Βάλτε κείμενο σε μια διαδρομή ή σε σχήμα στο Adobe Photoshop CC

Αφήστε το κείμενό σας να ακολουθήσει μια διαδρομή ή να συμπληρώσετε ένα σχήμα στο Photoshop CC

Η τοποθέτηση κειμένου στην διαδρομή είναι μια πολύ κοινή τεχνική στο Illustrator, αλλά αυτή που συνήθως παραβλέπεται όταν πρόκειται για συνεργασία με το Photoshop. Ωστόσο, αυτή η τεχνική ήταν γύρω από το Photoshop CS, όταν η Adobe πρόσθεσε ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα για να θέσει τύπο σε μια διαδρομή ή σε ένα σχήμα μέσα στο Photoshop.

Εκτός από μια πρακτική τεχνική για να προσθέσετε στο σετ δεξιοτήτων σας, η τοποθέτηση κειμένου στο μονοπάτι γύρω από ένα αντικείμενο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή του θεατή στο αντικείμενο που περιβάλλεται από κείμενο. Το καλύτερο μέρος αυτής της τεχνικής είναι ότι δεν περιορίζεστε σε σχήματα. Μπορείτε να δημιουργήσετε τις διαδρομές για το κείμενο χρησιμοποιώντας μόνο το εργαλείο πένας.

Δείτε πώς μπορείτε να τοποθετήσετε κείμενο σε μια διαδρομή:

  1. Επιλέξτε το εργαλείο πένας ή ένα από τα εργαλεία σχήματος - ορθογώνιο, ελλειψοειδές, πολύγωνο ή προσαρμοσμένα σχήματα στα εργαλεία. Στην παραπάνω εικόνα ξεκίνησα με το εργαλείο Ellipse και, κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα Option / Alt-Shift , έσυρνα ένα τέλειο κύκλο πάνω από τα βράχια.
  2. Στον Πίνακα Ιδιότητες έχω ρυθμίσει το Χρώμα πλήρωσης σε Καμία και το Χρώμα Εφέ σε Μαύρο .
  3. Επιλέξτε το εργαλείο κειμένου και τοποθετήστε το στο σχήμα ή τη διαδρομή. Ο δρομέας κειμένου θα αλλάξει ελαφρά. Κάντε κλικ στη διαδρομή και ο δρομέας κειμένου θα εμφανιστεί στη διαδρομή.
  4. Επιλέξτε μια γραμματοσειρά, ένα μέγεθος, το χρώμα και ορίστε το κείμενο για να ευθυγραμμιστεί προς τα αριστερά. Στην περίπτωση αυτής της εικόνας, η παραπάνω εικόνα χρησιμοποιεί μια γραμματοσειρά που ονομάζεται Big John. Το μέγεθος ήταν 48 πόντοι και το χρώμα ήταν λευκό.
  5. Εισαγάγετε το κείμενό σας.
  6. Για να επανατοποθετήσετε το κείμενο στη διαδρομή, επιλέξτε το εργαλείο επιλογής διαδρομής - το μαύρο βέλος κάτω από το εργαλείο κειμένου - και μετακινήστε το εργαλείο πάνω από το κείμενο. Ο δρομέας θα αλλάξει σε μια ακτίνα i με ένα βέλος που δείχνει αριστερά ή δεξιά. Κάντε κλικ και σύρετε το κείμενο κατά μήκος της διαδρομής για να το τοποθετήσετε στη θέση του.
  7. Καθώς σύρετε μπορείτε να παρατηρήσετε ότι το κείμενο έχει διακοπεί. Αυτό συμβαίνει επειδή μετακινείτε το κείμενο εκτός της ορατής περιοχής. Για να το διορθώσετε, αναζητήστε έναν μικρό κύκλο στο μονοπάτι. Όταν το εντοπίσετε, σύρετε τον κύκλο μακρύτερα κατά μήκος της διαδρομής.
  1. Εάν το κείμενο στρέφεται μέσα στον κύκλο και κοιτάζει ανάποδα, σύρετε το δρομέα πάνω από τη διαδρομή.
  2. Εάν θέλετε να μετακινήσετε το κείμενο πάνω από το μονοπάτι, ανοίξτε το πλαίσιο χαρακτήρων και πληκτρολογήστε μια τιμή αλλαγής της γραμμής βάσης. Στην περίπτωση αυτής της εικόνας, χρησιμοποιήθηκε μια τιμή 20 μονάδων.
  3. Όταν όλα είναι εκεί όπου πρέπει να είναι, μεταβείτε στο εργαλείο επιλογής διαδρομής, κάντε κλικ στη διαδρομή και, στον πίνακα ιδιοτήτων, ορίστε το χρώμα Stroke σε Καμία.

αυτό δεν σταματά εκεί. Ακολουθούν μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

Ενημερώθηκε από τον Tom Green