Κοινή χρήση εκτυπωτών Windows XP με το Mac OS X 10.5

01 από 05

Κοινή χρήση εκτυπωτή - Επισκόπηση υπολογιστή σε Mac

Marc Romanelli / Η Τράπεζα Εικόνων / Getty Images

Η κοινή χρήση των εκτυπωτών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα για το κόστος υπολογιστών για το σπίτι, το γραφείο στο σπίτι ή τις μικρές επιχειρήσεις. Χρησιμοποιώντας μία από τις πολλές πιθανές τεχνικές κοινής χρήσης εκτυπωτών, μπορείτε να επιτρέψετε σε πολλούς υπολογιστές να μοιράζονται έναν μόνο εκτυπωτή και να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα που θα ξοδέψατε σε άλλο εκτυπωτή για κάτι άλλο, για παράδειγμα ένα νέο iPod.

Εάν είστε σαν πολλοί από εμάς, έχετε ένα μικτό δίκτυο υπολογιστών και Mac? αυτό είναι ιδιαίτερα πιθανό να είναι αληθές αν είστε νέος χρήστης Mac που μεταναστεύει από τα Windows. Ίσως έχετε ήδη έναν εκτυπωτή συνδεδεμένο σε έναν από τους υπολογιστές σας. Αντί να αγοράσετε νέο εκτυπωτή για το νέο σας Mac, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που έχετε ήδη.

Ο, τι χρειάζεσαι

02 του 05

Κοινή χρήση εκτυπωτή - Ρύθμιση του ονόματος ομάδας εργασίας (Leopard)

Εάν έχετε αλλάξει το όνομα της ομάδας εργασίας του υπολογιστή σας, πρέπει να ενημερώσετε το Mac σας. Η λήψη της οθόνης του προϊόντος της Microsoft ανατυπώθηκε με την άδεια της Microsoft Corporation

Τα Windows XP και τα Vista χρησιμοποιούν το προεπιλεγμένο όνομα ομάδας εργασίας του WORKGROUP. Αν δεν έχετε αλλάξει το όνομα της ομάδας εργασίας στους υπολογιστές με Windows που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυό σας, τότε είστε έτοιμοι να μεταβείτε, επειδή το Mac δημιουργεί επίσης ένα προεπιλεγμένο όνομα ομάδας εργασίας του WORKGROUP για σύνδεση με μηχανές Windows.

Εάν έχετε αλλάξει το όνομα της ομάδας εργασίας των Windows, όπως και η σύζυγός μου και εγώ έχουμε κάνει με το δίκτυο του γραφείου μας, τότε θα χρειαστεί να αλλάξετε το όνομα της ομάδας εργασίας στους Mac σας ώστε να ταιριάζει.

Αλλάξτε το όνομα ομάδας εργασίας στο Mac σας (Leopard OS X 10.5.x)

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Δίκτυο" στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος".
  3. Επιλέξτε 'Επεξεργασία τοποθεσιών' από το αναπτυσσόμενο μενού Τοποθεσία.
  4. Δημιουργήστε ένα αντίγραφο της τρέχουσας ενεργής τοποθεσίας σας.
    1. Επιλέξτε την ενεργή τοποθεσία σας από τη λίστα στο φύλλο τοποθεσίας. Η ενεργή τοποθεσία συνήθως ονομάζεται Αυτόματο και μπορεί να είναι η μόνη καταχώρηση στο φύλλο.
    2. Κάντε κλικ στο κουμπί αλυσοπρίονου και επιλέξτε "Διπλότυπο τοποθεσίας" από το αναδυόμενο μενού.
    3. Πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα για την τοποθεσία διπλότυπου ή χρησιμοποιήστε το προεπιλεγμένο όνομα, το οποίο είναι "Αυτόματο αντίγραφο".
    4. Κάντε κλικ στο κουμπί "Τέλος".
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Για προχωρημένους".
  6. Επιλέξτε την καρτέλα 'WINS'.
  7. Στο πεδίο "Ομάδα εργασίας", εισάγετε το όνομα της ομάδας εργασίας σας.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί 'OK'.
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί "Εφαρμογή".

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί "Εφαρμογή", η σύνδεσή σας στο δίκτυο θα πέσει. Μετά από λίγα λεπτά, η σύνδεσή σας στο δίκτυο θα αποκατασταθεί, με το νέο όνομα ομάδας εργασίας που δημιουργήσατε.

03 του 05

Ρύθμιση των Windows XP για κοινή χρήση εκτυπωτή

Χρησιμοποιήστε το πεδίο "Όνομα κοινής χρήσης" για να δώσετε στον εκτυπωτή ένα διακριτικό όνομα. Η λήψη της οθόνης του προϊόντος της Microsoft ανατυπώθηκε με την άδεια της Microsoft Corporation

Προτού μπορέσετε να ρυθμίσετε με επιτυχία την κοινή χρήση εκτυπωτή στο μηχάνημά σας των Windows, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεδεμένο και διαμορφωμένο λειτουργικό εκτυπωτή.

Ενεργοποιήστε την Κοινή χρήση εκτυπωτή στα Windows XP

  1. Επιλέξτε "Εκτυπωτές και φαξ" από το μενού "Έναρξη".
  2. Θα εμφανιστεί μια λίστα εγκατεστημένων εκτυπωτών και φαξ.
  3. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του εκτυπωτή που θέλετε να κάνετε κοινή χρήση και επιλέξτε 'Κοινή χρήση' από το αναδυόμενο μενού.
  4. Επιλέξτε την επιλογή "Κοινή χρήση αυτού του εκτυπωτή".
  5. Καταχωρίστε ένα όνομα για τον εκτυπωτή στο πεδίο "Όνομα κοινής χρήσης". . Αυτό το όνομα θα εμφανιστεί ως το όνομα του εκτυπωτή στο Mac σας.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί "Εφαρμογή".
Κλείστε το παράθυρο Ιδιότητες του εκτυπωτή και το παράθυρο Εκτυπωτές και φαξ.

04 του 05

Κοινή χρήση εκτυπωτή - Προσθέστε τον εκτυπωτή Windows στον υπολογιστή Mac (Leopard)

pixabay / δημόσιο τομέα

Με τον εκτυπωτή των Windows και τον υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος σε ενεργή και ο εκτυπωτής έχει ρυθμιστεί για κοινή χρήση, είστε έτοιμοι να προσθέσετε τον εκτυπωτή στον υπολογιστή σας Mac.

Προσθέστε τον κοινόχρηστο εκτυπωτή στο Mac σας

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Εκτύπωση & Φαξ" στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος".
  3. Το παράθυρο "Εκτύπωση & Φαξ" θα εμφανίσει μια λίστα με εκτυπωτές και φαξ που έχουν ρυθμιστεί αυτήν τη στιγμή, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Mac σας.
  4. Κάντε κλικ στο σύμβολο συν (+), που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη λίστα εγκατεστημένων εκτυπωτών.
  5. Θα εμφανιστεί το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης εκτυπωτή.
  6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της γραμμής εργαλείων "Windows".
  7. Κάντε κλικ στο όνομα ομάδας εργασίας στην πρώτη στήλη του παραθύρου προγράμματος περιήγησης εκτυπωτή τριών παραθύρων.
  8. Κάντε κλικ στο όνομα του υπολογιστή του μηχανήματος των Windows που έχει συνδεδεμένο τον κοινόχρηστο εκτυπωτή.
  9. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να καταχωρίσετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για τον υπολογιστή που επιλέξατε στο παραπάνω βήμα.
  10. Επιλέξτε τον εκτυπωτή που ρυθμίσατε για κοινή χρήση από τη λίστα εκτυπωτών στην τρίτη στήλη του παραθύρου τριών παραθύρων.
  11. Από το αναπτυσσόμενο μενού Εκτύπωση χρησιμοποιώντας, επιλέξτε το πρόγραμμα οδήγησης που χρειάζεται ο εκτυπωτής. Το πρόγραμμα οδήγησης εκτυπωτή Generic PostScript θα λειτουργεί για σχεδόν όλους τους εκτυπωτές PostScript, αλλά εάν διαθέτετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα οδήγησης για τον εκτυπωτή, κάντε κλικ στην επιλογή "Επιλέξτε ένα πρόγραμμα οδήγησης που θα χρησιμοποιηθεί" από το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε το πρόγραμμα οδήγησης.
  12. Κάντε κλικ στο κουμπί "Προσθήκη".
  13. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού Προεπιλεγμένος εκτυπωτής για να ρυθμίσετε τον εκτυπωτή που θέλετε να χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Το παράθυρο προτιμήσεων εκτύπωσης και φαξ τείνει να ορίσει τον προεπιλεγμένο εκτυπωτή που προστέθηκε τελευταία, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε εύκολα επιλέγοντας διαφορετικό εκτυπωτή.

05 του 05

Κοινή χρήση εκτυπωτή - Χρήση του κοινόχρηστου εκτυπωτή σας

Στέφανος Ζαμπέλ / Ε + / Getty Images

Ο κοινόχρηστος εκτυπωτής σας για Windows είναι έτοιμος για χρήση από το Mac σας. Όταν είστε έτοιμοι να εκτυπώσετε από το Mac, απλά επιλέξτε την επιλογή "Εκτύπωση" στην εφαρμογή που χρησιμοποιείτε και, στη συνέχεια, επιλέξτε τον κοινόχρηστο εκτυπωτή από τη λίστα των διαθέσιμων εκτυπωτών.

Να θυμάστε ότι για να χρησιμοποιήσετε τον κοινόχρηστο εκτυπωτή, πρέπει να είναι ενεργοποιημένος τόσο ο εκτυπωτής όσο και ο υπολογιστής στον οποίο είναι συνδεδεμένος. Ευτυχισμένη εκτύπωση!