Μάθετε πώς μπορείτε να βρείτε το βάρος της πλάκας ενός τύπου χαρτιού

Ζύγιση χαρτιού χωρίς κλίμακα

Το πραγματικό βάρος σε λίβρες των 500 φύλλων χαρτιού (μια ανάμιξη) είναι το βάρος της δέσμης. Εάν τοποθετήσετε μια δέσμη χαρτιού στην κλίμακα του μπάνιου σας, σας δείχνει το βάρος της δέσμης. Εάν γνωρίζετε το πραγματικό μέγεθος των φύλλων χαρτιού που ζυγίζετε, το βασικό βάρος τους και το βασικό τους μέγεθος, τότε μπορείτε να υπολογίσετε το βάρος της δέσμης χωρίς να τοποθετήσετε τη δεσμίδα χαρτιού σε μια κλίμακα. Αυτό προϋποθέτει ότι ήδη γνωρίζετε τι αναφέρονται οι όροι "βασικό βάρος" και "βασικό μέγεθος".

Τι είναι το βασικό βάρος;

Το βάρος, μετρούμενο σε λίβρες, των 500 φύλλων χαρτιού στο βασικό μέγεθος φύλλου χαρτιού είναι το βασικό του βάρος. Ακόμη και μετά την περικοπή του χαρτιού σε μικρότερο μέγεθος, εξακολουθεί να κατηγοριοποιείται ανάλογα με το βάρος του βασικού φύλλου μεγέθους. Το βάρος βάσης αναφέρεται στη συσκευασία των περισσότερων χαρτιών. Ωστόσο, το βασικό μέγεθος φύλλου δεν είναι το ίδιο για όλους, γεγονός που προκαλεί σύγχυση κατά τη σύγκριση διαφορετικών τύπων χαρτιού και των βαρών τους.

Τι είναι το βασικό μέγεθος;

Οι διαφορετικοί τύποι χαρτιών έχουν διαφορετικά βασικά μεγέθη φύλλων:

Υπολογισμός βάρους συστοιχίας

Για να υπολογίσετε το βάρος της δέσμης, πολλαπλασιάστε το πραγματικό μέγεθος φύλλου με το βάρος βάσης του χαρτιού και διαιρέστε το αποτέλεσμα με το βασικό μέγεθος του χαρτιού. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον τύπο:

πραγματικό βάρος φύλλου βάσης X βασικό μέγεθος

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον τύπο, το βάρος της δέσμης των 500 φύλλων (μία δέσμη) μεγέθους εικονοστοιχείων 11x17 ιντσών, 24 λιβρών χαρτιού με βασικό μέγεθος 25x38 είναι:

(11x17) χ 24 / 25x38 = περίπου 4,72 λίβρες

Εάν παραλάβετε μια δεσμίδα χαρτιού εκτυπωτή μεγέθους 8,5x11 μεγέθους γραμματοσειράς στο κατάστημα εφοδιασμού γραφείου και η συσκευασία λέει ότι είναι χαρτί 20 lb., αυτό δεν σημαίνει ότι η δεσμίδα ζυγίζει 20 λίβρες. Το βάρος των 500 φύλλων του χαρτιού ομολόγων στο βασικό του μέγεθος 17 x 22 ίντσες είναι 20 λίβρες. Χρησιμοποιώντας τον παραπάνω τύπο, αυτό το χαρτί χαρτιού 20 lb. (χαρτί ομολόγων έχει βασικό μέγεθος 17x22) ζυγίζει πραγματικά 5 κιλά, όχι 20.

(8,5χ11) χ 20 / 17χ22 = 5 λίβρες