Χρήση ετικετών στο Excel και στο φύλλο Google

Οι ετικέτες έδωσαν τη θέση τους στις ονομαζόμενες σειρές

Η ετικέτα όρος έχει πολλές έννοιες σε προγράμματα υπολογιστικών φύλλων , όπως το Microsoft Excel και το Google Sheets. Μια ετικέτα συνήθως αναφέρεται σε μια καταχώρηση κειμένου, όπως μια επικεφαλίδα που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό μιας στήλης δεδομένων .

Ο όρος χρησιμοποιείται επίσης για να αναφερθεί στις επικεφαλίδες και τους τίτλους σε γραφήματα όπως οι τίτλοι οριζόντιου και κατακόρυφου άξονα.

Ετικέτες σε παλιές εκδόσεις του Excel

Στις εκδόσεις του Excel μέχρι το Excel 2003, οι ετικέτες θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε τύπους για τον προσδιορισμό μιας σειράς δεδομένων. Η ετικέτα ήταν η επικεφαλίδα της στήλης. Εισάγοντάς το σε μια φόρμουλα, τα δεδομένα κάτω από την επικεφαλίδα προσδιορίστηκαν ως το εύρος δεδομένων για τον τύπο.

Ετικέτες έναντι ονομαστικών πεδίων

Η χρήση ετικετών στους τύπους ήταν παρόμοια με τη χρήση ονομάτων. Στο Excel, ορίζετε ένα εύρος ονομάτων επιλέγοντας μια ομάδα κελιών και καθορίζοντάς το ένα όνομα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείτε αυτό το όνομα σε μια φόρμουλα αντί να εισάγετε τις αναφορές κελιών.

Οι ονοματοδοτούμενες σειρές -ή τα καθορισμένα ονόματα, όπως ονομάζονται επίσης- μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν σε νεότερες εκδόσεις του Excel. Έχουν το πλεονέκτημα ότι σας επιτρέπουν να ορίσετε ένα όνομα για κάθε κελί ή ομάδα κελιών σε ένα φύλλο εργασίας, ανεξάρτητα από την τοποθεσία.

Προηγούμενη χρήση ετικετών

Στο παρελθόν, η ετικέτα όρος χρησιμοποιείται για τον ορισμό ενός τύπου δεδομένων που χρησιμοποιούνται σε προγράμματα υπολογιστικών φύλλων. Αυτή η χρήση έχει αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από τον όρο δεδομένα κειμένου, παρόλο που ορισμένες λειτουργίες στο Excel, όπως η λειτουργία CELL, εξακολουθούν να αναφέρονται στην ετικέτα ως τύπο δεδομένων.