Ο λόγος και ο τρόπος αναφοράς ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο Gmail

Βοηθήστε το Gmail να μάθει να εμποδίζει τα ανεπιθύμητα μηνύματα από την πρόσβαση στα εισερχόμενά σας

Ένα εισερχόμενο μπορεί γρήγορα να ξεφύγει όταν πλημμυρίσει με spammy email. Αντί να διαγράψετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα που μεταφέρονται στα εισερχόμενά σας στο Gmail, αναφέρετε το ώστε να βλέπετε λιγότερα ανεπιθύμητα μηνύματα στο μέλλον.

Το Report Spam ενισχύει το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του Gmail

Όσο περισσότερο spam βλέπει το Gmail , τόσο λιγότερα ανεπιθύμητα μηνύματα λαμβάνετε στα εισερχόμενά σας. Μπορείτε να βοηθήσετε να μάθετε το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του Gmail, δείχνοντάς του τα σκουπίδια που το έκαναν στα εισερχόμενα

Η αναφορά ανεπιθύμητων μηνυμάτων είναι εύκολη και όχι μόνο σας οδηγεί σε παρόμοια σκουπίδια στο μέλλον, αλλά καθαρίζει αμέσως το παράνομο μήνυμα.

Πώς να αναφέρετε το ανεπιθύμητο περιεχόμενο στο Gmail στον περιηγητή σας

Για να αναφέρετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως ανεπιθύμητο στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας και να βελτιώσετε το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του Gmail ειδικά για εσάς στο μέλλον

  1. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στο μήνυμα ή τα μηνύματα στο Gmail κάνοντας κλικ στο κενό πλαίσιο μπροστά από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ενδέχεται να μπορείτε να εντοπίσετε το spam χωρίς να ανοίξετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε το email, φυσικά.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Spam - ένα θαυμαστικό σε έναν κύκλο - στο επάνω μέρος της οθόνης, για να επισημάνετε τα ελεγμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως ανεπιθύμητα. Μπορείτε επίσης να πατήσετε! (Shift-1) εάν έχετε ενεργοποιήσει τις συντομεύσεις πληκτρολογίου Gmail .

Πώς να αναφέρετε το ανεπιθύμητο περιεχόμενο στο Gmail σε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου IMAP

Για να αναφέρετε ανεπιθύμητο περιεχόμενο αν έχετε πρόσβαση στο IMAP , μετακινήστε το μήνυμα ή τα μηνύματα στο φάκελο [Gmail] / Spam.

Πώς να αναφέρετε το ανεπιθύμητο περιεχόμενο στο Gmail σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για κινητά

Για να αναφέρετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως ανεπιθύμητο στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού του Gmail για κινητά:

  1. Τοποθετήστε ένα σημάδι στο κουτί μπροστά από το ανεπιθύμητο μήνυμα ή τα μηνύματα. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα μήνυμα.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Gmail στο επάνω μέρος της οθόνης.
  3. Πατήστε Ανεπιθύμητο.

Πώς να αναφέρετε το Ανεπιθύμητο περιεχόμενο στο Gmail στην εφαρμογή Gmail

Για να αναφέρετε ένα μήνυμα ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία στην εφαρμογή Gmail για κινητές συσκευές Android και iOS:

  1. Ανοίξτε το μήνυμα ή τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου μπροστά από ένα ή περισσότερα μηνύματα.
  2. Πατήστε το κουμπί Μενού .
  3. Εάν ανοίξετε το μήνυμα, επιλέξτε Περισσότερα .
  4. Επιλέξτε Report spam .

Πώς να αναφέρετε το ανεπιθύμητο περιεχόμενο στα Εισερχόμενα από την εφαρμογή Gmail

Για να επισημάνετε ένα ατομικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως ανεπιθύμητο στο Inbox by Gmail σε ένα πρόγραμμα περιήγησης σε έναν υπολογιστή ή στις εφαρμογές Inbox by Gmail για Android ή iOS:

  1. Ανοίξτε ένα μήνυμα ή για ένα μήνυμα που είναι μέρος μιας δέσμης ή χωνέψτε, ανοίξτε το αρχείο ή τη δέσμη. Για τα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, βρείτε το μήνυμα στα Σχετικά στοιχεία.
  2. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Μετακίνηση σε , το οποίο είναι τρεις ευθυγραμμισμένες τελείες.
  3. Επιλέξτε " Spam" από το μενού που εμφανίζεται.

Ο αποκλεισμός είναι μια εναλλακτική λύση για μεμονωμένους αποστολείς

Για μηνύματα από συγκεκριμένους, ενοχλητικούς αποστολείς, το κλείδωμα είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή από την αναφορά των μηνυμάτων ως ανεπιθύμητου περιεχομένου. Οι πιθανότητες είναι ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν μοιάζουν με τυπικά ανεπιθύμητα μηνύματα, επομένως ενδέχεται να προκαλέσουν σύγχυση με το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας περισσότερο από ό,

Χρησιμοποιήστε αποκλεισμό μόνο για μεμονωμένους αποστολείς - άτομα που σας διαβιβάζουν μηνύματα, για παράδειγμα - και όχι για ανεπιθύμητα μηνύματα. Οι αποστολείς ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων δεν έχουν συνήθως αναγνωρίσιμες διευθύνσεις που παραμένουν οι ίδιες. Συνήθως, η διεύθυνση είναι τυχαία, οπότε το κλείδωμα του μοναχικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει η εισροή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.