Κορυφαίες συμβουλές για τη ρύθμιση ασύρματου οικιακού δικτύου

Είναι εύκολο να χαθείτε στις τεχνικές λεπτομέρειες της οικιακής δικτύωσης με έναν σχεδόν ατελείωτο αριθμό παραλλαγών στις συσκευές δικτύου και τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται. Οι ασύρματες συσκευές απλοποιούν ορισμένες πτυχές της ρύθμισης του δικτύου αλλά και φέρνουν τις δικές τους προκλήσεις. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα στη ρύθμιση όλων των ειδών ασύρματων οικιακών δικτύων .

Δείτε επίσης - Συμβουλές για τη διατήρηση ενός ασύρματου οικιακού δικτύου

01 του 06

Συνδέστε τα ευρυζωνικά μόντεμ στη σωστή θύρα των ασύρματων δρομολογητών

Μιχαήλ Η / Getty Images

Πολλά καλώδια δικτύου απαιτούνται συχνά ακόμη και στα λεγόμενα ασύρματα δίκτυα . Αυτός που συνδέει το ευρυζωνικό μόντεμ με τον ευρυζωνικό δρομολογητή είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς η υπηρεσία Διαδικτύου δεν μπορεί να διανεμηθεί μέσω του σπιτιού χωρίς αυτό. Ένα καλώδιο μόντεμ μπορεί να συνδεθεί φυσικά σε πολλά διαφορετικά σημεία ενός δρομολογητή, αλλά βεβαιωθείτε ότι το συνδέετε με τη θύρα ανερχόμενης ζεύξης του δρομολογητή και όχι με κάποια άλλη θύρα: Το ευρυζωνικό Διαδίκτυο δεν θα λειτουργεί μέσω δρομολογητή εκτός εάν χρησιμοποιείται η θύρα ανερχόμενης ζεύξης. (Οι οικιακές συσκευές πύλης που συνδυάζουν δρομολογητή και μόντεμ σε μια ενιαία μονάδα δεν απαιτούν αυτή την καλωδίωση, φυσικά).

02 του 06

Χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο Ethernet για την αρχική ρύθμιση των ασύρματων δρομολογητών

Η ρύθμιση των ρυθμίσεων Wi-Fi σε ασύρματο δρομολογητή απαιτεί τη σύνδεση με τη μονάδα από έναν ξεχωριστό υπολογιστή. Κατά την εκτέλεση της αρχικής ρύθμισης του δρομολογητή, πραγματοποιήστε σύνδεση καλωδίου Ethernet στον υπολογιστή. Οι προμηθευτές προμηθεύουν δωρεάν καλώδια με τους περισσότερους νέους δρομολογητές για το σκοπό αυτό. Όσοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον ασύρματο σύνδεσμό τους κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης αντιμετωπίζουν συχνά τεχνικές δυσκολίες, καθώς το Wi-Fi του δρομολογητή μπορεί να μην λειτουργήσει σωστά μέχρι να διαμορφωθεί πλήρως.

03 του 06

Εγκαταστήστε ευρυζωνικούς δρομολογητές σε καλές τοποθεσίες

Οι ασύρματοι πομποί των οικιακών ευρυζωνικών δρομολογητών κανονικά μπορούν να καλύψουν όλα τα δωμάτια σε μια κατοικία συν υπαίθριες αυλές και γκαράζ. Ωστόσο, οι δρομολογητές που βρίσκονται σε γωνιακούς χώρους μεγαλύτερων κατοικιών ενδέχεται να μην φτάσουν στις επιθυμητές αποστάσεις, ιδιαίτερα σε κτίρια με τοίχους από τούβλα ή γύψο. Εγκαταστήστε δρομολογητές σε πιο κεντρικές θέσεις όπου είναι δυνατόν. Προσθέστε έναν δεύτερο δρομολογητήασύρματο σημείο πρόσβασης ) σε μια κατοικία, εάν είναι απαραίτητο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο βέλτιστης τοποθέτησης ενός ασύρματου δρομολογητή .

04 του 06

Επανεκκίνηση και / ή επαναφορά δρομολογητών και άλλου εξοπλισμού

Οι τεχνικές δυσλειτουργίες ενδέχεται να προκαλέσουν πάγωμα ή άλλες δυσλειτουργίες των ασύρματων δρομολογητών κατά τη διάρκεια της ρύθμισης. Η επανεκκίνηση ενός δρομολογητή επιτρέπει στη συσκευή να εκκενώσει τα μη ουσιώδη προσωρινά δεδομένα της, τα οποία μπορούν να επιλύσουν ορισμένα από αυτά τα ζητήματα. Η επαναφορά του δρομολογητή διαφέρει από την επανεκκίνηση του δρομολογητή. Εκτός από το ξέπλυμα μη βασικών δεδομένων, ο δρομολογητής επαναφέρει επίσης τη διαγραφή τυχόν προσαρμοσμένων ρυθμίσεων που εισήχθησαν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και την επαναφορά της μονάδας στις αρχικές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, όπως διαμορφώθηκε από τον κατασκευαστή. Οι επαναρυθμίσεις δρομολογητών παρέχουν στους διαχειριστές έναν απλό τρόπο να ξεκινήσουν από τις αποτυχημένες προσπάθειες εγκατάστασης. Ακριβώς όπως οι ασύρματες δρομολογητές μπορούν να επωφεληθούν από την επανεκκίνηση, ορισμένες άλλες συσκευές σε ασύρματο δίκτυο ενδέχεται επίσης να απαιτούν επανεκκίνηση κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Η επανεκκίνηση είναι ένας εύκολος και σχετικά γρήγορος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι ασυνήθιστες δυσλειτουργίες της συσκευής δεν παρεμποδίζουν τη λειτουργία του δικτύου και ότι τυχόν αλλαγές στις ρυθμίσεις έχουν λάβει μόνιμο αποτέλεσμα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους καλύτερους τρόπους επαναφοράς ενός δρομολογητή οικιακού δικτύου .

05 του 06

Ενεργοποίηση της ασφάλειας WPA2 σε συσκευές Wi-Fi (εάν είναι δυνατόν)

Ένα βασικό χαρακτηριστικό ασφάλειας για τα δίκτυα Wi-Fi, η κρυπτογράφηση WPA2 διατηρεί τα δεδομένα μαθηματικά κωδικοποιημένα ενώ ταξιδεύει στον αέρα μεταξύ των συσκευών. Άλλες μορφές κρυπτογράφησης Wi-Fi υπάρχουν, αλλά η WPA2 είναι η πιο ευρέως υποστηριζόμενη επιλογή που προσφέρει ένα λογικό επίπεδο προστασίας. Οι κατασκευαστές αποστέλλουν τους δρομολογητές τους με τις επιλογές κρυπτογράφησης απενεργοποιημένες, οπότε η ενεργοποίηση του WPA2 σε δρομολογητή απαιτεί συνήθως σύνδεση με την κονσόλα διαχειριστή και αλλαγή των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων ασφαλείας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις 10 συμβουλές για Ασφάλεια οικιακού ασύρματου δικτύου .

06 του 06

Ταιριάξτε τα κλειδιά ασφαλείας ή τις φράσεις πρόσβασης του Wi-Fi Ακριβώς

Η ενεργοποίηση του WPA2 (ή παρόμοιων επιλογών ασφαλείας Wi-Fi) απαιτεί την επιλογή μιας τιμής κλειδιού ή μιας φράσης πρόσβασης . Αυτά τα κλειδιά και οι φράσεις πρόσβασης είναι χορδές - ακολουθίες γραμμάτων και / ή ψηφίων - ποικίλου μήκους. Κάθε συσκευή πρέπει να προγραμματίζεται με μια κατάλληλη συμβολοσειρά ώστε να μπορεί να επικοινωνεί μεταξύ τους μέσω Wi-Fi με ενεργοποιημένη την ασφάλεια. Κατά τη ρύθμιση συσκευών Wi-Fi, προσέξτε ιδιαίτερα για να εισάγετε συμβολοσειρές ασφαλείας που ταιριάζουν ακριβώς, αποφεύγοντας τα μετασχηματισμένα ψηφία ή τα γράμματα στην επάνω, αντί για πεζά (και αντίστροφα).