Εξαίρεση αρχείων από το Norton Antivirus Scans

Αποφύγετε τα ψευδώς θετικά με εξαιρέσεις αρχείων και φακέλων

Το Norton AntiVirus ή το Norton Security ενδέχεται να σας ειδοποιούν επανειλημμένα ότι ένα συγκεκριμένο αρχείο ή φάκελος έχει ιό , παρόλο που γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει. Αυτό λέγεται ψευδώς θετικό και μπορεί να είναι ενοχλητικό. Ευτυχώς, μπορείτε να δώσετε εντολή στο πρόγραμμα να αγνοήσει αυτό το αρχείο ή φάκελο κατά τη διάρκεια των σαρώσεων.

Όπως και τα περισσότερα καλά προγράμματα αντιμετώπισης ιών, το λογισμικό Norton AV σάς επιτρέπει να αποκλείετε τα αρχεία και τους φακέλους από τη σάρωση . Το λέτε στο λογισμικό να μην βλέπει πια το συγκεκριμένο αρχείο ή φάκελο, το οποίο το αποκλείει από την προβολή του προγράμματος. Δεν θα σας πει αν υπάρχει ιός εκεί ή όχι.

Προφανώς, αυτό μπορεί να είναι ένα καλό χαρακτηριστικό εάν το Norton σας λέει ότι ένα αρχείο εγγράφου είναι ένας ιός όταν ξέρετε ότι δεν είναι. Ωστόσο, η εξαίρεση ολόκληρων φακέλων από τη σάρωση δεν είναι σοφό, ειδικά αν πρόκειται για ένα φάκελο όπως το φάκελο "Downloads" που συνήθως συλλέγει νέα αρχεία, τα οποία ενδεχομένως να είναι ιούς.

Εξαίρεση αρχείων και φακέλων από τις σαρώσεις λογισμικού του Norton AntiVirus

Δείτε πώς μπορείτε να αποκλείσετε συγκεκριμένα αρχεία και φακέλους από μια σάρωση Norton Security Deluxe:

  1. Ανοίξτε το λογισμικό προστασίας από ιούς του Norton.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις .
  3. Επιλέξτε την επιλογή Antivirus από την οθόνη Ρυθμίσεις .
  4. Μεταβείτε στην καρτέλα Σάρωση και κίνδυνος .
  5. Εντοπίστε την ενότητα Εξαιρέσεις / Χαμηλοί κίνδυνοι .
  6. Κάντε κλικ στο Ρύθμιση παραμέτρων [+] δίπλα στην επιλογή όπου θέλετε να κάνετε αλλαγές. Υπάρχουν δύο ομάδες επιλογών εδώ: Ο ένας είναι για εξαιρέσεις σε ανιχνευτές ιών και ο άλλος για εξαιρέσεις στις λειτουργίες προστασίας του πραγματικού χρόνου του λογισμικού Norton, όπως το Auto-Protect, το SONAR και η ανίχνευση πληροφοριών ανίχνευσης.
  7. Από την οθόνη εξαιρέσεων, χρησιμοποιήστε τα κουμπιά " Προσθήκη φακέλων" και " Προσθήκη αρχείων" για να εντοπίσετε το αρχείο ή το φάκελο που θέλετε και να δημιουργήσετε έναν νέο κανόνα εξαίρεσης.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο παράθυρο εξαιρέσεων για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να κλείσετε τα ανοιχτά παράθυρα και να κλείσετε ή να ελαχιστοποιήσετε το λογισμικό Norton.

Προειδοποίηση: Εξαίρεση μόνο των αρχείων και των φακέλων, αν είστε βέβαιοι ότι δεν έχουν μολυνθεί. Τα εξαιρούμενα στοιχεία δεν εμφανίζονται από το λογισμικό του Norton AntiVirus και δεν προστατεύονται από το πρόγραμμα. Οτιδήποτε αγνοείται από το λογισμικό μπορεί να καταλήξει να έχει ιούς αργότερα, ότι η εφαρμογή AV δεν θα ξέρει γιατί εξαιρούνται από τις σαρώσεις και την προστασία σε πραγματικό χρόνο.