Τι χαρακτηριστικά πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά για GPS μέσα στο αυτοκίνητο

Γνωρίστε τον αγοραστή σας και λάβετε τα χαρακτηριστικά GPS που θέλετε

Πολλοί άνθρωποι που ψωνίζουν για ένα φορητό GPS πλοήγησης μέσα στο αυτοκίνητο - ειδικά οι πρώτοι αγοραστές - δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν. Αν βρεθείτε να ρωτάτε για τα χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα, βρίσκεστε στο κομμάτι smart-shopper. Έξυπνοι και αυτοπεποίθηση αγοραστές γνωρίζουν τι θέλουν πριν εισέλθουν σε ένα κατάστημα ή να πραγματοποιήσετε μια ηλεκτρονική παραγγελία.

Αυτά είναι τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς αγοράζετε έναν GPS πλοήγησης μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά υπάρχουν και άλλοι, και κάθε μοντέλο έχει ισχυρές και αδύνατες πλευρές. Όπως μπορείτε να περιμένετε, τα χαρακτηριστικά που επιλέγετε μπορούν να επηρεάσουν την τιμή της μονάδας GPS.

Μέγεθος οθόνης και ανάλυση

Αν και μπορείτε να βρείτε ακόμα μια μονάδα GPS με οθόνη 4 ιντσών, η οποία είναι ιδανική για σπορ αυτοκίνητο ή άλλο μικρό αυτοκίνητο, οι οθόνες 5 ιντσών είναι το ισχύον πρότυπο για τα αυτοκίνητα. Μπορεί να δείτε διαφημίσεις για οθόνες 6 ιντσών ή 7 ιντσών, αλλά αυτές είναι πιο κατάλληλες για κατασκηνωτές ή φορτηγά με μεγάλα παρμπρίζ. Δεν θέλετε ένα GPS που να αποκρύπτει την όψη του δρόμου. Το μέγεθος είναι αυτό που έχει σημασία εδώ, αφού σχεδόν όλοι οι τρέχοντες πλοηγοί ελέγχονται από μια οθόνη αφής και όχι από κουμπιά - μια σαφή βελτίωση σε σχέση με τους πρώτους GPS πλοήγησης.

Η ανάλυση μπορεί να σας ενδιαφέρει, αν και εάν η μονάδα είναι τοποθετημένη σωστά, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε την οθόνη με κάθε πρότυπο ψήφισμα. Για παράδειγμα, η σειρά nuvi 2 της Garmin έχει ανάλυση 480 x 272 pixel, ενώ η σειρά nuvi 3 έχει ανάλυση 800 x 480 pixel. Αν η ανάλυση είναι σημαντική για εσάς, επισκεφθείτε ένα κατάστημα που διαθέτει λειτουργικές μονάδες GPS στην οθόνη για να κρίνετε μόνοι σας αν η υψηλότερη ανάλυση είναι σημαντική για εσάς.

Δέκτες υψηλής ευαισθησίας

Οι σύγχρονοι δέκτες υψηλής ευαισθησίας παρέχουν εξαιρετική λήψη σήματος σε μέρη όπου μπορεί να είναι δύσκολο να πάρει ένα δορυφορικό σήμα, όπως ανάμεσα σε ουρανοξύστες ή σε πολύ δασώδη ή απότομα εδάφη. Μην εγκαταλείπετε λιγότερο. Οι δέκτες υψηλής ευαισθησίας είναι διαθέσιμοι σε ορισμένα μοντέλα προϋπολογισμού και στα περισσότερα άλλα.

Ηχητικές οδηγίες

Όλοι οι δέκτες GPS αυτοκινήτου προσφέρουν ακουστικές οδηγίες. Ωστόσο, ένα μοντέλο προϋπολογισμού μπορεί να σας καθοδηγήσει σε μια ρομποτική φωνή "Στρίψτε δεξιά, 100 μέτρα", ενώ ένα μοντέλο υψηλότερου επιπέδου με δυνατότητες μετάφρασης φυσικής γλώσσας παρέχει την πιο ακριβή και σίγουρη εντολή με την ονομασία του δρόμου "Turn ακριβώς 100 μέτρα επάνω στην οδό West Elm. "

Χειροκίνητη κλήση με Bluetooth

Μια μονάδα GPS στο αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμεύσει ως ομιλητής, μικρόφωνο και οθόνη αφής για το συμβατό κινητό τηλέφωνο με λειτουργία Bluetooth . Η κλήση hands-free είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, και αν είναι σημαντικό για εσάς, βεβαιωθείτε ότι είναι στη λίστα χαρακτηριστικών που πρέπει να έχετε.

Ανίχνευση και αποφυγή κυκλοφορίας

Η ανίχνευση και η αποφυγή κυκλοφορίας ενσωματώνονται σε ορισμένους GPS πλοηγούς μέσα στο αυτοκίνητο. Εάν οι καθυστερήσεις κυκλοφορίας είναι κοινές στην τοπική σας τοποθεσία, σκεφτείτε πόσο δαπανάτε για να λάβετε αυτό το χαρακτηριστικό. Θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Μερικά από τα πιο δημοφιλή συστήματα πλοήγησης GPS έρχονται με μια εκπληκτικά μικρή διάρκεια ζωής μπαταρίας - τόσο χαμηλά όσο 2 ώρες. Εκτός αν δεν κάνετε καθόλου οδικά ταξίδια, αυτό μπορεί να είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία. Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα σας μπορεί να τροφοδοτηθεί καθώς περνάτε από την πρίζα 12 βολτ αυτοκινήτου.

Συσκευή αναπαραγωγής μουσικής MP3 ή ήχου

Οι συσκευές αναπαραγωγής MP3 που είναι ενσωματωμένες σε προγράμματα πλοήγησης GPS δεν είναι αρκετά καλή ώστε να σας κάνουν να εγκαταλείψετε το iPod ή το smartphone σας, αλλά είναι διαθέσιμες.

Άλλες εκτιμήσεις

Οι περισσότεροι πλοήγηση GPS προσφέρουν φωνητικές προτροπές, προβολή χάρτη 3D , αυτόματη ανακατεύθυνση και προσαρμοσμένα σημεία διαδρομής, αλλά αν ψάχνετε στην υπερ-προϋπολογισμένη κατηγορία GPS, ελέγξτε για να επιβεβαιώσετε ότι αυτά συμπεριλαμβάνονται. Ορισμένες μονάδες GPS έρχονται με χάρτες διάρκειας ζωής και μερικοί δεν το κάνουν. Τουλάχιστον οι χάρτες σας πρέπει να είναι αναβαθμισμένοι. Ορισμένα έχουν προσθέσει λειτουργίες που λειτουργούν με iPhone και τηλέφωνα Android, ενώ ένα σύστημα πλοήγησης υψηλής τεχνολογίας πρέπει να κατανοεί τις φωνητικές εντολές και να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αφού εγκαταστήσετε το σετ χαρακτηριστικών που ψάχνετε, είστε έτοιμοι να αρχίσετε να ψωνίζετε. Ίσως είστε ήδη εξοικειωμένοι με τους δημοφιλείς κατασκευαστές αυτού του προϊόντος, αλλά σε περίπτωση που δεν είστε, ελέγξτε Garmin, TomTom, και Magellan.