Μια λίστα με τα καλύτερα δωρεάν λογισμικά προγράμματα ανταλλαγής αρχείων P2P

Τι συνέβη με το αγαπημένο σας πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων P2P;

Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν καθημερινά δωρεάν δίκτυα ανταλλαγής αρχείων ( peer-to-peer file sharing ) και προγράμματα-πελάτη λογισμικού για να ανταλλάξουν μουσική, βίντεο και άλλα αρχεία μέσω του Διαδικτύου. Ενώ ορισμένα δίκτυα P2P τερματίστηκαν και άλλες μορφές ανταλλαγής αρχείων πήραν τη θέση τους, ορισμένα αγαπημένα προγράμματα P2P εξακολουθούν να υφίστανται με τη μία ή την άλλη μορφή.

01 από 05

BitTorrent

BitTorrent. bittorrent.com

Ο αρχικός πελάτης BitTorrent εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή το 2001. Προσέλκυσε γρήγορα μια πιστή συνέχεια μεταξύ εκείνων που ενδιαφέρονται να μοιραστούν ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα με τη μορφή αρχείων torrent . Είναι μία από τις λίγες δωρεάν εφαρμογές λογισμικού P2P από εκείνη την εποχή που εξακολουθεί να είναι ευρέως διαδεδομένη. Διάφοροι άλλοι εναλλακτικοί πελάτες που χρησιμοποιούνταν με το δίκτυο BitTorrent, όπως τα Azureus, BitComet και BitTornado, υπήρχαν επίσης, αλλά είναι λιγότερο δημοφιλείς από ό, τι ήταν κάποτε. Περισσότερο "

02 του 05

Ares Galaxy

Ares Galaxy. aresgalaxy.sourceforge.net

Το Ares Galaxy αναπτύχθηκε το 2002, υποστηρίζοντας πρώτα το δίκτυο Gnutella και αργότερα το ξεχωριστό δίκτυο P2P Ares. Το Ares Galaxy σχεδιάστηκε για να προσφέρει αποκεντρωμένη μουσική και άλλη υποστήριξη ανταλλαγής αρχείων με ενσωματωμένη συνομιλία. Έχει επίσης αναπτυχθεί ένας πελάτης spinoff για το δίκτυο Ares που ονομάζεται Warez. Περισσότερο "

03 του 05

eMule

Emule. emule.com

Το έργο eMule ξεκίνησε με στόχο τη δημιουργία ενός βελτιωμένου ελεύθερου πελάτη eDonkey. Επιτύχασε μια μεγάλη βάση χρηστών, συνδεόμενη με το δίκτυο κοινής χρήσης αρχείων eDonkey P2P και μερικές άλλες, αν και έχασε μεγάλο μέρος της βάσης χρηστών του καθώς άλλα δίκτυα P2P τερματίστηκαν. Σήμερα, το eMule υποστηρίζει το δίκτυο BitTorrent. Περισσότερο "

04 του 05

Shareaza

Shareaza. shareaza.sourceforce.net

Η μηχανή αναζήτησης του πελάτη Shareaza συνδέεται με πολλά δίκτυα P2P, συμπεριλαμβανομένων των BitTorrent και Gnutella. Έλαβε μια ενημερωμένη έκδοση το 2017, αλλά μεγάλο μέρος της συσκευασίας αυτού του πελάτη μοιάζει με κάτι κατ 'ευθείαν από το 2002. Περισσότερα »

05 του 05

Όλα τα υπόλοιπα (δεν διατίθενται πλέον)

Το πρόγραμμα κοινής χρήσης αρχείων BearShare P2P ήταν πελάτης για το δίκτυο P2P της Gnutella.

Το EDonkey / Overnet ήταν ένα δίκτυο ανταλλαγής αρχείων P2P ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη. Ο υπολογιστής-πελάτης eDonkey P2P που είναι συνδεδεμένος με τα δίκτυα eDonkey και Overnet, τα οποία συνδυάζονται για να υποστηρίξουν μια μεγάλη βάση χρηστών και αρχείων. Ένας ξεχωριστός πελάτης Overnet υπήρχε κάποια στιγμή πριν από μερικά χρόνια, αλλά συγχωνεύτηκε στο eDonkey, το οποίο έτρεχε σε υπολογιστές Windows, Linux και Mac.

Η οικογένεια λογισμικού Kazaa (συμπεριλαμβανομένης της σειράς εφαρμογών Kazaa Lite) για το δίκτυο P2P FastTrack ήταν η πιο δημοφιλής σειρά προγραμμάτων P2P που μοιράζονταν για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Το πρόγραμμα κοινής χρήσης αρχείων Limewire P2P που συνδέεται με το Gnutella και τρέχει σε υπολογιστές Windows, Linux και Mac. Η Limewire αναγνωρίστηκε για την απλή διεπαφή χρήστη μαζί με την καλή απόδοση αναζήτησης και λήψης.

Οι πελάτες P2P Morpheus ήταν σε θέση να αναζητήσουν δίκτυα P2P Gnutella2, FastTrack, eDonkey2K και Overnet.

Το WinMX έτρεξε μόνο στην οικογένεια λειτουργικών συστημάτων των Windows, αλλά αυτός ο πελάτης και το σχετικό δίκτυο WPNP ήταν εξαιρετικά δημοφιλές κατά τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Το WinMX ήταν γνωστό για τις σχετικά εξελιγμένες (τη φορά) επιλογές του, για να βοηθήσει τους χρήστες να διαχειριστούν καλύτερα τις λήψεις τους.