Πώς να μειώσετε το μέγεθος αρχείου GIF για καλύτερη απόδοση ιστότοπων

Το χαμηλό GIF κάνει μια επιστροφή απλώς και μόνο επειδή με την αυξανόμενη χρήση των smartphones και των περιορισμένων εύρους ζώνης οι χρήστες έρχονται να περιμένουν σχεδόν στιγμιαίες ώρες φόρτωσης. Όσο μικρότερες είναι οι εικόνες ιστού σας, τόσο πιο γρήγορα θα φορτωθούν οι εικόνες σας και θα είναι πιο ευτυχισμένοι οι επισκέπτες σας. Επιπλέον, πολλοί ιστότοποι έχουν περιορισμούς στο μέγεθος των διαφημιστικών banners.

Εικόνες GIF και τον Ιστό

Οι εικόνες GIF δεν πρέπει να θεωρούνται ως λύση ενιαίου μεγέθους. Οι εικόνες GIF έχουν το πολύ 256 χρώματα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε σοβαρή εικόνα και υποβάθμιση του χρώματος, αν δεν είστε προσεκτικοί. Η μορφή αρχείου GIF, από πολλές απόψεις, είναι μια μορφή παλαιού τύπου που επιστρέφει στις πιο πρώτες μέρες του ιστού. Πριν από την εισαγωγή της μορφής GIF, οι εικόνες στο διαδίκτυο ήταν ασπρόμαυρες και συμπιεσμένες χρησιμοποιώντας τη μορφή RLE. Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή το 1987, όταν η Compuserve κυκλοφόρησε τη μορφή ως λύση απεικόνισης ιστού. Εκείνη την εποχή, το χρώμα μόλις αναδύθηκε στην επιφάνεια εργασίας και στον ιστό προσεγγίστηκαν μόντεμ συνδεδεμένοι στην τηλεφωνική γραμμή. Αυτό δημιούργησε μια ανάγκη για μια μορφή εικόνας που κράτησε τις εικόνες αρκετά μικρές για να παραδοθούν, μέσω μιας τηλεφωνικής γραμμής, σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι εικόνες GIF είναι ιδανικές για γραφικά με αιχμηρές ακμές με περιορισμένη παλέτα χρωμάτων, όπως ένα λογότυπο ή ένα σχέδιο γραμμής. Αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φωτογραφίες, η μειωμένη παλέτα χρωμάτων θα εισαγάγει αντικείμενα στην εικόνα. Ακόμα, το κίνημα Glitch Art και η άνοδος του κινηματογράφου έχουν προκαλέσει ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον για τη μορφή GIF.

Πώς να μειώσετε το μέγεθος αρχείου GIF για καλύτερη απόδοση ιστότοπων

Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα GIF σας όσο το δυνατόν μικρότερα.

  1. Περικοπή οποιουδήποτε πρόσθετου χώρου γύρω από την εικόνα. Η μείωση των διαστάσεων των εικονοστοιχείων της εικόνας σας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μείωσης του μεγέθους του αρχείου. Εάν χρησιμοποιείτε το Photoshop, η εντολή Trim λειτουργεί καλά γι 'αυτό.
  2. Όταν προετοιμάζετε μια εικόνα gif, μπορεί να θέλετε να μειώσετε τις διαστάσεις εξόδου.
  3. Μειώστε τον αριθμό των χρωμάτων στην εικόνα.
  4. Για κινούμενα GIF, μειώστε τον αριθμό των καρέ στην εικόνα.
  5. Εάν χρησιμοποιείτε το Photoshop CC 2017, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο GIF χρησιμοποιώντας το στοιχείο Εξαγωγή ως. Επιλέξτε Αρχείο> Εξαγωγή ως ... και όταν ανοίξει το μενού, επιλέξτε GIF ως μορφή αρχείου και μειώστε τις φυσικές διαστάσεις (πλάτος και ύψος) της εικόνας.
  6. Εάν χρησιμοποιείτε το Adobe Photoshop Elements 14, επιλέξτε Αρχείο> Αποθήκευση για web. Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση για Web που βρίσκεται επίσης στο Adobe Photoshop CC 2017, Αρχείο> Εξαγωγή> Αποθήκευση για Web (Legacy) . Όταν ανοίγει μπορείτε να εφαρμόσετε dithering, να μειώσετε το χρώμα και τις φυσικές διαστάσεις της εικόνας.
  7. Αποφύγετε την αποστροφή. Η αποσάθρωση μπορεί να κάνει κάποιες εικόνες να φαίνονται καλύτερα, αλλά θα αυξήσει το μέγεθος του αρχείου. Εάν το λογισμικό σας το επιτρέπει, χρησιμοποιήστε ένα χαμηλότερο επίπεδο dithering για να αποθηκεύσετε επιπλέον byte.
  1. Ορισμένο λογισμικό έχει μια επιλογή "απώλειας" για την αποθήκευση των GIF. Αυτή η επιλογή μπορεί να μειώσει σημαντικά το μέγεθος του αρχείου, αλλά μειώνει επίσης την ποιότητα της εικόνας.
  2. Μην χρησιμοποιείτε αλληλοσύνδεση. Η παρεμβολή αυξάνει συνήθως το μέγεθος του αρχείου.
  3. Τόσο το Photoshop όσο και το Photoshop Elements θα σας δείξουν το χρόνο λήψης. Μην το προσέχετε. Βασίζεται στη χρήση ενός μόντεμ 56k. Ένας πιο έγκυρος αριθμός θα εμφανιστεί αν επιλέξετε ένα καλωδιακό μόντεμ από το αναδυόμενο μενού.

Συμβουλές:

  1. Αποφύγετε την άχρηστη κινούμενη εικόνα. Το υπερβολικό κινούμενο σχέδιο όχι μόνο προσθέτει στον χρόνο λήψης της ιστοσελίδας σας, αλλά πολλοί χρήστες το βρίσκουν αποσπούν την προσοχή.
  2. Οι εικόνες GIF με μεγάλα μπλοκ στερεών χρωμάτων και οριζόντια σχέδια συμπιέζουν καλύτερα από τις εικόνες με χρωματικές διαβαθμίσεις, μαλακές σκιές και κατακόρυφα σχέδια.
  3. Όταν μειώνετε τα χρώματα σε GIF, θα έχετε την καλύτερη συμπίεση όταν τα χρώματα των αριθμών έχουν ρυθμιστεί στη μικρότερη δυνατή από αυτές τις επιλογές: 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128 ή 256.

Ενημερώθηκε από τον Tom Green