Βασικά στοιχεία καλωδίωσης στερεοφωνικού αυτοκινήτου

Αναγνώριση των στερεοφωνικών καλωδίων αυτοκινήτου

Ο εντοπισμός στερεοφωνικών καλωδίων αυτοκινήτου μπορεί να φαίνεται φοβισμένος, αλλά στην πραγματικότητα, η εξεύρεση του σκοπού κάθε σύρματος σε μια στερεοφωνική καλωδίωση εργοστασιακών αυτοκινήτων είναι πραγματικά εύκολη. Μπορείτε είτε να εντοπίσετε ένα διάγραμμα συνδεσμολογίας για τη συγκεκριμένη μάρκα, το μοντέλο και το έτος, είτε μπορείτε να τραβήξετε ένα φθηνό πολύμετρο, το οποίο είναι ένα βασικό εργαλείο για τα έργα στερεοφωνικής καλωδίωσης αυτοκινήτου DIY και μια μπαταρία AA, και το καταλάβετε μόνοι σας .

Ουσιαστικά αυτό που θα θελήσετε να κάνετε είναι να εντοπίσετε τα θετικά, τα αξεσουάρ θετικά και τα καλώδια γείωσης, τα οποία μπορείτε να κάνετε με ένα βασικό εργαλείο όπως ένα δοκιμαστικό φως ή ένα πολύμετρο . Μπορείτε τεχνικά να χρησιμοποιήσετε ένα δοκιμαστικό φως αντί, αλλά είναι μια καλύτερη ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα πολύμετρο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ελέγξετε κάθε ζεύγος καλωδίων ηχείου με τη μπαταρία 1.5V AA και είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε μια νέα μονάδα κεφαλής .

Ελέγξτε για την τροφοδοσία

Είτε πρόκειται για ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου, έναν δέκτη ή έναν δέκτη , οι περισσότερες μονάδες κεφαλής έχουν δύο ή τρεις εισόδους ισχύος. Μια είσοδος τροφοδοσίας είναι ζεστή όλη την ώρα και χρησιμοποιείται για λειτουργίες μνήμης κρατήστε ζωντανή όπως προεπιλογές και ρολόι. Το άλλο είναι ζεστό μόνο όταν είναι ενεργοποιημένο το κλειδί ανάφλεξης, το οποίο εμποδίζει την απενεργοποίηση του ραδιοφώνου μετά την έξοδο του κλειδιού. Σε περιπτώσεις όπου ένα όχημα διαθέτει ένα τρίτο καλώδιο τροφοδοσίας, χρησιμοποιείται για λειτουργία dimmer που είναι συνδεδεμένη με τους προβολείς και τον διακόπτη του φωτός του ταμπλό.

Η πρώτη ισχύς που θέλετε να ελέγξετε είναι το σταθερό καλώδιο 12V, ρυθμίστε το πολύμετρο σας στην κατάλληλη κλίμακα, συνδέστε το καλώδιο γείωσης σε μια γνωστή καλή γείωση και αγγίξτε το άλλο καλώδιο σε κάθε καλώδιο στο καλώδιο των ηχείων. Όταν βρείτε ένα που δείχνει περίπου 12V, έχετε βρει το σταθερό καλώδιο 12V, το οποίο επίσης αναφέρεται ως καλώδιο μνήμης. Οι περισσότερες μονάδες κεφαλών μετά την αγορά θα χρησιμοποιούν ένα κίτρινο σύρμα γι 'αυτό.

Αφού επισημάνετε αυτό το καλώδιο και το τοποθετήσετε στην άκρη, ενεργοποιήστε το διακόπτη ανάφλεξης, γυρίστε τους προβολείς και γυρίστε το διακόπτη φωτοεκπομπής - εάν είναι εξοπλισμένο - μέχρι το τέλος. Εάν βρείτε δύο ακόμη καλώδια που δείχνουν περίπου 12V, γυρίστε το διακόπτη dimmer προς τα κάτω και ελέγξτε ξανά. Το καλώδιο που δείχνει λιγότερο από 12V σε αυτό το σημείο είναι το καλώδιο φωτισμού / φωτισμού. Οι περισσότερες μονάδες κεφαλών μετά την αγορά συνήθως χρησιμοποιούν ένα πορτοκαλί σύρμα ή ένα πορτοκαλί σύρμα με μια λευκή λωρίδα για αυτό. Το καλώδιο που εξακολουθεί να δείχνει 12V είναι το καλώδιο αξεσουάρ, το οποίο είναι συνήθως κόκκινο στις πλεξούδες καλωδίωσης μετά την αγορά. Αν μόνο ένα καλώδιο είχε ποτέ ισχύ σε αυτό το βήμα, είναι το καλώδιο αξεσουάρ.

Ελέγξτε για το έδαφος

Με τα καλώδια τροφοδοσίας που έχουν επισημανθεί και εκτός δρόμου, μπορείτε να προχωρήσετε στον έλεγχο του καλωδίου γείωσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα έχετε την τύχη και το καλώδιο γείωσης θα είναι πραγματικά γειωμένο κάπου που μπορείτε πραγματικά να δείτε, το οποίο παίρνει τυχόν εικασίες από την εξίσωση. Τα καλώδια εδάφους είναι επίσης μαύρα πιο συχνά από ό, τι δεν είναι, αλλά δεν πρέπει να το θεωρείτε δεδομένο.

Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε οπτικά το καλώδιο γείωσης, τότε ο καλύτερος τρόπος για να εντοπίσετε το καλώδιο γείωσης είναι με ένα ωμόμετρο. Απλώς πρέπει να συνδέσετε το ωμόμετρο σε ένα γνωστό καλό έδαφος και στη συνέχεια να ελέγξετε για συνέχιση καθένα από τα καλώδια στη στερεοφωνική πλεξούδα του αυτοκινήτου. Αυτό που δείχνει συνέχεια είναι το έδαφός σας και μπορείτε να προχωρήσετε.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε για το καλώδιο γείωσης με μια δοκιμαστική λυχνία, αν και είναι μια καλύτερη ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα ωμόμετρο εάν έχετε ένα.

Προσδιορισμός καλωδίων ομιλητών

Ο προσδιορισμός των συρμάτων των ηχείων μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκος. Εάν τα υπόλοιπα σύρματα είναι σε ζεύγη, όπου ένα είναι ένα συμπαγές χρώμα και το άλλο είναι το ίδιο χρώμα με μια γραμμή, τότε κάθε ζεύγος πηγαίνει συνήθως στο ίδιο ηχείο. Μπορείτε να το δοκιμάσετε συνδέοντας ένα σύρμα στο ζεύγος στη μία άκρη της μπαταρίας σας AA και το άλλο άκρο στο άλλο τερματικό.

Εάν ακούσετε έναν ήχο να προέρχεται από ένα από τα ηχεία, τότε έχετε εντοπίσει πού πηγαίνουν αυτά τα καλώδια και μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία για τα άλλα τρία ζεύγη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το στερεό σύρμα θα είναι θετικό, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα . Για να είστε απολύτως βέβαιοι, πρέπει να κοιτάξετε πραγματικά τον ομιλητή όταν το ενεργοποιείτε. Εάν ο κώνος φαίνεται να κινείται προς τα μέσα, τότε έχετε αντιστραφεί η πολικότητα.

Εάν τα καλώδια δεν είναι σε ταιριαστά σύνολα, τότε απλά πρέπει να επιλέξετε ένα, να το συνδέσετε σε έναν ακροδέκτη της μπαταρίας AA και να αγγίξετε το καθένα από τα υπόλοιπα καλώδια στον θετικό ακροδέκτη με τη σειρά του. Αυτή είναι μια μακρύτερη διαδικασία, αλλά λειτουργεί ακριβώς το ίδιο.