Πώς να συνδέσετε τις συσκευές Bluetooth στο iPhone

Το iPhone μπορεί να μην διαθέτει θύρα USB για τη σύνδεση αξεσουάρ, αλλά το iPhone είναι συμβατό με έναν τόνο χρήσιμων συσκευών μέσω Bluetooth . Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται Bluetooth ως τον τρόπο που ασύρματα ακουστικά συνδέονται με τα τηλέφωνα, είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Το Bluetooth είναι μια γενική τεχνολογία συμβατή με ακουστικά, πληκτρολόγια, ηχεία και πολλά άλλα.

Η σύνδεση μιας συσκευής Bluetooth σε ένα iPhone ονομάζεται αντιστοίχιση. Ανεξάρτητα από το είδος της συσκευής που αντιστοιχίζετε στο iPhone σας, η διαδικασία είναι βασικά η ίδια. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αντιστοίχισης του iPhone μέσω iPhone (ισχύουν επίσης για το iPod touch ):

  1. Ξεκινήστε βάζοντας το iPhone και τη συσκευή Bluetooth σας κοντά. Η εμβέλεια της Bluetooth είναι μόνο μερικά πόδια, ώστε συσκευές που είναι πολύ απομακρυσμένες δεν μπορούν να συνδεθούν
  2. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη συσκευή Bluetooth που θέλετε να ζευγαρώσετε στο iPhone σε κατάσταση ανίχνευσης. Αυτό επιτρέπει στο iPhone να βλέπει τη συσκευή και να συνδέεται με αυτήν. Κάνετε κάθε συσκευή ανακαλύπτω με διάφορους τρόπους. Για κάποιους είναι τόσο εύκολο όσο η ενεργοποίησή τους, άλλοι χρειάζονται περισσότερη δουλειά. Ελέγξτε το εγχειρίδιο της συσκευής για οδηγίες
  3. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη iPhone
  4. Πατήστε Γενικά (αν βρίσκεστε στο iOS 7 ή επάνω, παραλείψτε αυτό το βήμα και μεταβείτε στο βήμα 5)
  5. Πατήστε Bluetooth
  6. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Bluetooth στο On / green. Όταν το κάνετε αυτό, εμφανίζεται μια λίστα όλων των εντοπισμένων συσκευών Bluetooth
  7. Εάν είναι καταχωρημένη η συσκευή με την οποία θέλετε να αντιστοιχίσετε, πατήστε. Εάν όχι, συμβουλευτείτε τις οδηγίες της συσκευής για να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε κατάσταση ανακαλύψεως
  8. Πρέπει να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης για να συνδέσετε με το iPhone ορισμένες συσκευές Bluetooth. Εάν η συσκευή που προσπαθείτε να αντιστοιχίσετε είναι μία από αυτές, εμφανίζεται η οθόνη passcode. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο της συσκευής για τον κωδικό πρόσβασης και εισάγετε το. Εάν δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης, η αντιστοίχιση γίνεται αυτόματα
  1. Ανάλογα με την έκδοση του iOS που χρησιμοποιείτε, υπάρχουν διάφοροι δείκτες που έχετε αντιστοιχίσει στο iPhone και τη συσκευή σας. Σε παλαιότερες εκδόσεις, δίπλα από τη συζευγμένη συσκευή εμφανίζεται ένα σημάδι επιλογής. Σε νεότερες εκδόσεις, το Connected εμφανίζεται δίπλα στη συσκευή. Με αυτό, έχετε συνδέσει τη συσκευή Bluetooth με το iPhone σας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Αποσύνδεση συσκευών Bluetooth από το iPhone

Είναι καλή ιδέα να αποσυνδέσετε μια συσκευή Bluetooth από το iPhone σας όταν τελειώσετε τη χρήση της, έτσι ώστε να μην μειώσετε τη μπαταρία και στις δύο συσκευές. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό:

  1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή.
  2. Απενεργοποιήστε το Bluetooth στο iPhone σας. Σε iOS 7 ή νεότερη έκδοση, χρησιμοποιήστε το Κέντρο ελέγχου ως συντόμευση για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το Bluetooth.
  3. Εάν χρειάζεται να κρατήσετε το Bluetooth ενεργοποιημένο, αλλά απλά να αποσυνδεθείτε από τη συσκευή, μεταβείτε στο μενού Bluetooth στις Ρυθμίσεις . Βρείτε τη συσκευή που θέλετε να αποσυνδέσετε και πατήστε το εικονίδιο i δίπλα της. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε Αποσύνδεση .

Αφαιρέστε μόνιμα μια συσκευή Bluetooth

Εάν δεν θα χρειαστεί ποτέ να συνδεθείτε ξανά σε μια δεδομένη συσκευή Bluetooth - ίσως επειδή το έχετε αντικαταστήσει ή έσπασε - μπορείτε να την καταργήσετε από το μενού Bluetooth, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Bluetooth
  3. Πατήστε το εικονίδιο i δίπλα στη συσκευή που θέλετε να καταργήσετε
  4. Πατήστε Απενεργοποίηση αυτής της συσκευής
  5. Στο αναδυόμενο μενού, πατήστε Ξεχάστε τη συσκευή .

iPhone Συμβουλές Bluetooth

Πλήρεις προδιαγραφές υποστήριξης Bluetooth για το iPhone

Τα είδη των εξαρτημάτων Bluetooth που λειτουργούν με το iPhone και το iPod touch εξαρτώνται από τα προφίλ Bluetooth που υποστηρίζονται από το iOS και τη συσκευή. Τα προφίλ είναι προδιαγραφές που και οι δύο συσκευές πρέπει να υποστηρίζουν ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Τα ακόλουθα προφίλ Bluetooth υποστηρίζονται από συσκευές iOS: