Το Photoshop αξίζει τα επιπλέον $ 500 σε σχέση με τα Photoshop Elements;

Ερώτηση: Είναι το Photoshop αξίας των επιπλέον $ 500 σε σύγκριση με το Photoshop Elements;

Το Photoshop αξίζει τα επιπλέον $ 500 σε σχέση με τα Photoshop Elements;

Απάντηση: Για τους περισσότερους ανθρώπους, πιθανόν όχι. Αλλά για δημιουργικούς επαγγελματίες όπως οι σχεδιαστές και οι φωτογράφοι, ναι!

Αν είστε οικιακός χρήστης ή χομπίστας, αποθηκεύστε τα χρήματά σας και πηγαίνετε με το Photoshop Elements . Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του Photoshop που πιθανόν να χρειαστείτε ποτέ. Ωστόσο, αν σχεδιάζετε να μπείτε στο γραφικό σχέδιο ή την επιχείρηση φωτογραφίας, θα πρέπει να γνωρίζετε το πρότυπο Photoshop , το οποίο προσφέρει πολλά πιο προηγμένα εργαλεία και βελτιώσεις παραγωγικότητας πάνω από το Photoshop Elements. Αν και η διαφορά τιμής (και η καμπύλη εκμάθησης) για το πλήρες πρόγραμμα Photoshop είναι απότομες, οι μαθητές μπορούν να αγοράσουν το Photoshop με σημαντικά μειωμένες εκπαιδευτικές τιμές.

Ορισμένες από τις λειτουργίες του Photoshop CS5 που δεν περιλαμβάνονται στο Photoshop Elements 9 είναι:

Παρόλο που αυτές οι λειτουργίες δεν υποστηρίζονται εγγενώς στο Photoshop Elements, μερικές από αυτές μπορούν να προσομοιωθούν με άλλα εργαλεία στα Elements και μερικά είναι στην πραγματικότητα εκεί, αλλά κρυμμένα και μόνο προσβάσιμα μέσω ενεργειών που δημιουργήθηκαν στην πλήρη έκδοση του Photoshop. Μερικοί γενναιόδωροι χρήστες που έχουν πρόσβαση σε Photoshop και Elements έχουν δημιουργήσει πρόσθετα και εργαλεία που θα επιτρέψουν στα στοιχεία να χρησιμοποιήσουν κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά.

Το Photoshop Elements προσφέρει επίσης ορισμένες λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες στο Photoshop όπως:

Ο διοργανωτής φωτογραφιών (μόνο για Windows στο Photoshop Elements 8 και κάτω) σάς επιτρέπει να οργανώνετε τις φωτογραφίες σας με ετικέτες λέξεων-κλειδιών και στη συνέχεια να τις αναζητάτε και να τις μοιράζεστε. Ο διοργανωτής προσφέρει επίσης διάφορους τύπους δημιουργιών για τη διανομή των φωτογραφιών σας σε προβολές διαφανειών, βίντεο CD, κάρτες, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ημερολόγια, γκαλερί Web και φωτογραφικά βιβλία.

Επιπλέον, οι περισσότερες Plug-ins και φίλτρα συμβατά με Photoshop θα λειτουργούν επίσης με το Photoshop Elements. Οι χρήστες του Photoshop Elements που γνωρίζουν τους περιορισμούς που σημειώθηκαν παραπάνω μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τα πολλά Tutorials του Photoshop που βρέθηκαν στο Web.

Αν εξακολουθείτε να είστε αναποφάσιστοι σχετικά με την έκδοση που θα αγοράσετε, μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη δοκιμαστικών εκδόσεων και των δύο προγραμμάτων από την τοποθεσία Web της Adobe.

Σημείωση του συντάκτη:

Αυτή η συζήτηση έχει σημασία αν χρησιμοποιείτε την έκδοση του Photoshop σε συσκευασία. Το 2013, η Adobe άλλαξε στην υπηρεσία συνδρομής Creative Cloud. Για μηνιαία αμοιβή, μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε όλα τα προϊόντα της Adobe στην επιφάνεια εργασίας σας. Σε συνδυασμό με αυτό είναι τακτική, χωρίς τέλη, ενημερώσεις για όλα τα προϊόντα της Adobe. Έκτοτε υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός ενημερώσεων του Photoshop και προσθήκες χαρακτηριστικών. Το πραγματικό ζήτημα γύρω από την επιλογή του Photoshop Elements - η τρέχουσα έκδοση είναι το Photoshop Elements 14 - περιστρέφεται γύρω από αυτό που πρέπει να κάνετε. Αν είστε σοβαρός σχεδιαστής γραφικών που κάνει επεξεργασία και επεξεργασία εφέ βαρέως τύπου, τότε η επιλογή σας είναι η απελευθέρωση του Photoshop CC-2015.5. Αν βρείτε το σύνολο χαρακτηριστικών και τεχνικών του Photoshop για να σας εκφοβίσει ή όχι, τότε το Photoshop Elements είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι η προσωπική επιλογή.

Ενημερώθηκε από τον Tom Green