Μέρη ενός φακέλου

Ένας απλός φάκελος έχει πολλά πράγματα

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν ή χειρίζονται φακέλους κάθε μέρα, αλλά ξέρετε πώς κατασκευάζεται ένας φάκελος; Ο φάκελος που σχεδιάζετε ή επιλέγετε για τα έργα σας για εκδόσεις desktop είναι εξίσου σημαντικός με αυτό που πηγαίνει σε αυτό.

Το μέγεθος του κομματιού, ο τύπος αλληλογραφίας, ο προϋπολογισμός και εάν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι αυτόματο εξοπλισμό για να εισαγάγετε το περιεχόμενο του φακέλου επηρεάζει το στυλ του φακέλου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε συγκεκριμένα μεγέθη φακέλων και στυλ για να βελτιώσετε μια προσωπική ή επαγγελματική εικόνα, να καλέσετε μια συγκεκριμένη ενέργεια ή να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη αύρα.

Όταν συζητάτε επιλογές φακέλων με πελάτες και εκτυπωτές, οι βασικές γνώσεις σχετικά με την κατασκευή φακέλων μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το κόστος και να επιλέξετε το καλύτερο φάκελο για το έργο.

Πρόσωπο ή Μπροστινό μέρος

Το μπροστινό μέρος του φακέλου, συνήθως χωρίς ραφή, μπορεί να έχει παράθυρα που επιτρέπουν την εμφάνιση του εσωτερικού περιεχομένου. Το πρόσωπο του φακέλου είναι εκεί όπου εμφανίζονται η διεύθυνση, τα ταχυδρομικά τέλη και συνήθως η διεύθυνση επιστροφής.

Πίσω

Το πίσω μέρος του φακέλου, που συνήθως αφήνεται κενό, είναι εκεί όπου τα πτερύγια συναντώνται για να σχηματίσουν και να σφραγίσουν τον φάκελο.

Πλάτα

Τα πτερύγια είναι τα μέρη ενός φακέλου που διπλώνουν, επικαλύπτονται και σφραγίζονται για να περικλείουν τα περιεχόμενα. Είναι συνήθως ορθογώνια ή τριγωνικά με στρογγυλεμένες, κωνικές ή αιχμηρές γωνίες. Ο τυπικός φάκελος αποτελείται από δύο πλευρικά πτερύγια, ένα κάτω πτερύγιο και ένα άνω πτερύγιο. Τα πλευρικά πτερύγια διπλώνονται αρχικά με το κατώτερο πτερύγιο αναδιπλωμένο. Σφραγίζονται όπου επικαλύπτονται. Το άνω πτερύγιο αναδιπλώνεται πάνω από τα πλευρικά και κάτω πτερύγια και σφραγίζεται μετά την εισαγωγή των περιεχομένων του φακέλου.

Ραφές

Το ύφος των πτερυγίων καθορίζει τον τύπο των ραφών - τις άκρες όπου τα πτερύγια των φακέλων συναντώνται και επικαλύπτονται.

Αναδιπλώνει

Οι πτυχές που σχηματίζονται στις πλευρές, πάνω και κάτω μεταξύ της όψης και της πλάτης, όταν όλα τα πτερύγια είναι διπλωμένα στο πίσω μέρος του φακέλου είναι οι πτυχές.

Άνοιγμα φακέλων και κλεισίματα

Οι φάκελοι έχουν ανοίγματα και πώματα, με μία πλευρά ανοικτή και αποσφραγισμένη για την εισαγωγή υλικού. Οι μη τετραγωνικοί φάκελοι είναι είτε ανοικτοί είτε ανοιχτοί. Το ανοιχτό είναι το συνηθέστερο, αν και οι περισσότεροι φάκελοι επιστολών φαίνονται να ανοίγουν στην κορυφή. Το άνοιγμα δεν καθορίζεται από τον προσανατολισμό του άνω πτερυγίου αλλά από το μήκος της πλευράς όπου εμφανίζεται το άνοιγμα. Εκτός από το στυλ ή τη θέση του πτερυγίου, τα περιβλήματα φακέλων μπορεί να είναι με ή χωρίς κόλλα. Άλλες ανοικτές περιοχές, όπως τα παράθυρα, είναι για την προβολή των περιεχομένων χωρίς το άνοιγμα του φακέλου.

Τοποθετήστε τα στοιχεία αυτά ενός φακέλου μαζί για να διαμορφώσετε τυπικούς και προσαρμοσμένους φακέλους σε διάφορα μεγέθη.

Παρόλο που οι φάκελοι μπορούν να παραγγελθούν κατά παραγγελία σε οποιοδήποτε σχεδόν μέγεθος, υπάρχουν πολλά τυπικά μεγέθη διαθέσιμα για σχεδόν οποιαδήποτε χρήση. Η χρήση αυτών των τυπικών μορφών φακέλου εξοικονομεί χρόνο και χρήμα.

Το μέγεθος και το σχήμα των πτερυγίων και το είδος των ραφών συνδυάζονται για να σχηματίσουν έξι κύριους τύπους φακέλων που χρησιμοποιούνται για το μεγαλύτερο μέρος των μη ειδικών εφαρμογών.

Φυλλάδια A-Style ή Announcement

Οι φάκελοι ανοιχτού τύπου με τετράγωνα, συχνά βαθιά πτερύγια και πλευρικές ραφές, αυτοί οι φάκελοι -που ονομάζονται επίσης A-Style ή A-Line-μπορούν να έχουν άκρες στο πάνω φύλλο και συχνά χρησιμοποιούνται με χαρτιά με κείμενο και χαρτιά κάλυψης σε άσπρα χρώματα. Τυπικές χρήσεις αυτού του ύφους είναι για ευχετήριες κάρτες, ανακοινώσεις, ανεπίσημες προσκλήσεις και μικρά φυλλάδια.

Βαρόνοι φάκελοι

Χρησιμοποιείται για επίσημες προσκλήσεις και ανακοινώσεις, ευχετήριες κάρτες και διακριτικό κοινωνικό χαρτοπωλείο. Αυτό το στυλ είναι ένα ανοιχτό, σχεδόν τετράγωνο φάκελο με αιχμηρά πτερύγια και διαγώνιες ραφές. Τα εσωτερικά / εξωτερικά σύνολα φακέλων έρχονται με τον ελαφρώς μικρότερο εσωτερικό φάκελο άγριο.

Φάκελοι φυλλαδίων

Φάκελοι ανοικτής πλευράς με μικρά πλαϊνά ή πτερύγια πορτοφολιών και πλευρικές ραφές, αυτοί οι φάκελοι είναι ιδανικοί για συνολική εκτύπωση και αποστολή. Οι φάκελοι των φυλλαδίων χρησιμοποιούνται όχι μόνο για φυλλάδια, αλλά και για φυλλάδια, καταλόγους, ετήσιες εκθέσεις και άλλες αλληλογραφίες πολλαπλών σελίδων. Λειτουργούν καλά με αυτόματες μηχανές εισαγωγής.

Κατάλογος φακέλων

Συνήθως οι ανοιχτοί φάκελοι με τα πτερύγια του πορτοφολιού και τις κεντρικές ραφές, οι φάκελοι των καταλόγων χρησιμοποιούνται για την αποστολή περιοδικών, φακέλων, αναφορών, καταλόγων και άλλων υλικών βαρέως βάρους. Οι φάκελοι πολιτικής, που χρησιμοποιούνται για ασφαλιστήρια συμβόλαια, διαθήκες, υποθήκες και άλλα νομικά έγγραφα, μερικές φορές έρχονται με παράθυρο πλήρους προβολής στο πρόσωπο.

Εμπορικοί φάκελοι

Χρησιμοποιείται για φακέλους επιχειρήσεων, άμεσης αλληλογραφίας, προσωπικής αλληλογραφίας και αλληλογραφίας, το οποίο περιλαμβάνει τον τυπικό φάκελο # 10. Ονομάζονται επίσης επιχειρήσεις, στάνταρ ή αξιωματούχοι, αυτοί είναι φάκελοι ανοιχτού τύπου, συνήθως με καπάκια εμπορικού στυλ και διαγώνιες ραφές, αν και μερικά μεγέθη έρχονται με πλευρικές ραφές και τετράγωνα ή αιχμηρά πτερύγια. Το μονάρχιο είναι μια παραλλαγή του φακέλου # 7 ¾ αλλά με αιχμηρό πτερύγιο. Η έκδοση παραθύρου έχει απλά ή διπλά παράθυρα που επιτρέπουν την εμφάνιση διευθύνσεων μέσω του προσώπου του φακέλου. Χρησιμοποιούνται συνήθως για τα τιμολόγια ή τις δηλώσεις τιμολόγησης, τους μισθούς και τις αποδείξεις.

Τετράγωνοι φάκελοι

Με τα μεγάλα τετράγωνα πτερύγια και πλευρικές ραφές, οι τετράγωνοι φάκελοι είναι διακριτικοί, αλλά το μη τυπικό μέγεθος και σχήμα μπορεί να αυξήσει το κόστος ταχυδρομικών αποστολών. Αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως με ανακοινώσεις, διαφημιστικές και ειδικών ευχετήριες κάρτες ή άλλες ταχυδρομικές αποστολές όπου ο αποστολέας θέλει να επιστήσει την προσοχή στο περιεχόμενο.

Τα εξειδικευμένα στυλ και μεγέθη φακέλων βασίζονται σε αυτά τα κοινά στυλ.

Τα εξειδικευμένα στυλ και μεγέθη φακέλων βασίζονται σε κοινές μορφές εμπορικών συναλλαγών, καταλόγων και φυλλαδίων.

Το κανονικό μέγεθος και οι προσαρμοσμένοι φάκελοι διατίθενται σε διάφορα βάρη χαρτιού με διάφορους τύπους κλεισίματος.

Το κανονικό μέγεθος και οι προσαρμοσμένοι φάκελοι μπορούν να έχουν διάφορους τύπους κλεισίματος και μπορούν να εκτυπωθούν με πολλά διαφορετικά βάρη χαρτιού. Ορισμένοι μπορεί να χρησιμοποιούν μη συγκολλητικές σφραγίδες.

Βάρος χαρτιού
Τα τυπικά στυλ και μεγέθη φακέλων χρησιμοποιούν συγκεκριμένα βάρη χαρτιού, παρόλο που ο σχεδιαστής μπορεί να ζητήσει προσαρμοσμένες επιλογές χαρτιού. Οι φάκελοι US Air Mail χρησιμοποιούν ελαφρύτερο χαρτί 13 έως 16 lb. για να μειώσουν το κόστος των ταχυδρομικών αποστολών στο εξωτερικό. Ορισμένοι τύποι φακέλων με καρφιά ή φύλλα αποθήκευσης που χειρίζονται πολύ, όπως σε γραφεία, μπορεί να χρησιμοποιούν βαρύτερο χαρτί μεγέθους 32 έως 40 lb. Ένα χαρτί των 20 lb. έως 28 lb. είναι τυπικό για τους περισσότερους εμπορικούς, βαρόνους και φακέλους τύπου A.