Τι πρέπει να ξέρετε για να συγχρονίσετε το iPhone με το iPad

Τελευταία ενημέρωση: 27 Απριλίου 2015

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τόσο ένα iPhone όσο και ένα iPad, οπότε διασφαλίζεται ότι τα δεδομένα και στις δύο συσκευές είναι συγχρονισμένα ανά πάσα στιγμή είναι ζωτικής σημασίας. Μετά από μια μακρά συνάντηση εργασίας στο iPad σας, δεν θέλετε να ξεκλειδώσετε την πόρτα με το iPhone σας μόνο για να ανακαλύψετε ότι όλα όσα μόλις κάνατε δεν το έκαναν στο τηλέφωνό σας. Η ανάγκη να έχουν και οι δύο συσκευές τα ακριβή ίδια δεδομένα σε αυτά οδηγεί πολλούς ανθρώπους να αναζητήσουν έναν τρόπο για να συγχρονίσουν το iPhone και το iPad τους ο ένας στον άλλο. Αλλά είναι δυνατόν;

Μπορείτε να συγχρονίσετε το iPhone απευθείας στο iPad;

Εξαρτάται από το τι εννοείς. Εάν θέλετε να συγχρονίσετε το iPhone και το iPad με τον ίδιο τρόπο που θα τα συγχρονίζετε με τον υπολογιστή σας - συνδέστε τη συσκευή σε θύρα USB και θύρα Lightning ή συνδεθείτε μέσω W-Fi και μετακινήστε δεδομένα μεταξύ των συσκευών -αυτό δεν είναι δυνατό.

Υπάρχουν δύο λόγοι γι 'αυτό: πρώτα απ' όλα, και το πιο σημαντικό, η Apple απλά δεν σχεδίασε τις συσκευές ή το iOS για να δουλέψει με αυτόν τον τρόπο. Μία από τις θεμελιώδεις έννοιες του τρόπου διαχείρισης των δεδομένων σε συσκευές iOS είναι ότι μοιράζονται δεδομένα με περισσότερους σταθερούς υπολογιστές, όπου αυτός είναι ο οικιακός σας υπολογιστής ή ένας web server.

Ο άλλος λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν καλώδια που να επιτρέπουν τη σύνδεση των δύο συσκευών. Δεν υπάρχουν καλώδια που έχουν USB στο ένα άκρο (θα μπορούσατε να βγάλετε μαζί ένα λειτουργικό καλώδιο με προσαρμογείς, βέβαια) χωρίς καλώδια Lightning-to-Lightning ή Lightning-to-Dock-Connector.

Η εξαίρεση: Φωτογραφίες

Όλα αυτά είπε, υπάρχει στην πραγματικότητα μια περίπτωση στην οποία μπορείτε να συγχρονίσετε δεδομένα απευθείας από ένα iPhone σε ένα iPad (αν και όχι την άλλη κατεύθυνση): Φωτογραφίες.

Αυτή η λύση απαιτεί να έχετε τον προσαρμογέα φωτογραφικής μηχανής USB ($ 29) της Apple (ή το ίδιο κιτ iPad Camera Connection Kit για παλαιότερα μοντέλα). Εάν έχετε έναν από αυτούς τους προσαρμογείς, μπορείτε να συνδέσετε το iPhone με το iPad σας. Σε αυτή την περίπτωση, το iPad αντιμετωπίζει το τηλέφωνο σαν να ήταν απλά μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή μια κάρτα μνήμης που περιέχει φωτογραφίες. Όταν συνδέσετε τα δύο, θα μπορείτε να συγχρονίζετε φωτογραφίες από το τηλέφωνο στο tablet.

Δυστυχώς, επειδή η Apple δεν έχει προσθέσει υποστήριξη για συγχρονισμό οποιουδήποτε άλλου είδους δεδομένων, αυτή η προσέγγιση λειτουργεί μόνο για φωτογραφίες.

Η λύση: iCloud

Έτσι, εάν το μόνο είδος δεδομένων που μπορούν να συγχρονιστούν απευθείας μεταξύ iPhone και iPad είναι φωτογραφίες, τι πρέπει να κάνετε για να κρατήσετε συγχρονισμένα όλα τα δεδομένα στο iPhone και το iPad; Η απάντηση: χρησιμοποιήστε το iCloud.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ιδέα της Apple για συγχρονισμό δεδομένων προς και από συσκευές iOS είναι ότι αυτό συμβαίνει όταν συνδέονται με έναν πιο ισχυρό υπολογιστή. Ενώ ήταν αρχικά ένας υπολογιστής γραφείου ή φορητός υπολογιστής, αυτές τις μέρες το σύννεφο λειτουργεί εξίσου καλά. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το όλο θέμα του iCloud: για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι συσκευές σας έχουν τα ίδια δεδομένα ανά πάσα στιγμή.

Εφόσον και οι δύο συσκευές σας είναι συνδεδεμένες στο Internet και έχουν τις ίδιες ρυθμίσεις iCloud, θα παραμείνουν σε συγχρονισμό. Εδώ πρέπει να κάνετε:

  1. Ρυθμίστε το iCloud και στις δύο συσκευές, αν δεν το έχετε κάνει ήδη
  2. Στις ρυθμίσεις iCloud (Ρυθμίσεις -> iCloud), βεβαιωθείτε ότι όλες οι ρυθμίσεις σας είναι ίδιες και στις δύο συσκευές
  3. Βεβαιωθείτε ότι έχουν ρυθμιστεί οι ίδιοι λογαριασμοί email και στις δύο συσκευές
  4. Ενεργοποιήστε τις αυτόματες λήψεις μουσικής, ταινιών και εφαρμογών και στις δύο συσκευές

Αυτή η προσέγγιση θα διατηρήσει την πλειοψηφία των πληροφοριών σας ταυτόσημη και στις δύο συσκευές, αλλά υπάρχει μια αξιοσημείωτη περίπτωση στην οποία ενδέχεται να μην λειτουργήσει: εφαρμογές App Store.

Πολλές εφαρμογές από το App Store χρησιμοποιούν το iCloud για να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους, αλλά δεν το κάνουν όλοι. Οι εφαρμογές που κάνουν πρέπει να παραμένουν συγχρονισμένες και στις δύο συσκευές, αλλά για εκείνες που δεν το κάνουν, η μόνη επιλογή σας θα είναι να συγχρονίσετε τις δύο συσκευές σας με έναν υπολογιστή.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους γύρω από αυτό είναι να δοκιμάσετε να χρησιμοποιείτε μόνο εφαρμογές που βασίζονται επίσης στο διαδίκτυο. Πάρτε Evernote, για παράδειγμα, Μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του διαδικτύου ή των εφαρμογών. Επειδή τα δεδομένα της ζουν στο σύννεφο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε τις συσκευές σας στο Internet και να λάβετε τις τελευταίες σημειώσεις.