Μετακίνηση μεταξύ ανοιχτών παραθύρων με Alt + Tab

Όχι μόνο μια συντόμευση Excel, η εναλλαγή Alt-Tab είναι ένας γρήγορος τρόπος για να μετακινηθείτε μεταξύ όλων των ανοικτών εγγράφων στα Windows (Win key + Tab στα Windows Vista). Η χρήση του πληκτρολογίου για την εκτέλεση μιας εργασίας σε έναν υπολογιστή είναι συνήθως πολύ πιο αποτελεσματική από τη χρήση ενός ποντικιού ή άλλης συσκευής κατάδειξης και η εναλλαγή Alt-Tab είναι μία από τις πιο χρησιμοποιημένες από αυτές τις συντομεύσεις πληκτρολογίου.

Alt-Tab στην Αντίστροφη

Αν πιέζετε το Alt-Tab και πατάτε κατά λάθος το παράθυρο που θέλετε να επιλέξετε, δεν χρειάζεται να πατάτε επανειλημμένα το πλήκτρο Tab για να μετακινηθείτε σε όλα τα ανοιχτά παράθυρα. Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Alt + Shift + Tab για να επιλέξετε παράθυρα με αντίστροφη σειρά.

Χρησιμοποιώντας εναλλαγή Alt-Tab

  1. Ανοίξτε τουλάχιστον δύο αρχεία στα Windows. Αυτά μπορεί να είναι δύο αρχεία Excel ή ένα αρχείο Excel και ένα αρχείο Microsoft Word για παράδειγμα.
  2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Alt στο πληκτρολόγιο.
  3. Πατήστε και αφήστε το πλήκτρο Tab στο πληκτρολόγιο χωρίς να αφήσετε το πλήκτρο Alt.
  4. Το παράθυρο Alt-Tab Fast Switching θα εμφανιστεί στη μέση της οθόνης του υπολογιστή σας.
  5. Αυτό το παράθυρο πρέπει να περιέχει ένα εικονίδιο για κάθε έγγραφο που είναι ανοιχτό στον υπολογιστή σας.
  6. Το πρώτο εικονίδιο στα αριστερά θα είναι για το τρέχον έγγραφο - αυτό που είναι ορατό στην οθόνη.
  7. Το δεύτερο εικονίδιο από το αριστερό πρέπει να επισημανθεί με ένα κουτί.
  8. Κάτω από τα εικονίδια θα πρέπει να είναι το όνομα του εγγράφου που επισημαίνεται από το πλαίσιο.
  9. Απελευθερώστε το πλήκτρο Alt και τα παράθυρα σάς μεταφέρουν στο επισημασμένο έγγραφο.
  10. Για να μετακινηθείτε σε άλλα έγγραφα που εμφανίζονται στο παράθυρο Alt-Tab Fast Switching, συνεχίστε να κρατάτε πατημένο το Alt ενώ πατάτε το πλήκτρο Tab. Κάθε βρύση πρέπει να μετακινεί το κουτί των σημείων αριστερά προς τα δεξιά από το ένα έγγραφο στο άλλο.
  11. Απελευθερώστε το πλήκτρο Alt όταν επισημαίνεται το επιθυμητό έγγραφο.
  12. Μόλις ανοίξει το παράθυρο Alt + Tab Fast Switching, μπορείτε να αντιστρέψετε την κατεύθυνση του κουτιού προβολής - μετακινώντας το από τα δεξιά προς τα αριστερά - κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift καθώς και το πλήκτρο Alt και μετά πατώντας το πλήκτρο Tab.