Ακούγοντας τη συλλογή της κασέτας σας σε ένα αυτοκίνητο

Φέρνοντας το Legacy Audio Tech Into the 21st Century

Ο ήχος αυτοκινήτου έχει περάσει από πολλούς αυξανόμενους πόνους κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα και έχει αλλάξει και έχουμε δει μια δέσμη διαφορετικών τεχνολογιών να έρχονται και να φεύγουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η ταινία κασέτας είχε περισσότερη ισχύ από ό, τι οι περισσότεροι, με τα κασετόφωνα να έρχονται ως βασικός εξοπλισμός για το τρισδιάστατο διάστημα, αλλά η μέρα έρχεται τελικά όταν πραγματικά δεν μπορείτε να παίξετε κασέτες σε καινούργια αυτοκίνητα.

Ή, τουλάχιστον, αυτό είναι που οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θέλουν να σκεφτείτε.

Παρόλο που είναι αλήθεια ότι τα καινούργια αυτοκίνητα δεν είναι πλέον εξοπλισμένα με κασετόφωνα, υπάρχει ακόμα μια δέσμη βιώσιμων τρόπων για να ακούσετε τη συλλογή της κασέτας σας στο δρόμο.

Μπορείτε ακόμα να ακούσετε κασέτες στα καινούργια αυτοκίνητα;

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ακούσετε τη μουσική στις κασέτες σας σε ένα σύγχρονο σύστημα ήχου αυτοκινήτου, αλλά καμία από αυτές δεν είναι ιδιαίτερα κομψή.

Η διαδρομή της ελάχιστης αντίστασης και ο ευκολότερος τρόπος ακρόασης των κασετών στο αυτοκίνητό σας περιλαμβάνει τη σύνδεση μιας φορητής συσκευής αναπαραγωγής ταινιών, όπως ενός Walkman, στη μονάδα κεφαλής . Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας ενσωματωμένης βοηθητικής εισόδου ή μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν FM διαμορφωτή ή πομπό FM .

Παραδόξως, αυτές είναι οι ίδιες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση νεότερων τεχνολογιών όπως οι συσκευές αναπαραγωγής CD και οι συσκευές αναπαραγωγής MP3 σε παλαιότερες μονάδες κεφαλής, αλλά λειτουργούν εξίσου καλά.

Μια άλλη βιώσιμη επιλογή είναι να ψηφιοποιήσετε τη συλλογή της κασέτας σας και να αναβαθμίσετε τη μονάδα κεφαλής σε ένα μοντέλο που διαθέτει ενσωματωμένη αποθήκευση ή μια σύνδεση USB που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κίνηση αντίχειρα. Αυτός είναι ένας τρόπος εργασίας υψηλής έντασης εργασίας, αλλά είναι φθηνότερη από την επαναγορά ολόκληρης της συλλογής σας σε CD ή σε ψηφιακή μορφή.

Διαθεσιμότητα κασέτας (ή έλλειψη)

Παρόλο που το τελευταίο όχημα που ήταν εξοπλισμένο με ένα κασετόφωνο του κατασκευαστή πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) έβγαλε από τη γραμμή πριν από χρόνια, η μορφή δεν είναι εντελώς νεκρή.

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε εδώ είναι ότι ενώ οι ΚΑΕ εγκατέλειψαν τη μορφή της κασέτας, θα υπάρχει πάντα χώρος στην αγορά ανταλλακτικών για κασετόφωνα αυτοκινήτων όσο υπάρχουν άνθρωποι που τους θέλουν.

Εάν είστε διατεθειμένοι να σκουπίζετε την κεφαλή σας χωρίς κασέτα, είναι ακόμα δυνατό να βρείτε ολοκαίνουργια κασετόφωνα aftermarket και κάποια από αυτά περιλαμβάνουν ακόμα και συσκευές αναπαραγωγής CD, αναπαραγωγή MP3 και άλλα σύγχρονα χαρακτηριστικά.

Φυσικά, δεν πρόκειται να βρείτε μια μονάδα κεφαλής που παίζει και τις δύο κασέτες και τα CD, αν είστε κλειδωμένοι στον ενιαίο τύπο μορφής DIN . Εάν η μονάδα κεφαλής είναι "το πιο skinnier είδος", ή περίπου δύο ίντσες ψηλό, τότε αυτό είναι που έχετε. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε μεταξύ κασέτας ή CD και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε μια βοηθητική είσοδο για να συνδέσετε την άλλη, εάν την θέλετε πραγματικά.

Βοηθητικές εισόδους και πομπούς FM

Όταν τα καταστρώματα κασέτας ήταν ακόμη πανταχού παρόντα και τα CD άρχισαν να αποκομίζουν μεγάλα κέρδη από το μερίδιο αγοράς, δημιουργήθηκε μια ολόκληρη σειρά διαφορετικών επιλογών για την παροχή συμβατότητας προς τα πίσω. Οι βοηθητικές εισόδους, οι πομποί FM, οι προσαρμογείς της κασέτας και άλλες επιλογές που όλα παρείχαν τη δυνατότητα αναπαραγωγής CD σε κασετόφωνα, και όλα αυτά χωρίς τους προσαρμογείς της κασέτας, φυσικά, θα λειτουργήσουν και αντίστροφα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αναπαράγετε τις κασέτες σας σε ένα αυτοκίνητο που δεν διαθέτει κασετόφωνο περιλαμβάνει μια βοηθητική είσοδο, η οποία δεν είναι κάτι που προσφέρει κάθε μονάδα κεφαλής. Αυτή η είσοδος μοιάζει με υποδοχή ακουστικών και μπορείτε να την συνδέσετε στην υποδοχή ακουστικών σε φορητή συσκευή αναπαραγωγής ταινιών με καλώδιο TRS αρσενικού-ανδρικού. Εάν η υπάρχουσα μονάδα κεφαλής δεν διαθέτει ένα, τότε ίσως θελήσετε να αναζητήσετε έναν αντικαταστάτη.

Οι πομποί FM είναι επίσης πολύ εύκολο να χρησιμοποιηθούν, αν και μπορεί να είναι λίγο πιο αστείο. Για παράδειγμα, δεν λειτουργούν καλά σε αστικές περιοχές, όπου ο επιλογέας FM είναι γεμάτος σταθμούς υψηλής ισχύος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα έχετε πρόβλημα στην εύρεση μιας ανοικτής συχνότητας και θα καταλήξετε να αντιμετωπίζετε παρεμβολές.

Αν η μονάδα κεφαλής σας δεν διαθέτει είσοδο Aux και έχετε υπερβολική παρεμβολή με έναν πομπό FM και αγοράζοντας μια νέα μονάδα κεφαλής είναι εκτός της περιοχής τιμών σας, ένας διαμορφωτής FM θα κάνει το τέχνασμα. Οι διαμορφωτές είναι παρόμοιοι με τους πομπούς, αλλά σας επιτρέπουν πραγματικά να εγκαταστήσετε μια βοηθητική είσοδο πατώντας στην κεραία του ραδιοφώνου σας.

Ψηφιοποίηση της συλλογής κασετών σας

Εάν έχετε μια κασετόφωνο υψηλής ποιότητας στο σπίτι και κάποια στιγμή στα χέρια σας, τότε ίσως να θέλετε να σκεφτείτε την ψηφιοποίηση της συλλογής σας. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει την αγκίστρωση της κασέτας σας μέχρι τον υπολογιστή σας, την καταγραφή των κασετών σας και στη συνέχεια τη συμπίεση των αρχείων σε MP3.

Μόλις έχετε μια συλλογή από αρχεία MP3 στον υπολογιστή σας, μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία σε μια μονάδα δίσκου USB που μπορεί να συνδεθεί στη θύρα USB μιας συμβατής κεφαλής. Ένας αντίχειρας μεγέθους με αντίκες μπορεί να κρατήσει χιλιάδες τραγούδια, έτσι το κύριο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι είναι αρκετά χρονοβόρο.

Φυσικά, η ψηφιοποίηση της συλλογής κασετών σας έχει επίσης ένα τεράστιο όφελος, καθώς οι κασέτες τείνουν να φθαρούν από τη χρήση και την απλή μετάβαση του χρόνου. Με την ψηφιοποίηση της συλλογής σας για χρήση στο αυτοκίνητό σας, μπορείτε να παγώσετε αυτήν την υποβάθμιση και να συνεχίσετε να ακούτε τη μουσική σας επ 'αόριστον.