Τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε με το Λογισμικό Δημοσίευσης Desktop

Οι γραφίστες γνωρίζουν ήδη γιατί χρειάζονται λογισμικό desktop publishing . Αλλά τι γίνεται με όλους τους άλλους; Τι μπορείτε να κάνετε με το λογισμικό και τις τεχνικές έκδοσης desktop, αν δεν είστε επαγγελματίας σχεδιαστής ; Τι γίνεται αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το υψηλό λογισμικό έκδοσης desktop που χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες; Εξετάστε όλα αυτά τα έργα και τις συχνά πολύ λιγότερο ακριβές (ακόμη και δωρεάν) επιλογές λογισμικού που είναι διαθέσιμες σε όλους. Δεν απαιτούνται δεξιότητες σχεδιασμού. Για αυτήν τη λίστα, δεν συμπεριλαμβάνουμε τα υλικά που ίσως θέλετε να δημιουργήσετε αν έχετε τη δική σας μικρή επιχείρηση (όπως επαγγελματικές κάρτες ή φυλλάδια). Πρόκειται για έργα εκτύπωσης σε επιτραπέζιους υπολογιστές, κυρίως για προσωπική χρήση - συμπεριλαμβανομένων και των δωρεών.

Τα πράγματα για να δώσετε μακριά ή να χρησιμοποιήσετε ως δώρα, όπως ευχετήριες κάρτες και ημερολόγια μπορεί να φανεί προφανές, αλλά ίσως να είστε λίγο έκπληκτος από το σπίτι διακόσμηση δυναμικό της desktop publishing.

Κάρτες ευχετήριες κάρτες και προσκλήσεις

Οι ευχετήριες κάρτες μπορεί να είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε το DIY desktop publishing. Σίγουρα, θα μπορούσατε να στείλετε ευχετήριες κάρτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά όχι όλοι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο (ναι, πραγματικά!). Θα μπορούσατε να πάρετε μια έτοιμη κάρτα για να καλύψετε σχεδόν κάθε περίσταση. Αλλά υπάρχει κάτι πολύ πιο ξεχωριστό για μια σπιτική κάρτα. Ακόμα κι αν ξεκινήσετε με μία από τις εκατοντάδες των προκαθορισμένων προτύπων online, η κάρτα εξακολουθεί να είναι η μοναδική σας δημιουργία μόλις την εκτυπώσετε από τον δικό σας υπολογιστή. Και αν χρειάζεστε μια εξαιρετικά εξατομικευμένη κάρτα που χρησιμοποιεί τις δικές σας λέξεις και τις δικές σας εικόνες, τότε η εκτύπωση στον υπολογιστή είναι ο τρόπος να πάτε. Και φυσικά, για κάτι σαν μια γαμήλια πρόσκληση ή μια ανακοίνωση γέννησης , πρέπει να είναι εξατομικευμένη. Δεν θα προτιμούσατε να σχεδιάσετε μια ανακοίνωση για τη γέννηση μία φορά και να εκτυπώσετε πολλαπλά αντίγραφα αντί για το χέρι να γράψετε τις λεπτομέρειες στις αγοραζόμενες στο κατάστημα ανακοινώσεις; Το λογισμικό Desktop publishing μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο!

Το λογισμικό για τη δημιουργία ευχετήριων καρτών ή προσκλήσεων μπορεί να είναι τόσο βασικό όσο το λογισμικό επεξεργασίας κειμένου που έχετε ήδη ή ακόμα και το Windows Paint, το λογισμικό γραφικών που συνοδεύει το λειτουργικό σύστημα Windows. Αλλά, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό που συνοδεύεται από τόνους ευχετήριων καρτών και σας περπατά μέσα από κάθε βήμα της διαδικασίας, σκεφτείτε ειδικό λογισμικό έκδοσης desktop κατάλληλο για ευχετήριες κάρτες:

Ως μπόνους, αυτά τα προγράμματα περιλαμβάνουν συχνά πρότυπα για άλλα έργα εκτύπωσης, όπως πιστοποιητικά, σελίδες λευκωμάτων ή επαγγελματικές κάρτες. Και μην ξεχάσετε να φτιάξετε και τους δικούς σας φακέλους .

Ημερολόγια

Και πάλι, μπορείτε να βασιστείτε στο ημερολόγιο του smartphone ή του υπολογιστή σας ή να μεταβείτε στο κατάστημα για οποιοδήποτε αριθμό διακοσμητικών ή σκληρών λειτουργιών μορφών ημερολογίου. Αλλά ένα ημερολόγιο που κάνετε τον εαυτό σας είναι ένας ειδικός τρόπος για να μετρήσετε τις ημέρες. Και ένα εξατομικευμένο οικογενειακό ημερολόγιο είναι ένα μεγάλο έργο που μπορείτε να μοιραστείτε ως δώρο για όλη την οικογένεια ή για ορισμένα άτομα για να τιμήσετε ένα σημαντικό γενέθλιο ή επέτειο. Χρησιμοποιήστε τις δικές σας φωτογραφίες ή σαρώσεις σχεδίων από τα παιδιά σας και προσθέστε οικογενειακά γενέθλια, γάμους και επανασύνδεση. Και όταν έχετε δημιουργήσει ένα οικογενειακό ημερολόγιο για ένα χρόνο, είναι απλό να το ενημερώσετε για το επόμενο έτος. Αλλαγή μερικών φωτογραφιών, εναλλαγή σε μερικές ημερομηνίες και τελειώσετε.

Όσον αφορά το λογισμικό, υπάρχουν ειδικά προγράμματα που εξυπηρετούν μια ποικιλία προτύπων που μπορείτε να προσωποποιήσετε λίγο ή πολύ.

Τα εξατομικευμένα ημερολόγια δεν είναι μόνο για οικογένεια. Θα μπορούσατε να τα κάνετε ως δώρα για τους δασκάλους, τους συλλόγους στους οποίους ανήκετε ή τους πελάτες της δικής σας οικίας.

Βιβλία

Πάντα έπαιξε με την ιδέα να γράψεις ένα βιβλίο; Οι ανησυχίες για το αν κάποιος θα ήθελε να το διαβάσει ή αν ένας εκδότης θα του δώσει μια δεύτερη (ή πρώτη) ματιά στην άκρη, μπορείτε να πάρετε τα λόγια σας σε έντυπη μορφή. Δεν χρειάζεστε πολλά χρήματα ή ένα τεράστιο ακροατήριο για να δημοσιεύσετε το δικό σας βιβλίο - είναι αρκετά απλό να δημοσιεύσετε τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας το λογισμικό έκδοσης desktop. Δημιουργήστε ένα αναμνηστικό βιβλίο οικογενειακού ιστορικού, ένα λεύκωμα φωτογραφιών διακοπών ή ένα βιβλίο με τις δικές σας φωτογραφίες ή ποίηση ή αγαπημένες συνταγές.

Για ένα ιδιαίτερα χρονοβόρο ή περίπλοκο βιβλίο ή ένα σχέδιο που σκοπεύετε να διανείμετε ευρέως μέσω διαφόρων μεθόδων αυτο-δημοσίευσης, μπορεί να χρειαστείτε λογισμικό επαγγελματικής έκδοσης desktop. Εάν το κόστος είναι ανησυχητικό, ρίξτε μια ματιά στο δωρεάν Scribus . Αλλά μην παραβλέπετε τη χρήση λογισμικού επεξεργασίας κειμένου όπως το Microsoft Word για το βιβλίο σας. Για βιβλία που μοιάζουν περισσότερο με λευκώματα ή άλμπουμ φωτογραφιών, σκεφτείτε λογισμικό scrapbooking για Mac ή Windows.

Σημάδια, αφίσες και διακοσμήσεις στο σπίτι

Ξέρετε ότι μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι σας χρησιμοποιώντας εκδόσεις desktop; Εκτυπώστε διακοσμητικές πινακίδες ή πανό σαν διακοσμητικά party ή μόνιμο ντεκόρ ή δημιουργήστε τη δική σας "WANTED" αφίσα για ένα παιδικό δωμάτιο ή ως δώρο για ένα φίλο. Εκτυπώστε αστεία φυλλάδια για να διασκεδάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας. Δεν περιορίζετε τις αφίσες μεγέθους γραμματοσειράς, ακόμη και αν εκτυπώνετε από τον επιτραπέζιο εκτυπωτή σας. Αναζητήστε λογισμικό σχεδιασμού αφίσας όπως το Avery Poster Kit ή εξερευνήστε τις επιλογές πλακιδίων του λογισμικού ή του εκτυπωτή σας που σας επιτρέπουν να εκτυπώνετε μεγαλύτερες αφίσες σε πολλαπλά φύλλα χαρτιού που κολλούν ή κολληθούν μαζί.

Εκτός από τις αφίσες, χρησιμοποιήστε τη συλλογή γραμματοσειρών και τα κομμάτια λογισμικού clip art και desktop publishing για να δημιουργήσετε διασκεδαστικά, funky ή όμορφα ετικέτες για συρτάρια και ντουλάπια. Η οργάνωση δεν χρειάζεται να είναι βαρετή - σχεδιάστε τις ετικέτες που ταιριάζουν με τα καλάθια στο μπάνιο σας, ώστε να μπορείτε να μάθετε με μια ματιά τι υπάρχει σε κάθε μία. Ή κάντε μικρά, διακοσμητικά σήματα υπενθύμισης για να σβήνετε τα φώτα ή να κρατάτε ορισμένες πόρτες κλειστές. Κάνατε κάποια ανάρμοστα καλώδια ρεύματος που κρέμονται γύρω; Προσθέστε διακοσμητικές ετικέτες καλωδίων για να τις οργανώσετε και να τις κρατήσετε.