Δημιουργία μιας ενέργειας για την επεξεργασία παρτίδων στο Photoshop

Οι ενέργειες είναι ένα ισχυρό χαρακτηριστικό στο Photoshop που μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο πραγματοποιώντας αυτόματα επαναλαμβανόμενες εργασίες για σας και να επεξεργάζεστε παρτίδες πολλαπλών εικόνων όταν χρειάζεται να εφαρμόσετε το ίδιο σύνολο βημάτων σε πολλές εικόνες.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να καταγράψετε μια απλή ενέργεια για την αλλαγή μεγέθους ενός συνόλου εικόνων και στη συνέχεια θα σας δείξω πώς να το χρησιμοποιήσετε με την εντολή αυτοματοποίησης παρτίδας για την επεξεργασία πολλαπλών εικόνων. Παρόλο που θα δημιουργήσουμε μια απλή ενέργεια σε αυτό το φροντιστήριο, μόλις μάθετε τη διαδικασία, μπορείτε να δημιουργήσετε ενέργειες τόσο περίπλοκες όσο θέλετε.

01 από 07

Η παλέτα ενεργειών

© S. Chastain

Αυτό το σεμινάριο γράφτηκε χρησιμοποιώντας το Photoshop CS3. Εάν χρησιμοποιείτε το Photoshop CC, κάντε κλικ στο κουμπί μενού Fly Out δίπλα στα βέλη. Τα βέλη συμπτύσσουν το μενού.

Για να εγγράψετε μια ενέργεια, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την παλέτα ενεργειών. Εάν η παλέτα ενεργειών δεν είναι ορατή στην οθόνη σας, ανοίξτε την πατώντας στο Παράθυρο -> Ενέργειες .

Παρατηρήστε το βέλος μενού στην επάνω δεξιά γωνία της παλέτας ενεργειών. Αυτό το βέλος εμφανίζει το μενού ενεργειών που εμφανίζεται εδώ.

02 του 07

Δημιουργήστε ένα σύνολο ενεργειών

Κάντε κλικ στο βέλος για να εμφανιστεί το μενού και επιλέξτε Νέα ρύθμιση . Ένα σύνολο ενεργειών μπορεί να περιέχει διάφορες ενέργειες. Εάν δεν έχετε δημιουργήσει ποτέ προηγούμενες ενέργειες, είναι καλή ιδέα να αποθηκεύσετε όλες τις προσωπικές σας ενέργειες σε ένα σετ.

Δώστε τη νέα σας ενέργεια Ορίστε ένα όνομα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK.

03 του 07

Ονομάστε τη νέα σας ενέργεια

Στη συνέχεια, επιλέξτε Νέα ενέργεια από το μενού της παλέτας ενεργειών. Δώστε στη δράση σας ένα περιγραφικό όνομα, όπως το " Προσαρμογή εικόνας σε 800x600 " για το παράδειγμά μας. Αφού κάνετε κλικ στην επιλογή Εγγραφή, θα δείτε την κόκκινη κουκκίδα στην παλέτα ενεργειών για να δείξετε ότι εγγράφεστε.

04 του 07

Καταγράψτε τις εντολές για τη δράση σας

Πήρε το αρχείο> Αυτοματοποίηση> Προσαρμογή εικόνας και πληκτρολογήστε 800 για το πλάτος και 600 για το ύψος. Χρησιμοποιώ αυτήν την εντολή αντί της εντολής Επανατοποθέτηση, επειδή θα εξασφαλίσει ότι καμία εικόνα δεν είναι υψηλότερη από 800 pixels ή πλάτους μεγαλύτερες από 600 pixels, ακόμα και όταν ο λόγος διαστάσεων δεν ταιριάζει.

05 του 07

Καταγράψτε την εντολή Αποθήκευση ως εντολή

Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Αρχείο> Αποθήκευση ως . Επιλέξτε JPEG για τη μορφή αποθήκευσης και βεβαιωθείτε ότι η επιλογή " Ως αντίγραφο " είναι επιλεγμένη στις επιλογές αποθήκευσης. Κάντε κλικ στο OK και θα εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Επιλογές JPEG. Επιλέξτε τις επιλογές ποιότητας και μορφοτύπου και, στη συνέχεια, κάντε ξανά κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκεύσετε το αρχείο.

06 του 07

Διακοπή εγγραφής

Τέλος, μεταβείτε στην παλέτα Ενέργειες και πατήστε το κουμπί διακοπής για να τερματίσετε την εγγραφή.

Τώρα έχετε μια δράση! Στο επόμενο βήμα, θα σας δείξω πώς να το χρησιμοποιήσετε σε παρτίδα επεξεργασίας.

07 του 07

Ρύθμιση επεξεργασίας παρτίδας

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία σε λειτουργία παρτίδας, μεταβείτε στο Αρχείο -> Αυτοματοποίηση -> Παρτίδα . Θα δείτε το παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται εδώ.

Στο πλαίσιο διαλόγου, επιλέξτε το σύνολο και τη δράση που μόλις δημιουργήσατε στην ενότητα "Αναπαραγωγή".

Για την πηγή, επιλέξτε Φάκελος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Επιλογή ..." για να περιηγηθείτε στο φάκελο που περιέχει τις εικόνες που θέλετε να επεξεργαστείτε.

Για τον προορισμό, επιλέξτε Φάκελος και περιηγηθείτε σε ένα διαφορετικό φάκελο για το Photoshop για να εξάγετε τις εικόνες που έχετε αλλάξει.

Σημείωση: Μπορείτε να επιλέξετε "Κανένα" ή "Αποθήκευση και Κλείσιμο" για να τα αποθηκεύσετε στο φάκελο προέλευσης του Photoshop, αλλά δεν το συμβουλεύουμε. Είναι πολύ εύκολο να κάνετε λάθος και να αντικαταστήσετε τα πρωτότυπα αρχεία σας. Μόλις είστε σίγουροι ότι η επεξεργασία παρτίδων ήταν επιτυχής, μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία εάν το επιθυμείτε.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το παράθυρο για τις εντολές Παράκαμψη ενέργειας "Αποθήκευση ως" έτσι ώστε τα νέα σας αρχεία να αποθηκευτούν χωρίς προτροπή. (Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την επιλογή στη Βοήθεια Photoshop στην ενότητα Αυτοματοποίηση εργασιών> Επεξεργασία μιας παρτίδας αρχείων> Επιλογές επεξεργασίας παρτίδας και σταγονιδίων .)

Στην ενότητα ονομασίας αρχείων, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να ονομάσετε τα αρχεία σας. Στο screenshot, όπως μπορείτε να δείτε, προσθέτουμε " -800x600 " στο αρχικό όνομα του εγγράφου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αναπτυσσόμενα μενού για να επιλέξετε προκαθορισμένα δεδομένα για αυτά τα πεδία ή να πληκτρολογήσετε απευθείας στα πεδία.

Για σφάλματα, μπορείτε είτε να διακόψετε τη διαδικασία παρτίδας είτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο καταγραφής των σφαλμάτων.

Αφού ορίσετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί OK, στη συνέχεια καθίστε και παρακολουθήστε καθώς το Photoshop κάνει όλη τη δουλειά για εσάς! Μόλις έχετε μια ενέργεια και ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή παρτίδας, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε οποτεδήποτε έχετε αρκετές φωτογραφίες που χρειάζεστε για να αλλάξετε το μέγεθος. Θα μπορούσατε ακόμη να εκτελέσετε μια άλλη ενέργεια για να περιστρέψετε ένα φάκελο εικόνων ή για να εκτελέσετε οποιαδήποτε άλλη επεξεργασία εικόνας που κανονικά κάνετε χειροκίνητα.