Τι πραγματικά συμβαίνει όταν βάζετε το Mac να κοιμάται;

Είναι αυτή η σωστή κατάσταση ύπνου για το Mac σας

Ερώτηση:

Τι πραγματικά συμβαίνει όταν βάζετε το Mac να κοιμάται;

Όταν χρησιμοποιώ τη λειτουργία ύπνου του Mac, τι πραγματικά συμβαίνει; Ο ύπνος είναι ο ίδιος με τον ασφαλή ύπνο; Οι τρόποι ύπνου ή ασφαλούς ύπνου είναι πραγματικά ασφαλείς; Υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας; Και μπορώ να αλλάξω τον τρόπο ύπνου του Mac;

Απάντηση:

Οι υπολογιστές Mac διαθέτουν λειτουργία αναμονής για εξοικονόμηση ενέργειας και γρήγορη επανενεργοποίηση για αρκετό διάστημα. Ωστόσο, ερωτήσεις για το τι συμβαίνει σε ένα Mac όταν κοιμάται παραμένουν πολυετή αγαπημένα μεταξύ των συχνών ερωτήσεων.

Για να αντιμετωπίσουμε ερωτήσεις σχετικά με τη λειτουργία ύπνου του Mac, πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε για τις διάφορες λειτουργίες ύπνου που υποστηρίζει το Mac. Από το 2005, η Apple έχει παράσχει τρεις βασικές λειτουργίες ύπνου.

Mac Sleep Modes

Από το 2005, ο προεπιλεγμένος τρόπος ύπνου για φορητούς υπολογιστές ήταν Safe Sleep, αλλά δεν είναι όλες οι φορητές συσκευές της Apple ικανές να υποστηρίξουν αυτή τη λειτουργία. Η Apple αναφέρει ότι τα μοντέλα από το 2005 και αργότερα υποστηρίζουν άμεσα τη λειτουργία Safe Sleep. Μερικοί παλαιότεροι φορητοί υποστηρίζουν επίσης τη λειτουργία Safe Sleep. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται επίσης κατάσταση αδρανοποίησης 3

Τι συμβαίνει όταν ο Mac σας κοιμάται

Η μόνη διαφορά μεταξύ των διαφόρων λειτουργιών ύπνου Mac είναι εάν τα περιεχόμενα της μνήμης RAM αντιγράφονται πρώτα στον σκληρό δίσκο προτού το Mac αρχίσει να κοιμάται. Αφού αντιγραφούν τα περιεχόμενα της μνήμης RAM, όλες οι λειτουργίες ύπνου Mac εκτελούν τις ακόλουθες λειτουργίες:

Ασφάλεια αφορά όταν κοιμάται

Όταν κοιμάται, ο Mac σας υπόκειται σε πολλές από τις ίδιες ευπάθειες όπως όταν είναι ξύπνιος. Συγκεκριμένα, όποιος έχει φυσική πρόσβαση στο Mac σας μπορεί να ξυπνήσει το Mac από τον ύπνο και να αποκτήσει πρόσβαση. Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε την προτίμηση συστήματος ασφαλείας για να απαιτήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Mac σας όταν το ξυπνάτε από τον ύπνο. Αλλά αυτό παρέχει μόνο ένα ελάχιστο επίπεδο προστασίας, το οποίο μπορεί να παρεμποδιστεί από άτομα με γνώση.

Υποθέτοντας ότι έχετε ρυθμίσει το Ethernet ώστε να μην ανταποκρίνεται σε σήμα WOL, το Mac σας θα πρέπει να είναι εντελώς αόρατο σε οποιαδήποτε πρόσβαση στο δίκτυο. Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για την ασύρματη πρόσβαση που βασίζεται στο AirPort. Ωστόσο, οι κάρτες Ethernet και οι ασύρματες λύσεις τρίτων μερών ενδέχεται να παραμείνουν ενεργοί κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Είναι ο ύπνος ή ο ασφαλής ύπνος ασφαλής;

Όπως αναφέρθηκε στην ενότητα Ασφάλεια ανησυχιών παραπάνω, ο Mac σας είναι εξίσου ασφαλής όταν κοιμάται όπως είναι όταν ξυπνάτε. Μπορεί ακόμη και να είναι ελαφρώς ασφαλέστερο, καθώς η πρόσβαση στο δίκτυο συνήθως απενεργοποιείται κατά την διάρκεια του ύπνου.

Ο ασφαλής ύπνος είναι πολύ πιο ασφαλής από τον κανονικό ύπνο, επειδή όλα τα περιεχόμενα RAM γράφονται πρώτα στον σκληρό δίσκο. Σε περίπτωση που η τροφοδοσία αποτύχει κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο υπολογιστής Mac θα επαναδημιουργήσει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν τέθηκε για πρώτη φορά σε ύπνο Αυτό μπορεί να συμβεί όταν αρχίσετε να αποκατασταθείτε από διακοπή ρεύματος κατά τη διάρκεια μιας ασφαλούς συνεδρίας ύπνου. Θα εμφανιστεί μια γραμμή προόδου, καθώς αναδημιουργούνται τα περιεχόμενα της μνήμης RAM από τα δεδομένα της μονάδας σκληρού δίσκου.

Είναι δυνατή η αλλαγή των τρόπων ύπνου;

Ναι, είναι, και είναι αρκετά εύκολο να κάνεις με μερικές εντολές του τερματικού. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για την αλλαγή των λειτουργιών ύπνου στο άρθρο " Αλλαγή πώς το Mac σας ".