ώστε να μπορούν να διπλώνονται επίπεδα. Δεν είναι τόσο δύσκολο να γλιστρήσετε αυτά τα ακουστικά σε μια τσάντα υπολογιστή.

Εκτέλεση

Τα ακουστικά AKG K545 παρέχουν ισχυρές σημειώσεις μπάσων. Όταν παίζετε το τραγούδι της ADM (ακουστική χορευτική) της ομάδας Dawn of Midi, "Atlas", αποκαλύπτεται γρήγορα πώς το AKG παίρνει το αυλάκι ακριβώς. Η μουσική δεν συναντάται σαν να ακούγεται πολύ λεπτή ή υπερβολικά να δίνει έμφαση στο πιάνο και το πάτημα - κάτι που παρατηρήσαμε ακούγοντας τα παλαιότερα ακουστικά K551 της AKG. Με ένα από τα αγαπημένα κομμάτια δοκιμαστικής ισορροπίας, το "Rosanna" του Toto (το οποίο φαίνεται να γεμίζει κάθε διαθέσιμη ζώνη συχνοτήτων ενός ηχητικού συστήματος), τα ακουστικά AKG K545 ακούγονται τόσο λεπτομερή όσο και πλήρη. Συγκριτικά, τα ακουστικά K551 ακούγονται πιο ήπια, με περισσότερο από αυτό το φαινόμενο "μεγεθυντικού φακού" που φαίνεται να ανυψώνει τα πάνω μέσα και τα πρίμα. Μεταξύ των δύο, σίγουρα προτιμούμε το ηχητικό στυλ του K545.

Σε σύγκριση με ένα από τα κορυφαία αγαπημένα μας, τα ακουστικά NAD Viso HP-50 , το AKG K545 ακούγεται λίγο πιο παρόν και λεπτομερές στα πρίμα, και λίγο ελαφρύτερο στο μπάσο (ειδικά στο midbass). Αυτή είναι μια περίπτωση όπου η απόδοση είναι αρκετά κοντά ώστε δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μια πρόβλεψη για το ποιο από τα περισσότερα θα ήθελε καλύτερα. Και τα δύο αυτά ακουστικά παρουσιάζουν σχεδόν μια επίπεδη απόκριση χωρίς τίποτα περίεργο στην ηχητική ισορροπία και χωρίς προφανείς ανωμαλίες.

Για κάποιους, τα ακουστικά AKG K545 μπορεί να συναντήσουν ως φωνητικά που είναι λιγότερο γεμάτα και στρογγυλά. Αλλά η συνολική αναπαραγωγή μπορεί επίσης να θεωρηθεί ότι ακούγεται πιο ουδέτερη και ισορροπημένη, οδηγώντας σε προσωπικά γούστα και προτιμήσεις. Υπάρχει μια μικρή παραμόρφωση μπάσων σε πιο δυνατά επίπεδα γύρω στα 100 dB. Εκτός από αυτό, τα ακουστικά AKG K545 ακούγονται καθαρά με το βαθύ κατώτατο άκρο των χαμηλών επιπέδων στα κομμάτια του Wale, "Love / Hate Thing" και "Bad". Οι ραβδώσεις του Wale ακούγονται πολύ λεπτομερώς και καθαρά, ξεχωρίζοντας καθαρά από το μίγμα, αν και λίγο από το σώμα της φωνής του μπορεί να φανεί χαμένο. Τα ψηλά φωνητικά του τραγουδιστή Sam Dew ακούγονται νεκρά.

Τελική λήψη

Τα ακουστικά ακουστικά AKG K545 παρουσιάζουν μια πολύ πιο ευχάριστη εμπειρία ακρόασης από τον μεγαλύτερο πρόγονο του, το AKG K550. Το K545 κατατάσσεται εκεί με άλλα εξαιρετικά ακουστικά κλειστού τύπου, όπως το Sennheiser Momentum, το PSB M4U1, το B & W P7 και το NAD Viso HP-50. Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα, το K545 παρουσιάζει την ελαφρύτερη απόκριση μπάσων και τον πιο πλούσιο ήχο πτώσεων - όχι πολύ μακριά από το PSB M4U1 από αυτή την άποψη. Αλλά για την τιμή, το AKG K545 προσφέρει φανταστικό ήχο που είναι επίσης πολύ εύκολο στον προϋπολογισμό.

Σελίδα προϊόντος: Ακουστικά ακουστικά AKG K545