Πώς να βρείτε Blogs χρησιμοποιώντας το Google Blog Search

01 από 03

Επισκεφθείτε την Αρχική σελίδα της Αναζήτησης Blog Google

Αρχική σελίδα αναζήτησης Google Blog. © Google

Επισκεφθείτε την αρχική σελίδα της Αναζήτησης Blog στο Google, όπου θα βρείτε διάφορες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, των καυτών ερωτημάτων και των πρόσφατων δημοσιεύσεων στη δεξιά πλαϊνή γραμμή και των δημοφιλών τρέχουσων ιστοριών στο κέντρο της οθόνης.

Στο επάνω μέρος της οθόνης υπάρχει ένα πλαίσιο κειμένου αναζήτησης. Μπορείτε είτε να πληκτρολογήσετε τον όρο αναζήτησης σε αυτό το πλαίσιο είτε να κάνετε κλικ στη σύνδεση Σύνθετη αναζήτηση στα δεξιά του πλαισίου κειμένου αναζήτησης για να περιορίσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης. Για τους σκοπούς του παρόντος μαθήματος, κάντε κλικ στο σύνδεσμο για προχωρημένη αναζήτηση.

02 του 03

Καταχωρίστε πληροφορίες στη φόρμα αναζήτησης Google για προχωρημένους στο Blog

Σύνθετη φόρμα αναζήτησης Google Blog. © Google

Για να περιορίσετε την αναζήτηση στο ιστολόγιό σας, εισαγάγετε όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα στη φόρμα αναζήτησης του Google Blog για να βρείτε τα αποτελέσματα που χρειάζεστε. Μπορείτε να αναζητήσετε λέξεις-κλειδιά και φράσεις-κλειδιά μέσα σε μεμονωμένες αναρτήσεις ιστολογίου ή εντός ολόκληρων ιστολογίων. Μπορείτε ακόμη να καθορίσετε την ακριβή διεύθυνση URL του ιστολογίου που θέλετε να αναζητήσετε, εάν αναζητάτε πληροφορίες μέσα σε ένα συγκεκριμένο ιστολόγιο.

Επιπλέον, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση από τον συντάκτη του ιστολογίου ή την ημερομηνία δημοσίευσης μιας δημοσίευσης ιστολογίου και αν δεν θέλετε να συμπεριλαμβάνονται αποτελέσματα με περιεχόμενο που σχετίζεται με ενήλικες στα αποτελέσματα αναζήτησης, μπορείτε να επιλέξετε να πραγματοποιήσετε μια Ασφαλής Αναζήτηση, η οποία θα φιλτράρει ένα τέτοιο περιεχόμενο από τα αποτελέσματά σας.

Μόλις εισαχθούν τα κριτήρια αναζήτησης, κάντε κλικ στο κουμπί Blogs αναζήτησης στα δεξιά της οθόνης για να δείτε τα αποτελέσματά σας.

03 του 03

Δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης του Google Blog

Αποτελέσματα αναζήτησης στο Google Blog. © Google
Τα αποτελέσματα του ερωτήματός σας παραδίδονται, τα οποία μπορείτε να περιορίσετε περαιτέρω κατά ημερομηνία χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους στην αριστερή πλευρική γραμμή. Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε τα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους στη δεξιά πλευρά της οθόνης ανάλογα με τη συνάφεια ή την ημερομηνία. Τα πρώτα αποτελέσματα που παραδόθηκαν εμφανίζονται ως "Σχετικά Blogs". Αυτά είναι τα ιστολόγια που ταιριάζουν με τα κριτήρια των ερωτημάτων σας. Τα αποτελέσματα κάτω από τα αποτελέσματα "Σχετικά Blogs" είναι συγκεκριμένες αναρτήσεις ιστολογίου που ταιριάζουν με τα κριτήρια των ερωτημάτων σας.