Πώς να χρησιμοποιήσετε την κοινή χρήση του iTunes

Ξέρατε ότι μπορείτε να ακούσετε τις βιβλιοθήκες iTunes των άλλων ανθρώπων από τον δικό σας υπολογιστή και να αφήσετε τους ανθρώπους να ακούσουν τη δική σας; Λοιπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iTunes sharing.

Η ενεργοποίηση της κοινής χρήσης του iTunes είναι μια απλή αλλαγή προτίμησης που μπορεί να κάνει τη ζωή σας στην ψηφιακή ψυχαγωγία λίγο πιο διασκεδαστική.

Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να γνωρίζετε μερικούς περιορισμούς με την κοινή χρήση του iTunes:

  1. Μπορείτε να ακούσετε μόνο κοινές βιβλιοθήκες του iTunes στο τοπικό σας δίκτυο (στο ασύρματο δίκτυό σας, στο σπίτι σας, στο γραφείο σας κ.λπ.). Αυτό είναι ιδανικό για γραφεία, κοιτώνες ή σπίτια με πολλούς υπολογιστές και μπορεί να λειτουργήσει με έως και πέντε υπολογιστές.
  2. Δεν μπορείτε να ακούσετε τραγούδια που αγοράζονται από το iTunes Store από άλλον υπολογιστή, εκτός εάν ο υπολογιστής σας έχει εξουσιοδοτηθεί να αναπαράγει αυτό το περιεχόμενο . Αν δεν υπήρχε, θα πρέπει να ικανοποιήσετε τον εαυτό σας με την ακρόαση μουσικής που έχει αποσπαστεί από CD ή να γίνει λήψη με άλλους τρόπους.
  3. Δεν μπορείτε να ακούσετε αγορές Audible.com ή αρχεία ήχου QuickTime.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αυτό το είδος κοινής χρήσης του iTunes σάς επιτρέπει να ακούτε τις βιβλιοθήκες άλλων ανθρώπων, αλλά να μην αντιγράφετε μουσική από αυτές. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε Κοινή χρήση (ή Οικογένεια) .

Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι πώς να ενεργοποιήσετε το iTunes sharing.

01 από 03

Ενεργοποιήστε το iTunes Sharing

Screen Capture από τον S. Shapoff

Ξεκινήστε με τη μετάβαση στο iTunes και ανοίγοντας το παράθυρο Προτιμήσεις (είναι στο μενού iTunes σε Mac και στο μενού Επεξεργασία σε υπολογιστή ). Επιλέξτε το εικονίδιο κοινής χρήσης στην κορυφή της λίστας.

Στο επάνω μέρος του παραθύρου, θα έχετε ένα πλαίσιο ελέγχου: Μοιραστείτε τη βιβλιοθήκη μου στο τοπικό δίκτυο . Αυτή είναι η επιλογή που ενεργοποιεί την κοινή χρήση.

Αφού έχετε επιλέξει αυτό το πλαίσιο, θα εμφανιστεί ένα σύνολο επιλογών που θα αναγράφει βιβλιοθήκες, λίστες αναπαραγωγής και τύπους αρχείων.

Κάντε κλικ στο OK όταν τελειώσετε.

02 του 03

Η ενασχόληση με τα τείχη προστασίας

Screen Capture από τον S. Shapoff

Εάν έχετε ενεργοποιημένο ένα τείχος προστασίας στον υπολογιστή σας, αυτό μπορεί να εμποδίσει τους άλλους να συνδεθούν στη βιβλιοθήκη του iTunes. Για να το λύσετε αυτό, πρέπει να δημιουργήσετε έναν κανόνα για το τείχος προστασίας που επιτρέπει την κοινή χρήση του iTunes. Πώς θα το κάνετε αυτό θα εξαρτηθεί από το λογισμικό τείχους προστασίας σας.

Πώς να εργαστείτε γύρω από ένα τείχος προστασίας σε Mac

  1. Μεταβείτε στο μενού Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
  2. Επιλέξτε την επιλογή Προτιμήσεις συστήματος .
  3. Επιλέξτε την επιλογή Ασφάλεια και απόρρητο και κάντε κλικ στην καρτέλα Τείχος προστασίας .
  4. Εάν οι ρυθμίσεις του τείχους προστασίας είναι κλειδωμένες, κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος στο κάτω αριστερό μέρος του παραθύρου και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί "Για προχωρημένους " στο κάτω δεξιό μέρος του παραθύρου. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του iTunes και ρυθμίστε το για να επιτρέψετε τις εισερχόμενες συνδέσεις .

Πώς να εργαστείτε γύρω από ένα τείχος προστασίας στα Windows

Επειδή υπάρχουν διαθέσιμα δεκάδες τείχη προστασίας για τα Windows, δεν είναι δυνατή η παροχή οδηγιών για καθένα από αυτά. Αντ 'αυτού, συμβουλευτείτε τις οδηγίες για το τείχος προστασίας που χρησιμοποιείτε για να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κανόνα που επιτρέπει την κοινή χρήση του iTunes.

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 (χωρίς πρόσθετο τείχος προστασίας):

  1. Ανοίξτε το Τείχος προστασίας των Windows (μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου και αναζητήστε Firewall ).
  2. Επιλέξτε το στοιχείο Όλες οι εφαρμογές ή οι λειτουργίες μέσω του τείχους προστασίας των Windows στο αριστερό μενού.
  3. Θα εμφανιστεί μια λίστα εφαρμογών και μπορείτε να πλοηγηθείτε στο iTunes.
  4. Εάν τα πλαίσια ελέγχου Ιδιωτικό ή Δημόσιο δεν έχουν επισημανθεί, κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή ρυθμίσεων .
  5. Στη συνέχεια θα μπορείτε να ελέγξετε αυτά τα κουτιά (ο ιδιωτικός πιθανότατα θα είναι όλα που χρειάζονται).
  6. Κάντε κλικ στο OK.

03 του 03

Βρείτε και χρησιμοποιήστε Κοινόχρηστες Βιβλιοθήκες της ITunes

Screen Capture από τον S. Shapoff

Μόλις ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση, όλες οι κοινές βιβλιοθήκες του iTunes στις οποίες μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση θα εμφανίζονται στο αριστερό μενού του iTunes μαζί με τα μουσικά σας, τα playlist και τα εικονίδια του iTunes Store.

Συμβουλή: Εάν δεν εμφανίζεται η εμφάνιση της πλευρικής εργαλειοθήκης στο μενού Προβολή, δοκιμάστε να κάνετε κλικ στην επιλογή Λίστες αναπαραγωγής στη γραμμή πλοήγησης (κάτω από το μήλο). Αυτό μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να ενημερώσετε την τελευταία έκδοση του iTunes.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια άλλη βιβλιοθήκη, απλώς κάντε κλικ σε εκείνη που θέλετε να ακούσετε και στη συνέχεια πλοηγηθείτε σαν να ήταν δική σας. Θα μπορείτε να δείτε ό, τι θέλει ο άλλος χρήστης - βιβλιοθήκη, λίστες αναπαραγωγής και πολλά άλλα.