Ένας οδηγός για το πώς να παίξετε αγωνιστικά και να οδηγήσετε παιχνίδια

Τα αγωνιστικά παιχνίδια ήταν εδώ και πολύ καιρό. αλλά πολλά άλλαξαν από τότε που το πρώτο εξαιρετικά δημοφιλές παιχνίδι αγώνων, το Pole Position, κυκλοφόρησε το 1982 από το Namco . Εάν επρόκειτο να περάσετε από τα πρότυπα των παιχνιδιών βίντεο το 1982, η θέση Πόλης ήταν πρωτοποριακή, προσφέροντας έγχρωμα γραφικά και το καλύτερο παιχνίδι που βλέπετε σε στοές. Ωστόσο, τα γραφικά αυτά γραφικά, σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα, είναι εξαιρετικά φτωχά. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που η Pole Position εισήγαγε στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών που εξακολουθούν να περιλαμβάνονται, δηλαδή το στυλ αγώνων πίσω όψης και τα προκριματικά προκριματικά.

Ενώ πολλοί από τους τίτλους του αγωνιστικού αγωνίσματος σήμερα προσφέρουν έναν τύπο στυλ οπισθοπορείας, είναι πολύ διαφορετικοί από αυτό που κάποτε ήταν γνωστό ως το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό video game ( 1983 ) στην ιστορία. Τούτου λεχθέντος, θα προχωρήσουμε στο σημείο καθώς αυτό δεν είναι ένα μάθημα ιστορίας, αλλά μερικές από τις βασικές συμβουλές και τις μεθόδους παιχνιδιού που μπορείτε να εφαρμόσετε για να γίνετε καλύτεροι σε οποιοδήποτε παιχνίδι αγώνων, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα .

Τα παιχνίδια αγώνων έχουν αλλάξει, αλλά η γενική ιδέα είναι η ίδια

Καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει, έχει εισαγάγει τα αληθινά γραφικά της ζωής, την εξαιρετική φυσική του παιχνιδιού και μια πολύ πιο ρεαλιστική παρτίδα αγώνων αγώνων. Στα σημερινά παιχνίδια υπάρχουν εκατοντάδες μεταβλητές που πρέπει να λάβετε υπόψη, ενώ προσπαθείτε να κερδίσετε το πλεονέκτημα - αλλά ένα πράγμα έχει παραμείνει το ίδιο - το κάνετε πρώτα στη γραμμή τερματισμού ή κερδίσετε το ρολόι για να κερδίσετε! Αυτό ισχύει για σχεδόν όλους τους αγώνες που παίρνετε τα χέρια σας, με την αξιοσημείωτη εξαίρεση των αγώνων μάχης ( αγωνιστικά παιχνίδια που έχουν τρόπους παιχνιδιού όπου τα όπλα χρησιμοποιούνται για να νικήσουν τον αντίπαλό σας ).

Κάνοντας πρώτα στη γραμμή τερματισμού είναι σχεδόν πάντα η λύση για τη νίκη σε έναν αγώνα, είτε ο αντίπαλός σας είναι ο υπολογιστής, είτε ένα πραγματικό πρόσωπο είτε το ρολόι. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει όλες τις εποχές, νεότερα παιχνίδια έχουν επίσης εφαρμόσει άλλους παράγοντες, όπως το στυλ, την απόδοση του αυτοκινήτου και τις γενικές τακτικές αγώνων, όπως ολισθαίνει γύρω από τις γωνίες ή παρασύρεται. Αυτός είναι ο πιο βασικός οδηγός αγώνων που θα έχουμε, έτσι ώστε να το κρατάμε απλό, θα επικεντρωθούμε κυρίως σε γενικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε πρώτα στην καρώ σημαία και να αγγίξετε μόνο μερικούς από τους άλλους παράγοντες.

Γνωρίζοντας πώς να χειριστεί το αυτοκίνητό σας είναι το κλειδί για τη νίκη

Μπορεί να φανεί όπως ένα μη-brainer, αλλά να εξοικειωθούν με τους ελέγχους στο παιχνίδι αγώνων που παίζετε είναι ίσως η πιο σημαντική πτυχή του να γίνει το καλύτερο που μπορείτε να είστε. Οι διαφορετικές κονσόλες στην αγορά σήμερα έχουν παρόμοιους, αλλά διαφορετικούς ελεγκτές, και για να κάνουν τα πράγματα χειρότερα, δεν υπάρχουν καθορισμένα πρότυπα σε ό, τι κουμπί ή σκανδάλη πρέπει να εκτελέσει ό, τι ενέργεια ( αέριο, φρένο, ώθηση, βόλτα κλπ. ). Επιπλέον, κάθε παιχνίδι προσφέρει το δικό του μοναδικό σύνολο επιλογών, οπότε γνωρίζοντάς τους και να τους τροποποιήσετε προς όφελός σας είναι απαραίτητο να λάβετε το χρυσό μετάλλιο.

Ο ευκολότερος τρόπος να εξοικειωθείτε με τη ρύθμιση ελέγχου είναι να διαβάσετε το εγχειρίδιο του παιχνιδιού και στη συνέχεια να παίξετε το παιχνίδι. Αν το παιχνίδι προσφέρει επιλογές όσον αφορά την αλλαγή της διάταξης του ελεγκτή, φροντίστε να το επιλέξετε ή να τον ρυθμίσετε σε κάτι που είστε άνετοι ή εξοικειωμένοι. Σε κάποιο σημείο, τα παιχνίδια κονσόλας έχουν αρχίσει να εξομοιώνουν προηγούμενους τίτλους με τις ρυθμίσεις ελεγκτών που προσελκύουν οι παίκτες. Ένα πρωταρχικό παράδειγμα αυτού είναι το Project Gotham Racing (PGR) στο Xbox, ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε ως τίτλος έναρξης όταν το Xbox εισήχθη στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών. Ο προγραμματιστής Bizarre Creations αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη σωστή σκανδάλη ως αέριο, την αριστερή σκανδάλη ως φρένο και το κουμπί «Α» ως φρένο έκτακτης ανάγκης ( e-brake ). Από τότε, τα περισσότερα παιχνίδια αγώνων στην κονσόλα Xbox ακολουθούν αυτή τη μορφή, αλλά όπως και με όλα, υπάρχουν εξαιρέσεις.

Ο έλεγχος είναι σημαντικός, οπότε χρησιμοποιήστε έναν άνετο ελεγκτή

Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. μερικοί έχουν μικρά χέρια, ενώ άλλοι έχουν μεγάλα χέρια, μερικοί προτιμούν το κατευθυντικό μαξιλάρι, ενώ άλλοι προτιμούν να χρησιμοποιούν το αναλογικό ραβδί, και μερικοί προτιμούν να χάνουν τους κανονικούς ελεγκτές και να χρησιμοποιούν έναν τροχό. Το μόνο άτομο που γνωρίζει ποιος ελεγκτής θα είναι ο καλύτερος για εσάς, είναι ΕΣΑΣ. Κάθε κονσόλα έρχεται με ένα τυπικό ελεγκτή, αλλά υπάρχει μια τεράστια επιχείρηση σε αξεσουάρ κονσόλας τρίτου μέρους, συμπεριλαμβανομένων των ελεγκτών. Οι πιθανότητες είναι ότι μπορείτε να βρείτε ένα που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας, μπορεί να πάρει μόνο μερικές δοκιμές και λάθη. Δοκιμάστε διαφορετικούς ελεγκτές, όταν βρίσκεστε στο σπίτι ενός φίλου ή σε ένα κατάστημα παιχνιδιών βίντεο. Ένα πράγμα που πραγματικά συνιστώ όμως είναι να μην είναι πολύ γρήγορο να πω « αυτό δεν θα λειτουργήσει για μένα ». Πολλές φορές είναι απλά θέμα «να συνηθίσετε» στον ελεγκτή. Μπορείτε επίσης να είστε ο τύπος του gamer που είτε παίζει καλύτερα, είτε απολαμβάνει ένα αγωνιστικό παιχνίδι περισσότερο, όταν παίζεται με έναν τροχό.

Οδηγοί και σεμινάρια.

Γνωρίστε το είδος του αγωνιστικού παιχνιδιού που παίζετε

Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στα παιχνίδια Arcade Racing και τα παιχνίδια Simulation Racing . Το μεγαλύτερο, και ίσως το πιο προφανές, είναι ότι ένα αγωνιστικό παιχνίδι τύπου arcade θα παίζει πιο ελεύθερα. τα παιχνίδια αγώνων προσομοίωσης και οδήγησης είναι πολύ πιο δομημένα και κυριολεκτικά προσπαθούν να « προσομοιώσουν » τον πραγματικό αγώνα και την οδήγηση μέσω της φυσικής των παιχνιδιών και των μεταβλητών για σχεδόν κάθε μέρος των αυτοκινήτων και των περιβαλλόντων.

Τα περισσότερα αγωνιστικά παιχνίδια θα πέσουν κάτω από ένα από τα προαναφερθέντα υπο-είδη, αλλά υπάρχουν πολλοί δρομείς που θα έχουν στοιχεία και από τα δύο, καθώς και στοιχεία άλλων τύπων αγώνων αγώνων. Για παράδειγμα, η σειρά Electronic Need for Speed ​​θεωρείται arcade racer, αλλά δεδομένου ότι διαθέτει στοιχεία του τύπου αγώνων δρόμου αγώνων, δηλαδή την προσαρμογή των οχημάτων τόσο από πλευράς απόδοσης όσο και οπτικής, δεν μπορεί απλά να ονομαστεί Arcade Racer μόνο και μόνο επειδή οι περισσότεροι αγώνες είναι σε ανοιχτούς δημόσιους δρόμους. Επιπλέον, καθώς η σειρά έχει προχωρήσει, έχει αρχίσει να περιλαμβάνει περιορισμένα στοιχεία των αγωνιστικών sims, πολύ περιορισμένα, αλλά αξίζει να αναφερθούν.

Η σημασία του είναι διπλή. Πρώτον, μας δείχνει πώς εξελίσσονται τα αγωνιστικά παιχνίδια. Δεύτερον, χρησιμεύει ως πρωταρχικό παράδειγμα της σειράς τύπων παιχνιδιών που διατίθενται σε ένα μόνο τίτλο. Εάν έχετε φίλους εκείνο το παιχνίδι, μπορείτε να τους ρωτήσετε για προτάσεις, να ζητήσετε γραμματείς στο τοπικό κατάστημα παιχνιδιών σας ή να συζητήσετε ποια παιχνίδια μπορείτε να απολαύσετε στα φόρουμ μας.

OK Επιτρέπει τη μετάβαση στην γραμμή τελειώματος: Γραμμές σύνταξης, παρασυρόμενα, φρενάρει και αγωνιστικά

Εάν υπήρχε ένα πράγμα που θα έλεγα ότι είναι το πιο σημαντικό για να γίνει master-master, θα ήταν να κυριαρχήσει η τέχνη της παρακολούθησης των σωστών αγωνιστικών γραμμών. Όμως, καθώς τα παιχνίδια είναι πιο περίπλοκα από το να φτάσουμε από το σημείο Α στο σημείο Β, υπάρχουν πραγματικά τέσσερα πράγματα που θεωρώ ότι είναι υψίστης σημασίας.

Γραμμές αγώνων: Κρατήστε τους καθαρό και σφιχτό

Μια γραμμή αγωνιστικών είναι βασικά η ιδανική διαδρομή για να πάρετε και περιλαμβάνει τέτοιες τακτικές, όπως γωνίες κοπής κοντά και στροφή προς τα αριστερά λίγο πριν από μια δεξιά στροφή, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε υψηλότερες ταχύτητες. Πολλά από αυτά θα μάθουν καθώς παίζετε το παιχνίδι και εξοικειώνονται με τα διάφορα μαθήματα, διαδρομές και διαδρομές που είναι διαθέσιμες στο δρόμο σας προς τη γραμμή τερματισμού. Επιπλέον, θα χρειαστεί να μάθετε τη σύνταξη (σε πολλά παιχνίδια), την κατάλληλη πέδηση και την παρασυρόμενη κίνηση.

Η παρακέντηση μπορεί να βοηθήσει μερικές φορές - αλλά μπορεί επίσης να είναι μια σημαντική επιβράδυνση

Η ολίσθηση του οπίσθιου άκρου του οχήματος σας γύρω από μια γωνία θεωρείται ότι παρασύρεται και ενώ μπορεί να σας φτάσει γύρω από την επερχόμενη στροφή κάπως πιο εύκολη, αν ο συνολικός στόχος σας είναι ταχύτητα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι απαραίτητο. Ορισμένα παιχνίδια θα σας απονέμουν με κάποιο τρόπο για παρασυρόμενα, και αφήστε το να το αντιμετωπίσει, παρασύροντας γύρω από μια γωνία στα 140 MPH είναι διασκέδαση, αλλά τελικά θα σας επιβραδύνει. Σας προτείνω να το χρησιμοποιήσετε με φειδώ και αντίθετα. χρησιμοποιήστε τη σωστή μέθοδο πέδησης.

Το σωστό φρενάρισμα προσδίδει υψηλότερες ταχύτητες

Τώρα μπορείτε να σκεφτείτε ότι η παραπάνω δήλωση είναι ψευδής, όπως υποπτεύεστε, τα φρένα προορίζονται να σας επιβραδύνουν, αλλά αν χρησιμοποιηθεί σωστά το τελικό αποτέλεσμα είναι υψηλότερες ταχύτητες μέσα από καμπύλες και γωνίες. Τα περισσότερα παιχνίδια αγώνων έχουν δύο τύπους φρένων, ένα κανονικό φρένο και ένα ε-φρένο. Η χρήση του ηλεκτρονικού φρένου με μια αρκετά σκληρή στροφή θα οδηγήσει σε παρασυρόμενη κίνηση και θα σας επιβραδύνει. αντί να χρησιμοποιείτε τα στάνταρ φρένα όταν παίρνετε μέτριες γωνίες, δεν έχετε φρένα όταν παίρνετε καμπύλες φωτός και χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό φρένο μόνο όταν βρίσκετε ότι πάτε πολύ γρήγορα για να ολοκληρώσετε μια στροφή χωρίς να χτυπήσετε σε τοίχο, σιδηρόδρομο ή άλλο αυτοκίνητο. Κατά την πέδηση σας συνιστούμε να πετάξετε τα φρένα σας, όπως και σε μια κατάσταση πραγματικού κόσμου, κρατώντας το φρένο να πέφτει πλήρως για οποιοδήποτε μικρό χρονικό διάστημα, θα σας επιβραδύνει. Στα αγωνιστικά παιχνίδια, το αποτέλεσμα της σωστής πέδησης είναι καλύτερος έλεγχος, επιτρέποντάς σας να χτυπήσετε τις γραμμές αγωνιστικών νεκρών.

Σχεδίαση άλλων ποδηλάτων αυξάνει την ταχύτητα στις ίσες περιοχές

Όχι κάθε παιχνίδι υποστηρίζει τη σύνταξη (η οποία ακολουθεί ένα άλλο αυτοκίνητο κοντά για να κερδίσει ταχύτητα χρησιμοποιώντας τον τελευταίο άνεμο), αλλά για κάθε παιχνίδι που παίζετε που το υποστηρίζει θα ήταν συνετό να το χρησιμοποιήσετε όποτε είναι δυνατόν, είναι σαν το ελεύθερο αέριο - ισχυρή υψηλή αυτές τις μέρες. Ολόκληρος ο στόχος σε ένα καλό βύθισμα είναι να φτάσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο επερχόμενο αυτοκίνητο, θα κερδίσετε ταχύτητα κάνοντας αυτό και καθώς βρίσκεστε κοντά στο πίσω άκρο του οχήματος, κατευθύνεστε να το περάσετε και να κατευθυνθείτε προς το επόμενο θύμα, και τελικά να φτάσετε στην καρώ σημαία πρώτα!

Είναι τυλιγμένο! Τώρα χτυπήστε το κομμάτι!

Με λίγα λόγια, αυτές οι συμβουλές μπορούν να εφαρμοστούν σε σχεδόν οποιοδήποτε παιχνίδι αγώνων στην αγορά.