Πώς να χρησιμοποιήσετε τις Οδηγίες ποδηλασίας των Χαρτών Google

Χρησιμοποιήστε τον προγραμματισμό διαδρομών ποδηλασίας Google για να βρείτε τις καλύτερες διαδρομές ποδηλασίας

Είναι πιθανό να είστε εξοικειωμένοι με τους Χάρτες Google για να βρείτε οδηγικές οδηγίες σε τοποθεσίες, αλλά φιλοξενεί ποδηλάτες με ειδικές οδηγίες και προσαρμόσιμες διαδρομές. Το Google πέρασε χρόνια συγκεντρώνοντας πληροφορίες σχετικά με τις λωρίδες ποδηλασίας και τα μονοπάτια για να καθορίσει τις οδικές διαδρομές για την ποδηλατική υπηρεσία.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις αναλυτικές οδηγίες για τους ποδηλάτες, επισκεπτόμενοι τους Χάρτες Google στον υπολογιστή, το τηλέφωνο ή το tablet σας . Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι για να δείτε τις διαδρομές ποδηλάτου, η πρώτη από τις οποίες είναι μάλλον ευκολότερη για τους περισσότερους ανθρώπους.

Πώς να επιλέξετε μια διαδρομή φιλική προς το ποδήλατο στους Χάρτες Google

Η επιλογή μιας διαδρομής για ποδηλασία είναι τόσο εύκολη όσο η επιλογή της επιλογής Ποδηλασία ως λειτουργία χάρτη αντί για άλλη επιλογή που ίσως να γνωρίζετε περισσότερο, όπως αυτή για οδήγηση ή περπάτημα.

  1. Επιλέξτε μια θέση εκκίνησης. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εισάγοντας μια θέση στο πλαίσιο αναζήτησης ή κάνοντας δεξί κλικ κάπου στο χάρτη και επιλέγοντας την επιλογή Οδηγίες από εδώ .
  2. Κάνετε το ίδιο για τον προορισμό, επιλέγοντας τις Οδηγίες προς εδώ μέσω του μενού δεξί κλικ ή πληκτρολογώντας μια διεύθυνση στο πλαίσιο προορισμού.
  3. Επιλέξτε Cycling ως τον τρόπο μεταφοράς σας από τα εικονίδια στο επάνω μέρος της οθόνης και εάν έχετε την επιλογή να κάνετε κάτι, κάντε κλικ στην επιλογή Οδηγίες για να ξεκινήσετε την εύρεση μιας κατάλληλης διαδρομής.
  4. Σημειώστε τι σας παρουσιάζει ο χάρτης. Ο χάρτης πορείας για το ποδήλατο της Google και οποιεσδήποτε προτεινόμενες εναλλακτικές διαδρομές δίνουν μια σειρά οδηγιών που αποφεύγουν διαιρεμένους αυτοκινητόδρομους και δρόμους που δεν επιτρέπουν ποδηλάτες.
  5. Για να επιλέξετε μια εναλλακτική διαδρομή , απλώς αγγίξτε το. Η (οι) διαδρομή (ές) περιλαμβάνει την απόσταση και τον εκτιμώμενο χρόνο ποδηλασίας και στον πίνακα προορισμού είναι ένα σχόλιο για το αν η διαδρομή είναι επίπεδη ή όχι.
  6. Μετά την επιλογή της διαδρομής ποδηλάτου, χρησιμοποιήστε τη γραμμή Αποστολή κατευθύνσεων στη σύνδεσή σας τηλεφώνου στον πίνακα προορισμού για να στείλετε τις οδηγίες στο τηλέφωνό σας για οδηγίες προς τα πίσω κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Ή χρησιμοποιήστε το κουμπί DETAILS στο αριστερό παράθυρο για να βρείτε την επιλογή εκτύπωσης εάν θέλετε να εκτυπώσετε τις οδηγίες.

Αυτή η προσέγγιση σάς προσφέρει μια ποδηλατική διαδρομή, αλλά για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές που είναι διαθέσιμες για τους ποδηλάτες, οι Χάρτες Google παρέχουν έναν εξειδικευμένο χάρτη.

Πώς να δείτε δρόμους και μονοπάτια φιλικά προς ποδήλατο στους Χάρτες Google

Οι Χάρτες Google προσφέρουν εξειδικευμένους χάρτες μόνο για ποδηλάτες. Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το είδος χάρτη, θα δείτε πολλές λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες στην κανονική προβολή των Χαρτών Google. Είναι ιδιαίτερα βολικό για τον εντοπισμό λωρίδων ποδηλασίας και μονοπατιών που δεν γνωρίζατε στη γειτονιά σας.

  1. Ξεκινήστε με τους Χάρτες Google ανοιχτά και χωρίς να εισάγετε τίποτα στο πεδίο αναζήτησης.
  2. Ανοίξτε το κουμπί μενού στην επάνω αριστερή γωνία των Χαρτών Google, ακριβώς στα αριστερά του κενου πλαισίου αναζήτησης.
  3. Επιλέξτε Ποδηλασία από αυτό το μενού για να εμφανίσετε ένα χάρτη που έχει επισημανθεί ειδικά για τους ποδηλάτες.
  4. Αν θέλετε να δείτε οδηγίες ποδηλασίας χρησιμοποιώντας αυτήν την προβολή χάρτη, επιστρέψτε στα βήματα που αναφέρονται παραπάνω.

Σημείωση: Μπορεί να σας προσφέρουμε αρκετές προτεινόμενες διαδρομές ποδηλασίας. Μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε τη γραμμή διαδρομής για να αποφύγετε μια περιοχή ή να συμπεριλάβετε μια πιο γραφική ή ευχάριστη επιλογή με βάση την εμπειρία σας. Από εκεί, επιλέξτε τη διαδρομή ως συνήθως, με την πεποίθηση ότι έχετε μια ποδηλατική διαδρομή αναγνωρισμένη.

Δείτε πώς μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον χάρτη ποδηλάτων:

Συμβουλή: Ενδέχεται να χρειαστεί να μεγεθύνετε τον χάρτη (μεγέθυνση / σμίκρυνση) για να δείτε τους δείκτες διαδρομής ποδηλάτου αφού σημειωθεί η διαδρομή με την παχιά μπλε γραμμή.

Bike Planner στην εφαρμογή Χάρτες Google

Οι διαδρομές προσαρμοσμένες για ποδηλάτες είναι επίσης διαθέσιμες στην εφαρμογή Google Maps για κινητά σε Android και iOS.

Για να φτάσετε εκεί, πληκτρολογήστε έναν προορισμό, πατήστε την επιλογή Οδηγίες και στη συνέχεια επιλέξτε το εικονίδιο ποδηλάτου στην κορυφή για να απομακρυνθείτε από τις άλλες λειτουργίες ταξιδιού.

Προβλήματα με τους Χάρτες Google & # 39; Διαδρομές ποδηλασίας

Μπορεί να φανεί εξαιρετικό αρχικά να προετοιμάσετε τη διαδρομή ποδηλασίας σας με τους Χάρτες Google, αλλά να θυμάστε ότι λειτουργεί όπως ακριβώς συμβαίνει κατά τη ρύθμιση διαδρομών οδήγησης. Με άλλα λόγια, οι Χάρτες Google ενδέχεται να σας δώσουν την πιο γρήγορη διαδρομή, αλλά όχι απαραίτητα την καλύτερη για εσάς.

Ίσως θέλετε μια ήσυχη διαδρομή για να οδηγήσετε το ποδήλατό σας ή ένα που είναι λίγο πιο γραφικό, αλλά όχι απαραίτητα το γρηγορότερο. Θα πρέπει να το έχετε υπόψη σας κατά την προετοιμασία μιας διαδρομής ποδηλάτου με τους Χάρτες Google, επειδή ίσως καταλήξετε να κάνετε κάποια εκσκαφή για να προσαρμόσετε πραγματικά τη διαδρομή.

Κάτι άλλο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι Χάρτες Google ενδέχεται να κάνουν το αντίθετο και να σας βάζουν σε ασφαλή διαδρομή μακριά από την κυκλοφορία, αλλά αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι αυτό είναι πολύ πιο αργό από άλλες διαδρομές που μπορεί να θεωρηθούν λίγο λιγότερο ασφαλείς.

Η ιδέα εδώ είναι πραγματικά να δούμε τι προσφέρουν οι Χάρτες Google για τη διαδρομή ποδηλασίας σας. Κάνετε ό, τι χρειάζεται για να το κάνετε εξατομικευμένο για εσάς και πώς θέλετε να φτάσετε στον προορισμό σας. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε πού πρέπει να σταθμεύσετε το ποδήλατό σας, καθώς οι Χάρτες Google δεν περιλαμβάνουν πληροφορίες γι 'αυτό.