Πώς να εκτιμήσετε την τυπική απόκλιση με τη λειτουργία STDEV του Excel

01 του 01

Λειτουργία Excel STDEV (τυπική απόκλιση)

Εκτίμηση τυπικής απόκλισης με τη συνάρτηση STDEV. © Ted French

Μια τυπική απόκλιση είναι ένα στατιστικό εργαλείο που σας ενημερώνει περίπου κατά πόσο, κατά μέσον όρο, κάθε αριθμός σε μια λίστα τιμών δεδομένων ποικίλλει από τη μέση τιμή ή τον αριθμητικό μέσο της ίδιας της λίστας.

Για παράδειγμα, για τους αριθμούς 1, 2

Ωστόσο, η συνάρτηση STDEV δίνει μόνο μια εκτίμηση της τυπικής απόκλισης. Η συνάρτηση προϋποθέτει ότι οι καταχωρημένοι αριθμοί αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό τμήμα ή δείγμα του συνολικού πληθυσμού που μελετάται.

Ως αποτέλεσμα, η συνάρτηση STDEV δεν επιστρέφει την ακριβή τυπική απόκλιση. Για παράδειγμα, για τους αριθμούς 1, 2, η συνάρτηση STDEV στο Excel επιστρέφει μια εκτιμώμενη τιμή 0,71 αντί της ακριβούς τυπικής απόκλισης 0,5.

Χρήση της λειτουργίας STDEV

Παρόλο που εκτιμά μόνο την τυπική απόκλιση, η λειτουργία εξακολουθεί να έχει τις χρήσεις της όταν δοκιμάζεται μόνο ένα μικρό μέρος του συνολικού πληθυσμού.

Για παράδειγμα, όταν δοκιμάζετε τα κατασκευασμένα προϊόντα για συμμόρφωση με τον μέσο όρο - για μέτρα όπως μέγεθος ή ανθεκτικότητα - δεν ελέγχεται κάθε μονάδα. Μόνο ένας ορισμένος αριθμός δοκιμάζεται και από αυτό μπορεί να υπολογιστεί μια εκτίμηση του πόσο μπορεί να αποκτηθεί κάθε μονάδα σε ολόκληρο τον πληθυσμό από τον μέσο όρο χρησιμοποιώντας το STDEV.

Για να δείξουμε πόσο κοντά τα αποτελέσματα για το STDEV μπορεί να είναι στην πραγματική τυπική απόκλιση στην παραπάνω εικόνα, το μέγεθος του δείγματος που χρησιμοποιήθηκε για τη συνάρτηση ήταν μικρότερο από το ένα τρίτο της συνολικής ποσότητας δεδομένων, ενώ η διαφορά μεταξύ της εκτιμώμενης και της πραγματικής τυπικής απόκλισης είναι μόνο 0,02.

Η σύνταξη και τα επιχειρήματα της συνάρτησης STDEV

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα της λειτουργίας, τις αγκύλες, τους διαχωριστές παραθύρων και τα επιχειρήματα .

Η σύνταξη για τη συνάρτηση τυπικής απόκλισης είναι:

= STDEV (Αριθμός1, Αριθμός2, ... Αριθμός255)

Αριθμός1 - (απαιτείται) - μπορεί να είναι πραγματικοί αριθμοί, μια ονομαστική περιοχή ή αναφορές κελιών στη θέση των δεδομένων σε ένα φύλλο εργασίας.
- αν χρησιμοποιούνται αναφορές κυττάρων, αγνοούνται κενά κελιά, τιμές Boolean , δεδομένα κειμένου ή τιμές σφάλματος στο εύρος των αναφορών κελιών.

Αριθμός2, ... Αριθμός255 - (προαιρετικά) - μπορούν να εισαχθούν έως και 255 αριθμοί

Παράδειγμα Χρησιμοποιώντας το STDEV του Excel

Στην παραπάνω εικόνα, η συνάρτηση STDEV χρησιμοποιείται για την εκτίμηση της τυπικής απόκλισης για τα δεδομένα στα κελιά A1 έως D10.

Το δείγμα δεδομένων που χρησιμοποιείται για το όρισμα Αριθμός της συνάρτησης βρίσκεται στα κελιά A5 έως D7.

Για λόγους σύγκρισης, συμπεριλαμβάνεται η τυπική απόκλιση και ο μέσος όρος για το πλήρες φάσμα δεδομένων A1 έως D10

Οι παρακάτω πληροφορίες καλύπτουν τα βήματα που χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή της λειτουργίας STDEV στο κελί D12.

Εισαγωγή στη λειτουργία STDEV

Οι επιλογές για την εισαγωγή της λειτουργίας και τα επιχειρήματά της περιλαμβάνουν:

  1. Πληκτρολογήστε την πλήρη λειτουργία: = STDEV (A5: D7) στο κελί D12
  2. Επιλογή της λειτουργίας και των παραμέτρων της χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας STDEV

Αν και είναι δυνατό να πληκτρολογήσετε απλώς την πλήρη λειτουργία με το χέρι, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερο να χρησιμοποιήσουν το παράθυρο διαλόγου για να εισάγετε τα επιχειρήματα μιας λειτουργίας.

Σημειώστε ότι το παράθυρο διαλόγου για αυτήν τη λειτουργία δεν είναι διαθέσιμο στο Excel 2010 και σε νεότερες εκδόσεις του προγράμματος. Για να το χρησιμοποιήσετε σε αυτές τις εκδόσεις, η λειτουργία πρέπει να εισαχθεί χειροκίνητα.

Τα παρακάτω βήματα καλύπτουν τη χρήση του πλαισίου διαλόγου της λειτουργίας για να εισαγάγετε το STDEV και τα επιχειρήματά του στο κελί D12 χρησιμοποιώντας το Excel 2007.

Εκτίμηση της τυπικής απόκλισης

  1. Κάντε κλικ στο κελί D12 για να γίνει το ενεργό κελί - η θέση όπου θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα για τη λειτουργία STDEV
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Φόρμες .
  3. Επιλέξτε Περισσότερες λειτουργίες> Στατιστικά από την κορδέλα για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα λειτουργιών.
  4. Κάντε κλικ στο STDEV στη λίστα για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας.
  5. Επισημάνετε τα κελιά A5 έως D7 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε το εύρος στο παράθυρο διαλόγου ως το όρισμα Αριθμός
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας .
  7. Η απάντηση 2,37 πρέπει να εμφανίζεται στο κελί D12.
  8. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει την εκτιμώμενη τυπική απόκλιση κάθε αριθμού στον κατάλογο από τη μέση τιμή 4,5
  9. Όταν κάνετε κλικ στο κελί E8, η πλήρης λειτουργία = STDEV (A5: D7) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας

Λόγοι για τη χρήση της μεθόδου διαλόγου Περιλάβετε:

  1. Το παράθυρο διαλόγου φροντίζει για τη σύνταξη της λειτουργίας - καθιστώντας ευκολότερο να εισάγετε τα επιχειρήματα της λειτουργίας μία κάθε φορά χωρίς να χρειάζεται να εισαγάγετε το σύμβολο ίσων σημείων, τις αγκύλες ή τα κόμματα που λειτουργούν ως διαχωριστικά μεταξύ των παραδειγμάτων.
  2. Οι αναφορές κυττάρων μπορούν να εισαχθούν στον τύπο χρησιμοποιώντας την επισήμανση , η οποία περιλαμβάνει κλικ σε επιλεγμένα κελιά με το ποντίκι αντί να τα πληκτρολογείτε. Επίσης, όχι μόνο δείχνει ευκολότερη, αλλά και συμβάλλει στη μείωση των σφαλμάτων στους τύπους που προκαλούνται από εσφαλμένες αναφορές κυττάρων.