Ελέγξτε για τις συνδέσεις του καλωδίου τροφοδοσίας αποσυνδεδεμένης οθόνης

Τα καλώδια τροφοδοσίας μερικές φορές διασκεδάζουν χαλαρά από τις οθόνες με την πάροδο του χρόνου ή μετά τη μετακίνησή τους. Ο έλεγχος κάθε σημείου όπου παραδίδεται ηλεκτρική ενέργεια στην οθόνη είναι συνήθως ένα βήμα αντιμετώπισης της πρόωρης εγκατάλειψης όταν η οθόνη είναι κενή.

01 από 03

Ελέγξτε το καλώδιο τροφοδοσίας πίσω από την οθόνη

Σύνδεση καλωδίου τροφοδοσίας πίσω από την οθόνη. © Jon Fisher

Το καλώδιο τροφοδοσίας που είναι συνδεδεμένο στην οθόνη πρέπει να εφαρμόζει σταθερά στη θυρίδα τριών στρωμάτων στο πίσω μέρος της οθόνης. Αυτό το καλώδιο τροφοδοσίας είναι συνήθως του ίδιου τύπου με το καλώδιο τροφοδοσίας στην θήκη του υπολογιστή , αλλά μπορεί να είναι διαφορετικό χρώμα.

Η οθόνη που βλέπετε σε αυτήν την εικόνα διαθέτει ένα καλώδιο HDMI συνδεδεμένο στα δεξιά. το καλώδιο τροφοδοσίας βρίσκεται στην αριστερή πλευρά αυτής της εικόνας.

Προειδοποίηση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδέσει την οθόνη, χρησιμοποιώντας το κουμπί τροφοδοσίας στο μπροστινό μέρος της οθόνης, πριν ασφαλίσετε το καλώδιο τροφοδοσίας στο πίσω μέρος της οθόνης. Εάν η οθόνη είναι ενεργοποιημένη και το άλλο άκρο του καλωδίου τροφοδοσίας είναι συνδεδεμένο σε μια πρίζα εργασίας, διατρέχετε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

Σημείωση: Μερικοί παλαιότεροι τύποι οθονών έχουν καλώδια τροφοδοσίας που είναι "σκληρά ενσύρματα" απευθείας στην οθόνη. Αυτά τα καλώδια συνήθως δεν χαλαρώνουν. Εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχει πρόβλημα με αυτόν τον τύπο σύνδεσης ρεύματος, να έχετε υπόψη σας την προσωπική σας ασφάλεια και να μην επισκευάζετε μόνοι σας την οθόνη.

Αντικαταστήστε την οθόνη ή αναζητήστε βοήθεια από μια υπηρεσία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών.

02 του 03

Επαληθεύστε ότι τα καλώδια τροφοδοσίας οθόνης είναι ασφαλώς συνδεδεμένα

Συνδέσεις καλωδίου τροφοδοσίας στη λωρίδα τροφοδοσίας. © Jon Fisher

Ακολουθήστε το καλώδιο τροφοδοσίας από το πίσω μέρος της οθόνης στην πρίζα τοίχου, την προστασία από υπερτάσεις, την τάπα τροφοδοσίας ή το UPS που είναι (ή θα έπρεπε να είναι) συνδεδεμένο.

Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο τροφοδοσίας είναι καλά συνδεδεμένο.

03 του 03

Βεβαιωθείτε ότι η λωρίδα τροφοδοσίας ή η προστασία υπερτάσεων είναι ασφαλώς συνδεδεμένη σε μια έξοδο τοίχου

Σύνδεση καλωδίου ρεύματος στην έξοδο τοίχου. © Jon Fisher

Εάν το καλώδιο τροφοδοσίας από την οθόνη ήταν συνδεδεμένο στην πρίζα το τελευταίο βήμα, η επαλήθευσή σας έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Εάν το καλώδιο τροφοδοσίας σας είναι συνδεδεμένο σε ένα προστατευτικό προστασίας από υπερτάσεις, το UPS κ.λπ., βεβαιωθείτε ότι η συγκεκριμένη συσκευή είναι ασφαλώς συνδεδεμένη στην πρίζα.