Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής στο iTunes

Ίσως να έχετε αληθινές αναμνήσεις από mixtapes. Αν είστε λίγο νεότεροι, ίσως απολαμβάνετε να φτιάξετε ένα μικτό CD την ημέρα σας. Στην ψηφιακή εποχή, και οι δύο είναι το ισοδύναμο μιας λίστας αναπαραγωγής, μια ομάδα τραγουδιών που έχει δημιουργηθεί από τη συνήθεια και είναι προσαρμοσμένη στις παραγγελίες.

Εκτός από τη δημιουργία μόνο προσαρμοσμένων μιγμάτων, όμως, τα playlist του iTunes μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά ακόμα πράγματα:

01 από 05

Δημιουργία λίστας αναπαραγωγής iTunes

Πριν φτάσετε στα προηγμένα θέματα, πρέπει να μάθετε τα βασικά στοιχεία της δημιουργίας μιας λίστας αναπαραγωγής στο iTunes. Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει.

  1. Για να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής, ανοίξτε το iTunes
  2. Στο iTunes 12, κάντε κλικ στο κουμπί Λίστας αναπαραγωγής στο επάνω μέρος του παραθύρου ή κάντε κλικ στο μενού Αρχείο , έπειτα Νέο και επιλέξτε Playlist.
  3. Εάν δημιουργήσατε τη νέα λίστα αναπαραγωγής μέσω του μενού Αρχείο, μεταβείτε στην επόμενη σελίδα αυτού του άρθρου.
  4. Εάν κάνατε κλικ στο κουμπί Λίστας αναπαραγωγής , κάντε κλικ στο κουμπί + στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης.
  5. Επιλέξτε Νέο playlist .

02 του 05

Όνομα και Προσθήκη τραγουδιών στη λίστα αναπαραγωγής

Αφού δημιουργήσετε τη νέα λίστα αναπαραγωγής, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ονομάστε το νέο playlist. Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση για να δώσετε στη λίστα αναπαραγωγής ένα όνομα και πατήστε Enter ή Return για να οριστικοποιήσετε το όνομα. Αν δεν το δώσετε ένα όνομα, η λίστα αναπαραγωγής θα καλείται - τουλάχιστον για τώρα - "playlist".
    • Μπορείτε να αλλάξετε το όνομά του αργότερα. Εάν θέλετε να το κάνετε αυτό, κάντε ένα μόνο κλικ στο όνομα της λίστας αναπαραγωγής είτε στην αριστερή στήλη είτε στο παράθυρο λίστας αναπαραγωγής και θα γίνει επεξεργάσιμη.
  2. Όταν δώσατε στο playlist σας ένα όνομα, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να προσθέτετε τραγούδια σε αυτό. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη σε . Όταν το κάνετε, η μουσική σας βιβλιοθήκη θα εμφανιστεί στα αριστερά του παραθύρου της λίστας αναπαραγωγής.
  3. Περιηγηθείτε στη μουσική βιβλιοθήκη σας για να βρείτε τα τραγούδια που θέλετε να προσθέσετε στη λίστα αναπαραγωγής.
  4. Απλά σύρετε το τραγούδι στο παράθυρο λίστας αναπαραγωγής στα δεξιά. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία μέχρι να έχετε όλα τα τραγούδια που θέλετε να προσθέσετε στην λίστα αναπαραγωγής σας (μπορείτε επίσης να προσθέσετε τηλεοπτικές εκπομπές και podcasts σε playlist).

03 του 05

Παραγγείλετε τα τραγούδια στη λίστα αναπαραγωγής

Η τοποθέτηση τραγουδιών στη λίστα αναπαραγωγής δεν είναι το τελικό βήμα. πρέπει επίσης να κανονίσετε τα τραγούδια με τη σειρά που προτιμάτε. Έχετε δύο επιλογές για αυτό: μη αυτόματα ή χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες επιλογές ταξινόμησης.

  1. Για να ρυθμίσετε τα τραγούδια με μη αυτόματο τρόπο, απλά σύρετε και αφήστε τα τραγούδια σε οποιαδήποτε σειρά θέλετε.
  2. Μπορείτε επίσης να τα ταξινομήσετε αυτόματα χρησιμοποιώντας κριτήρια όπως όνομα, ώρα, καλλιτέχνη, βαθμολογία και αναπαραγωγή. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή Ταξινόμηση κατά μενού και επιλέξτε την επιλογή σας από το αναπτυσσόμενο μενού.
  3. Όταν ολοκληρώσετε τη διαλογή, κάντε κλικ στην επιλογή Τέλος για να αποθηκεύσετε τη λίστα αναπαραγωγής στη νέα της ρύθμιση.

Με τα τραγούδια με τη σωστή σειρά, τώρα είναι η ώρα να ακούσετε τη λίστα αναπαραγωγής. Κάντε διπλό κλικ στο πρώτο τραγούδι ή κάντε μόνο κλικ σε αυτό και κάντε κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου του iTunes. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε τραγούδια μέσα στην playlist κάνοντας κλικ στο κουμπί shuffle (μοιάζει με δύο βέλη που διασχίζουν ο ένας τον άλλο) κοντά στο επάνω μέρος του παραθύρου δίπλα στο όνομα της λίστας αναπαραγωγής.

04 του 05

Προαιρετικά: Εγγραφή δίσκου CD ή Συγχρονισμός λίστας αναπαραγωγής iTunes

Μόλις δημιουργήσετε τη λίστα αναπαραγωγής σας, μπορείτε απλά να είστε ικανοποιημένοι να την ακούσετε στον υπολογιστή σας. Αν θέλετε να πάρετε μαζί σας τη λίστα αναπαραγωγής, έχετε μερικές επιλογές.

Συγχρονίστε τη λίστα αναπαραγωγής στο iPod ή στο iPhone
Μπορείτε να συγχρονίσετε τις λίστες αναπαραγωγής σας με το iPod ή το iPhone, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το μίγμα σας εν κινήσει. Κάνοντας αυτό απαιτεί μόνο μια μικρή αλλαγή στις ρυθμίσεις συγχρονισμού. Διαβάστε το άρθρο σχετικά με το συγχρονισμό με το iTunes για να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό.

Εγγραφή ενός CD
Για να εγγράψετε μουσικά CD στο iTunes, ξεκινάτε με μια λίστα αναπαραγωγής. Όταν δημιουργήσετε τη λίστα αναπαραγωγής που θέλετε να εγγράψετε στο CD, τοποθετήστε ένα κενό CDR. Διαβάστε το άρθρο σχετικά με την εγγραφή CD για πλήρεις οδηγίες.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μπορεί να υπάρχουν όρια για τον αριθμό των φορών που μπορείτε να κάψετε μια λίστα αναπαραγωγής.

Λόγω του DRM που χρησιμοποιείται σε κάποια iTunes Store μουσική - και επειδή η Apple θέλει να παίξει ωραία με μουσικές εταιρείες που βοηθούν το iTunes και το iPhone / iPod να είναι τόσο μεγάλη επιτυχία - μπορείτε να κάψετε μόνο 7 αντίγραφα μιας single playlist με iTunes Store μουσική σε CD.

Μόλις κάψετε 7 CD από την λίστα αναπαραγωγής iTunes, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος που σας λέει ότι έχετε χτυπήσει το όριο και δεν μπορεί να καεί πια. Το όριο δεν ισχύει για τις λίστες αναπαραγωγής που αποτελούνται εξ ολοκλήρου από μουσική που προέρχεται από το εξωτερικό του iTunes Store.

Για να ξεπεράσετε τα όρια της καύσης, προσθέστε ή αφαιρέστε τραγούδια. Μία αλλαγή τόσο μικρή όσο ένα τραγούδι θα επαναφέρει το όριο καύσης στο μηδέν, αλλά προσπαθεί να γράψει ακριβώς την ίδια λίστα αναπαραγωγής - ακόμα και αν τα τραγούδια είναι διαφορετικής σειράς ή αν έχετε διαγράψει το πρωτότυπο και τα έχετε ξαναδημιουργήσει από το μηδέν- είναι ένα μη-πάει.

05 του 05

Διαγραφή λιστών αναπαραγωγής

Αν θέλετε να διαγράψετε μια λίστα αναπαραγωγής στο iTunes, έχετε τρεις επιλογές:

  1. Κάντε μόνο κλικ στη λίστα αναπαραγωγής στην αριστερή στήλη για να την επισημάνετε και πατήστε το πλήκτρο Delete στο πληκτρολόγιό σας
  2. Κάντε δεξί κλικ στη λίστα αναπαραγωγής και επιλέξτε Διαγραφή από το μενού που εμφανίζεται.
  3. Κάντε ένα μόνο κλικ στη λίστα αναπαραγωγής για να τον επισημάνετε, κάντε κλικ στο μενού Επεξεργασία και κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή .

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να διαγράψετε τη λίστα αναπαραγωγής. Κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή στο αναδυόμενο παράθυρο και η λίστα αναπαραγωγής θα είναι ιστορικό. Μην ανησυχείτε: Τα τραγούδια που ήταν μέρος της λίστας αναπαραγωγής εξακολουθούν να βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του iTunes. Είναι μόνο η λίστα αναπαραγωγής που διαγράφεται, όχι τα ίδια τα τραγούδια.