Εβδομάδα προβολής SID 2014 - αναφορά και φωτογραφίες

01 από 14

Εβδομάδα προβολής SID 2014 - αναφορά και φωτογραφίες

Φωτογραφία της τελετής κοπής κορδέλας για την εβδομάδα προβολής SID 2014. Φωτογραφία © Robert Silva - άδεια χρήσης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ

Ένα από τα οφέλη της κάλυψης οικιακού κινηματογράφου και το σπίτι A / V για About.com είναι ότι έχω την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να καλύψουν ορισμένες βασικές εμπορικές εκθέσεις, όπως η CES και CEDIA που προεπισκόπηση των νέων προϊόντων και των τάσεων.

Ωστόσο, παρόλο που τα CES και CEDIA είναι σπουδαία γεγονότα για να δούμε τι είναι το τελευταίο και το μεγαλύτερο, υπάρχουν και άλλες παρουσιάσεις που έδωσαν μια βαθύτερη ματιά στις υποκείμενες τεχνολογίες που πραγματικά εισέρχονται στο home theatre και τα A / V προϊόντα που αγοράζουμε και χρησιμοποιούμε.

Μια τέτοια επίδειξη είναι η εβδομάδα προβολής SID, η οποία πραγματοποιήθηκε φέτος (2014) στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια από την 1η έως τις 6 του 2014.

Το SID είναι η Εταιρεία για την προβολή πληροφοριών. Το SID είναι ένας οργανισμός που είναι αφιερωμένος σε όλες τις πτυχές της τεχνολογίας απεικόνισης βίντεο (ακαδημαϊκή έρευνα, ανάπτυξη, κατασκευή και εκτέλεση) που προορίζεται τόσο για επαγγελματική όσο και για επαγγελματική χρήση και για χρήση από τους καταναλωτές. Με άλλα λόγια, οι βασικές τεχνολογίες πίσω από τα προϊόντα που βλέπετε και χρησιμοποιείτε.

Το SID παρέχει ένα φόρουμ όπου όλοι οι συμμετέχοντες στην προώθηση τεχνολογιών προβολής βίντεο μπορούν να αλληλεπιδρούν τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Για να διευκολυνθεί αυτή η διαδικασία, κάθε χρόνο, η SID συγκεντρώνει σημαντικά ιδρύματα και εταιρείες από όλο τον κόσμο που εμπλέκονται στη βιομηχανία τεχνολογίας προβολής βίντεο, με τη μορφή SID Display Week.

Στην παραπάνω φωτογραφία εμφανίζεται η τελετή κοπής κορδέλας, η οποία ανακοινώθηκε και εκτελέστηκε από τον Amal Gosh, τον πρόεδρο του SID, που ξεκίνησε το εκθεσιακό τμήμα της Display Week 2014.

Στις επόμενες 13 σελίδες αυτής της έκθεσης, παρουσιάζω μερικές φωτογραφίες από τις τεχνολογίες προβολής βίντεο που εμφανίζονται στο πάτωμα των εκθεμάτων στη φετινή εκδοτική εβδομάδα, καθώς και μια εμφάνιση στην τελευταία σελίδα, σε μια ειδική παρουσίαση στις πρώτες ημέρες της Τεχνολογία απεικόνισης πλάσματος.

02 από 14

Πλαίσιο προβολής LG - Οθόνη OLED Display Tech Week - SID 2014

Φωτογραφία των τηλεοράσεων OLED που εμφανίζονται στο LG Display Booth - SID Display Week 2014. Φωτογραφία © Robert Silva - άδεια χρήσης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ

Υπήρχαν πολλοί κατασκευαστές βίντεο προβολής στη SID Display Week 2014. Η LG Display, η εταιρεία που κατασκεύασε πάνελ βίντεο για την LG και διάφορες άλλες μάρκες, ήταν σε ετοιμότητα με ένα μεγάλο περίπτερο που επικεντρώνεται σε αρκετές βασικές τεχνολογίες.

Στην παραπάνω φωτογραφία εμφανίζεται το κομμάτι OLED της έκθεσης της LG Display, με τις τηλεοράσεις OLED με καμπύλες οθόνες 65, 77 και 55 ιντσών που παρουσιάστηκαν πρώτα στο CES 2014 και αναμένεται να φτάσουν στην καταναλωτική αγορά αργότερα το 2014 ή στις αρχές του 2015. Η LG διαθέτει επί του παρόντος δύο OLED τηλεοράσεις 55 ιντσών (μία επίπεδη, μία καμπύλη).

Επίσης, οι τηλεοράσεις OLED δεν ήταν τα μοναδικά προϊόντα που παρουσιάστηκαν. Η οθόνη LG έδειξε επίσης αρκετά εύκαμπτα πάνελ OLED τα οποία προορίζονται για χρήση σε μικρότερες συσκευές, όπως smartphones, tablet και εφαρμογές σήμανσης λιανικής πώλησης.

03 από 14

21: 9 Αναλογία εικόνας TV και οθόνη - LG Display Booth - Εβδομάδα προβολής SID 2014

Φωτογραφία 21: 9 αναλογία εικόνας TV και οθόνη στο LG Display Booth - SID Display Week 2014. Φωτογραφία © Robert Silva - άδεια χρήσης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ

Εκτός από το OLED, η οθόνη LG έφερε επίσης δύο οθόνες εύρους διαστάσεων 21x9 στην SID Display Week, την επερχόμενη τους 105-ιντσών 4K καμπύλη UHD LED / LCD τηλεόραση και πρωτότυπο 34 ιντσών 21x9 επίπεδη επίπεδη οθόνη LED / LCD πρωτότυπο βίντεο ενσωματώνοντας την τεχνολογία IPS που επιτρέπει ευρύτερες γωνίες θέασης χωρίς εξασθένιση της εικόνας.

Μια άλλη τεχνολογία απεικόνισης βίντεο που παρουσιάστηκε (που δεν απεικονίζεται σε αυτήν την αναφορά) ήταν οι εμπορικές επιδείξεις, η ψηφιακή σήμανση και η τεχνολογία επίδειξης με την ένδειξη M +.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο περίπτερο, M + TV. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται, το M + είναι μια παραλλαγή της τεχνολογίας LCD που προσθέτει ένα λευκό υπο-εικονοστοιχείο στην παραδοσιακή δομή RGB LCD pixel που παράγει μια πολύ φωτεινότερη εικόνα, διατηρώντας παράλληλα ένα χαμηλότερο προφίλ κατανάλωσης ενέργειας. Οι πίνακες M + TV είναι επίσης συμβατοί με απαιτήσεις ανάλυσης 4K UHD και τεχνολογία γωνίας προβολής IPS.

Μου ακούγεται πως η LG δανείζεται και στην τεχνολογία WRGB OLED, καθώς και λαμβάνοντας υπόψη ότι

04 από 14

Τηλεοράσεις Samsung UHD 4Κ στην οθόνη στην εβδομάδα προβολής SID 2014

Φωτογραφία της Samsung 105-ιντσών 4K Πανόραμα και 65-ιντσών καμπύλες UHD τηλεοράσεις - SID Ημέρα Έκθεσης 2014. Φωτογραφία © Robert Silva - άδεια χρήσης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ

Φυσικά, εάν η LG Display εμφανιστεί μέχρι την εκδήλωσή σας, τότε η Samsung πρέπει να είναι και εκεί.

Στο πλαίσιο της συμβολής της η SID Display Week παρουσιάζει το πάτωμα, η Samsung Display Company έφερε δύο τηλεοράσεις που εμφανίστηκαν στο CES 2014, η οθόνη LCD 4K UHD με οθόνη LCD 21K / LCD καμπύλη τηλεόρασης.

Η οθόνη UHD TV με καμπύλη 65 ιντσών είναι τώρα διαθέσιμη με τη μορφή της UN65HU9000 της Samsung (Συγκρίνετε Τιμές), ενώ το 105-incher αναμένεται να είναι διαθέσιμο αργότερα το 2014 ή στις αρχές του 2015 (αναμφισβήτητα σε αστρονομική τιμή).

Αυτό που ήταν ενδιαφέρον ήταν ότι η Samsung Display δεν τόνισε την OLED σε τόσο μεγάλη κλίμακα όπως η LG, η οποία μπορεί να είναι σύμφωνη με την πρόσφατη ανακοίνωσή της ότι αποσύρει μερικά από τα προϊόντα OLED με μεγάλη οθόνη.

Από την άλλη πλευρά, η Samsung παρουσίασε μικρότερες οθόνες OLED για smartphones και tablet.

05 από 14

BOE Booth στην Εβδομάδα προβολής SID 2014

Φωτογραφία του Boe Booth στην εβδομάδα προβολής SID 2014. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια στο cheats.info

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ

Η Κορεατική LG Display και η Samsung Display Company δεν ήταν οι μοναδικοί κατασκευαστές προβολής βίντεο με υψηλότερο προφίλ που θα εμφανίζονταν στην SID Display Week 2014. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία με το πιο ορατό περίπτερο στο πάτωμα (και τον πιο εντυπωσιακό κεντρικό ομιλητή) ήταν η BOE με βάση την Κίνα.

Ιδρύθηκε μόλις το 1993, BOE έχει αναδειχθεί ως σημαντικός παίκτης τόσο στην Κίνα όσο και σε παγκόσμια αγορά προβολής βίντεο. Διαθέτει περίπου 20.000 εύχρηστα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και, από το 2013, είναι υπεύθυνο για το 13% της παραγωγής παραγωγής οθόνης στον κόσμο (56% της εγχώριας αγοράς της Κίνας). Στόχος του είναι να φτάσει το 26% στην διείσδυση του Word Market έως το 2016.

Στο περίπτερο της, το BOE όχι μόνο έδειξε WRGB OLED (πιθανότατα σε συνδυασμό με την οθόνη LG), Oxide, 3D χωρίς γυαλιά (σε συνδυασμό με Dolby) και τεχνολογίες Mirror TV, αλλά έδειξε επίσης το μεγαλύτερο βίντεο 8K LED / LCD μέχρι στιγμής, στα 98-ίντσες.

Προηγουμένως, η Sharp παρουσίασε πρωτότυπα 2D και 3D 8K 85 ιντσών σε εμπορικές εκθέσεις, όπως το CES.

Το BOE είναι σίγουρα μια εταιρία προβολής βίντεο που θα παρακολουθήσει για τα επόμενα χρόνια.

06 από 14

QD Vision Booth στην εβδομάδα προβολής SID 2014

Φωτογραφία του περιπτέρου QD Vision στην Εβδομάδα προβολής SID 2014. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια χρήσης στο About.com

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ

OLED έχει πάρει πολύ δημοσιότητα για να είναι η απάντηση σε όλα τα προβλήματά μας στην ποιότητα εικόνας της τηλεόρασης και, αν και η τεχνολογία έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε smartphone, tablet και άλλες εφαρμογές προβολής βίντεο μικρής οθόνης, εκτός από την LG και σε μικρότερο η Samsung, παρέμεινε μια φευγαλέα λύση για εφαρμογές προβολής βίντεο μεγάλης οθόνης σε επίπεδο καταναλωτή, όπως οι τηλεοράσεις.

Ως αποτέλεσμα, η τεχνολογία Quantum Dot , η οποία μπορεί να ενσωματωθεί στην υπάρχουσα υποδομή οθόνης LED / LCD, μπορεί να είναι μια βιώσιμη λύση για OLED και, με πολύ μικρότερο κόστος.

Οι κβαντικές κουκίδες είναι σωματίδια εκπομπής νανομετρίας που, όταν διεγείρονται από μια πηγή φωτός (στην περίπτωση της τηλεόρασης LCD με ένα μπλε LED), η κουκίδα εκπέμπει χρώμα σε συγκεκριμένα εύρη ζώνης, ανάλογα με το μέγεθός τους (μεγαλύτερες κουκίδες προς το κόκκινο, κηλίδες προς το πράσινο).

Όταν οι κβαντικές κουκίδες καθορισμένων μεγεθών ομαδοποιηθούν και στη συνέχεια χτυπήσουν με πηγή φωτός μπλε LED, μπορούν να εκπέμπουν φως σε όλο το εύρος ζώνης χρώματος που απαιτείται για οθόνες βίντεο.

Μια εταιρεία που προωθεί αυτή την τεχνολογική λύση είναι το QD Vision, το οποίο ήταν έτοιμο με μια ενημερωτική έκθεση στην SID Display Week 2014, προωθώντας τη λύση Quantum dot Color IQ.

Εμφανίζεται στην επάνω αριστερή πλευρά του παραπάνω μοντάζ μια φωτογραφία ολόκληρου του περίπτερου τους, στα δεξιά υπάρχει ένα κοντινό πλάνο μιας παραδοσιακής τηλεόρασης LED / LCD (αριστερά) σε σύγκριση με την τηλεόραση Quantum Dot (δεξιά) που δείχνει διαφορά στη φωτεινότητα και το χρώμα (η κάμερα μου δεν κάνει αυτή τη δικαιοσύνη - αλλά παίρνετε την ιδέα).

Επίσης, στην κάτω φωτογραφία είναι μια ματιά σε ένα πραγματικό οπτικό πεδίο Quantum Dot Edge που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει την απόδοση μιας τηλεόρασης LED / LCD. Η "ράβδος" είναι γεμάτη με κβαντικές κουκίδες και μπορεί να εισαχθεί μεταξύ του LED φως άκρη και στρώμα pixel μιας τηλεόρασης LCD κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής.

Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι είναι σε θέση να ενισχύσει τη φωτεινότητα και την απόδοση χρώματος μιας τηλεόρασης LED / LCD σε επίπεδα κοντά στο OLED με ελάχιστη δαπάνη κατασκευής και χωρίς να αλλάζει πάχος, προφίλ στεφάνης ή να προσθέτει οποιοδήποτε σημαντικό βάρος στην τηλεόραση.

Ωστόσο, το QD Vision δεν είναι το μόνο με λύση Quantum Dot ...

07 από 14

Κβαντική ταινία Dot στην οθόνη στο περίπτερο Nanosys - Εβδομάδα προβολής SID 2014

Φωτογραφία της ταινίας κβαντικής κηλίδας στην οθόνη στο περίπτερο Nanosys - Εβδομάδα προβολής SID 2014. Φωτογραφία © Robert Silva - άδεια χρήσης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ

Το QD Vision δεν ήταν η μόνη εταιρεία στην εβδομάδα προβολής SID που προωθούσε την τεχνολογία Quantum Dot και η Nanosys παρουσίαζε επίσης μια λύση Quantum Dot που τοποθετεί τις κουκίδες μέσα σε παράγοντα μορφής φιλμ (QDEF) και όχι σε "ράβδους". Αυτή η λύση επιτρέπει την τεχνολογία Quantum Dot να χρησιμοποιείται σε τηλεοράσεις LED / LCD που διαθέτουν ενσωματωμένο φωτισμό LED άμεσης ή πλήρους σειράς, αντί για φωτισμό Edge. Ωστόσο, το συμβιβασμό είναι ότι το φιλμ Quantum Dot είναι πιο ακριβό στην κατασκευή και εγκατάσταση από τη λύση που προσφέρει η QD Vision.

08 από 14

Περίπτερο GroGlass στην εβδομάδα προβολής SID 2014

Φωτογραφία του Anti-Reflective Glass Demo στο περίπτερο GroGlass - SID Display Week 2014. Φωτογραφία © Robert Silva - άδεια χρήσης

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ

Ένα πράγμα που οι κατασκευαστές των πάνελ τηλεόρασης πρέπει να ολοκληρώσουν ένα επιτυχημένο προϊόν είναι το γυαλί, πολλά γυαλιά ... Ωστόσο, δεν είναι όλα τα χόρτα δημιουργούνται ίσοι. Ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η αντανακλαστικότητα.

Είτε βλέπετε τηλεόραση στο σπίτι, βλέπετε το smartphone, tablet ή φορητό υπολογιστή σας, είτε βλέπετε ψηφιακή σήμανση στο τοπικό εμπορικό κέντρο, ανεξάρτητα από την τεχνολογία που βασίζεται στο πλάσμα, το πλάσμα, το lcd ή το oled, η εικόνα πρέπει να είναι ορατή και αυτό σημαίνει το γυαλί που καλύπτει την οθόνη πρέπει να περάσει από την εικόνα που παράγεται από την οθόνη, καθώς και να ελαχιστοποιήσει τις ανακλάσεις που προέρχονται από εξωτερικές πηγές φωτός.

Μία εταιρεία που προωθούσε το προϊόν γυαλιού της ήταν η GroGlass. Η GroGlass κατασκευάζει μη ανακλαστικά γυαλιά και ακρυλικά για εφαρμογές προβολής.

Εμφανίζεται στην παραπάνω φωτογραφία είναι ένα κοντινό πλάνο της δίπλα-δίπλα της GroGlass επίδειξης του γυαλιού που χρησιμοποιείται συνήθως έναντι του μη αντανακλαστικού προϊόντος γυαλιού. Σημειώστε την αντανάκλαση που παίρνω στην πραγματικότητα τη φωτογραφία στη δεξιά πλευρά, έναντι της μη αντανάκλασης στην αριστερή πλευρά. Φαίνεται σαν να μην υπάρχει γυαλί στην αριστερή πλευρά, αλλά να είστε σίγουροι ότι υπάρχει.

Ωστόσο, παρόλο που τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, το προϊόν GroGlass είναι ακριβό, το οποίο το καθιστά πιο κατάλληλο για χρήση σε οθόνες βίντεο για εμπορική χρήση ή σε καταναλωτές υψηλών προδιαγραφών και όχι τόσο για τη μέση τηλεόραση χαμηλού κόστους - τουλάχιστον προς το παρόν. ..

09 από 14

Corning Booth στην εβδομάδα προβολής SID 2014

Φωτογραφία του περίπλου GroGlass στην εβδομάδα προβολής του SID 2014. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια χρήσης στο About.com

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ

Έτσι, όπως φαίνεται στην προηγούμενη σελίδα, η ύπαρξη γυαλιού που μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις αντανακλάσεις του φωτός είναι μια καλή ιδέα, είτε πρόκειται για μια τηλεόραση, tablet, smartphone ή οθόνη ψηφιακής σήμανσης, αλλά ένας άλλος παράγοντας είναι ότι το γυαλί πρέπει να είναι ανθεκτικό, συσκευές. Εδώ έρχεται ο Corning.

Η παρουσίαση SID Display της Corning παρουσιάζει διάφορους τύπους ελαφριάς, αλλά βαρέως φορτισμένης γυάλινης γυαλί και υποστρωμάτων, για χρήση σε οποιοδήποτε τύπο προϊόντος που ενσωματώνει οπτική απεικόνιση.

Μερικά από τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν, εκτός από το γυαλί Gorilla, περιελάμβαναν: Willow Glass, EAGLE XG® Slim Glass Substrates, καθώς και την τεχνολογία κοπής λέιζερ Corning Laser.

10 από 14

Οφθάλμιο περίπτερο στην Εβδομάδα προβολής SID 2014

Φωτογραφία του οφθαλμικού περιπτέρου στην εβδομάδα προβολής SID 2014. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια χρήσης στο About.com

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ

Μια καινοτομία τεχνολογίας επίδειξης που έχει γίνει δεκτή τα τελευταία χρόνια είναι η οθόνη αφής. Η τεχνολογία αφής (καθώς και η τεχνολογία touchpad) ενσωματώνονται σε προϊόντα που περιλαμβάνουν οθόνες βίντεο, όπως smartphones, δισκία, προσαρμοσμένα συστήματα τηλεχειρισμού και ακόμη και τερματικά σημείου πώλησης. Επίσης, η τεχνολογία ελέγχου αφής χρησιμοποιείται επίσης σε συσκευές Blu-ray Disc, ακουστικά στοιχεία και άλλες συσκευές.

Ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές τεχνολογίας οθόνης αφής για τους παραγωγούς βιντεοπαιχνιδιών, που είχε μια εντυπωσιακή έκθεση στο SID Display Week 2014, που παρουσιάστηκε στην παραπάνω φωτογραφία, ήταν η Ocular (Να μην συγχέεται με την Oculus VR, κατασκευαστές του Oculus Rift).

11 από 14

Pixel Interconnect Booth στην εβδομάδα προβολής SID 2014

Φωτογραφία του θαλάμου διασύνδεσης Pixel στην Εβδομάδα προβολής SID 2014. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια χρήσης στο About.com

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ

Οι κατασκευαστές πλαισίων προβολής και οι εταιρείες υποστήριξης κάνουν όλα τα μέρη που μπαίνουν στην τηλεόρασή μας, αλλά πώς τα βγάζουν όλα μαζί;

Η Pixel Interconnect, η εταιρική καμπίνα που παρουσιάστηκε παραπάνω, είναι κατασκευαστής και προμηθευτής εξοπλισμού συναρμολόγησης (και ακόμη και ολόκληρων γραμμών συναρμολόγησης) που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για την επίστρωση πλαστικοποιημένων επιφανειών, καθώς και εξοπλισμό για τη σύνδεση των κυκλωμάτων μαζί, έτσι ώστε η οθόνη βίντεο να μπορεί να συναρμολογηθεί περαιτέρω ένα ντουλάπι ή μια θήκη.

Για να προωθήσουν τα προϊόντα τους, η Pixel Interconnect έφερε στην πραγματικότητα τόσο την λειτουργική συγκόλληση κυκλώματος (αριστερά) όσο και την πλαστικοποίηση μεμβράνης (στα δεξιά) στην εκθεσιακή αίθουσα SID Display Week.

Οι μηχανές που παρουσιάζονται χρησιμοποιούνται στην κατασκευή συσκευών μικρής οθόνης, όπως smartphones και δισκία. Οι ίδιοι τύποι μηχανών που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία παραγωγής βίντεο μεγάλης οθόνης είναι πολύ, πολύ, μεγαλύτεροι (σκεφτείτε πόσο μεγάλες θα έπρεπε να είναι για μια τηλεόραση 80 ή 90 ιντσών!)

12 από 14

Κολλητική ετικέτα συγκόλλησης στην εβδομάδα προβολής SID 2014

Φωτογραφία της αίθουσας συγκόλλησης στην εβδομάδα προβολής SID 2014. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια στο About.com

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ

Ένα άλλο απαραίτητο συστατικό στη συναρμολόγηση μιας συσκευής απεικόνισης βίντεο είναι η κόλλα. Μία τέτοια εταιρεία που παρέχει προϊόντα συγκόλλησης στη βιομηχανία προβολής βίντεο είναι η Adhesive Research, η οποία ήταν στη διάθεσή της για να δείξει τα προϊόντα της στους συμμετέχοντες της εβδομάδας εμφάνισης SID.

13 από 14

3M περίπτερο στην Εβδομάδα προβολής SID 2014

Φωτογραφία από το περίπτερο 3Μ στην Εβδομάδα προβολής SID 2014. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια χρήσης στο About.com

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ

Ακριβώς επειδή ένας κατασκευαστής έχει συναρμολογήσει όλα τα εξαρτήματα για μια κορυφαία συσκευή προβολής βίντεο ή τηλεόραση, δεν σημαίνει ότι η συναρμολογημένη οθόνη / τηλεόραση είναι αυτό που αναζητούν οι επαγγελματίες / επαγγελματίες πελάτες ή οι καταναλωτές

Με άλλα λόγια, τι αναζητούν οι πελάτες και οι καταναλωτές σε μια οθόνη βίντεο; Τι είναι σημαντικό, χρώμα, φωτεινότητα, αντίθεση, ανάλυση, δυνατότητα 3D; Συχνά, οι πελάτες και οι καταναλωτές βρίσκονται στο έλεος του τι ωθεί ο κατασκευαστής των οθονών, και όχι αυτό που γεμίζει μια πραγματική πρακτική ανάγκη.

Ως αποτέλεσμα αυτού του ενδεχόμενου χάσματος ανάμεσα σε ό, τι οι κατασκευαστές θέλουν να αγοράσουν και τι πραγματικά θέλετε να αγοράσετε, η 3Μ, ένας σημαντικός παίκτης στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών επίδειξης τόσο για τις επαγγελματικές όσο και για τις αγορές καταναλωτών, ήταν σε ετοιμότητα στο SID Display Week ένα νέο εργαλείο έρευνας, το οποίο ανέφεραν ως DQS (Δείκτης ποιότητας εμφάνισης).

Ο πυρήνας του DQS είναι ότι έχει σχεδιαστεί για να μετράει την πεποίθηση των καταναλωτών και των καταναλωτών σχετικά με την ποιότητα της εμφάνισης.

Μέχρι στιγμής, το DQS έχει δοκιμαστεί με δείγμα καταναλωτών σε έξι χώρες (ΗΠΑ, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Κίνα, Πολωνία και Ισπανία). Χρησιμοποιώντας τις ίδιες ρυθμίσεις τηλεόρασης και προσαρμογές σε κάθε χώρα δοκιμής, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κρίνουν ποιοι παράγοντες που είδαν στην οθόνη ήταν πιο σημαντικοί (χρώμα, φωτεινότητα, αντίθεση, ανάλυση).

Τα αρχικά αποτελέσματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα, αλλά αυτό που πραγματικά διακρίνεται ήταν η αντίληψη της ποιότητας προβολής με βάση τις πιθανές πολιτισμικές διαφορές των συμμετεχόντων. Αν και τα πιο εκτεταμένα δείγματα χωρών και συμμετεχόντων πρέπει να χρησιμοποιηθούν για ακριβέστερη επιβεβαίωση, τα αρχικά αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει μια παραλλαγή όσον αφορά το σημαντικό, όσον αφορά την ποιότητα της απεικόνισης βίντεο που βασίζεται στις διαφορές μεταξύ χωρών ή πολιτισμών.

Για έναν παράγοντα (η σημασία του χρώματος) - Αν κοιτάξετε το γράφημα που εμφανίζεται στην κάτω δεξιά φωτογραφία (κάντε κλικ για μεγέθυνση), φαίνεται ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές θεωρούν ότι το χρώμα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την προβολή βίντεο υψηλής ποιότητας, ενώ Οι καταναλωτές στην Κίνα πιστεύουν ότι το χρώμα είναι λιγότερο σημαντικό σε σχέση με άλλους παράγοντες που μετρούνται.

Η 3M σχεδιάζει να προσφέρει αυτό το εργαλείο και τα αποτελέσματά του στους κατασκευαστές βίντεο οθόνης ως βοήθημα για την τελειοποίηση των χαρακτηριστικών των προϊόντων προβολής τηλεόρασης και βίντεο για τον μέγιστο αντίκτυπο της αγοράς στους υποψήφιους αγοραστές στις αγορές-στόχους τους.

Έτσι, την επόμενη φορά που αγοράζετε μια τηλεόραση, αυτό που βλέπετε στην οθόνη μπορεί να είναι το αποτέλεσμα των 3M DQS, όπως και όλου του υλικού που μπαίνει σε αυτό.

14 από 14

50ή επέτειος της τεχνολογίας απεικόνισης πλάσματος - Εβδομάδα προβολής SID 2014

Φωτογραφία της πρώιμης τεχνολογίας απεικόνισης πλάσματος που εμφανίζεται στην Εβδομάδα προβολής SID 2014. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια στο cheatsbill.com

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ

Από όλα όσα είδα στην SID Display Week 2014, το αγαπημένο μου μέρος της συγκέντρωσης ήταν η παρουσίαση που αναγνώρισε την 50ή επέτειο της τεχνολογίας απεικόνισης πλάσματος.

Οι τηλεοράσεις πλάσματος έχουν ενημερωθεί πολύ περισσότερο από το παρελθόν έτος, αλλά όχι με καλό τρόπο. Παρόλο που οι τηλεοράσεις Plasma προτιμούνται από πολλούς "videophiles" ότι παρέχουν την καλύτερη δυνατή εικόνα για τηλεοπτική και κινηματογραφική προβολή, το ευρύ κοινό έχει απομακρυνθεί από το Plasma και προς την LCD τα τελευταία χρόνια.

Ως αποτέλεσμα, συνέβησαν δύο σημαντικά γεγονότα: το 2009, η Pioneer σταμάτησε την παραγωγή στα θρυλικά πλάσμα της KURO και μετά το περασμένο έτος (2013), μετά την παραγωγή της καλύτερης τηλεόρασης Plasma, το ZT60, η Panasonic ανακοίνωσε ότι σταμάτησε την παραγωγή τα σύνολα αιχμής, τελείωσε κάθε έρευνα και ανάπτυξη στην τεχνολογία των πλαστικών . Τώρα, στην αγορά τηλεοράσεων Plasma για τους καταναλωτές, μόνο η LG και η Samsung παραμένουν, αλλά υπάρχουν περισσότερα για την ιστορία της τηλεόρασης Plasma.

UPDATE 7/02/14: Η Samsung ανακοινώνει τη λήξη της παραγωγής πλάσματος μέχρι το τέλος του 2014 .

Η ιστορία της τηλεόρασης πλάσματος ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1964 .

Επιδιώκοντας μια πρακτική συσκευή απεικόνισης γραφικών που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον, ο Donald Bitzer (που παρουσιάζεται στην παραπάνω φωτογραφία), ο Gene Slottow, Καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Illinois, καθώς και ο μεταπτυχιακός φοιτητής Robert Wilson εφευρέθηκαν στον πυρήνα τεχνολογία που αργότερα θα γίνει η τηλεόραση Plasma που γνωρίζουμε σήμερα. Ορισμένα παραδείγματα της εργασίας τους εντοπίστηκαν στην SID Display Week 2014 και εμφανίζονται στην παραπάνω φωτογραφία.

Ορισμένες από τις βασικές ημερομηνίες αναφοράς στην ανάπτυξη της τεχνολογίας Οθόνης Plasma περιλαμβάνουν:

1967: Μονόχρωμος πίνακας πλάσματος 16x16 εικονοστοιχείων 1 x 1 ιντσών, ικανός να παράγει εικόνα 1/2 x 1/2-ιντσών με χρόνο διεύθυνσης 1 ώρας. Ο Richard Lewis, από την Chicago Daily News Service, γράφει μια έκθεση σχετικά με την τεχνολογία απεικόνισης πλάσματος, την αντιγραφή του "Vision Plate" και την πρόβλεψη ότι κάποια μέρα θα αντικαταστήσει τις τηλεοράσεις CRT.

1971: Πρώτη πρακτική / εμπορεύσιμη οθόνη πλάσματος (Owens-Illinois). Πίνακας 512x512 εικονοστοιχείων με διαγώνιο μονόχρωμη οθόνη διαστάσεων 12 ιντσών (φαίνεται στην αριστερή πλευρά της φωτογραφίας στην κορυφή αυτής της σελίδας - ναι, η μονάδα που εμφανίζεται στη φωτογραφία εξακολουθεί να λειτουργεί!).

1975: 1.000ος πλατφόρμας γραφικών Plato με ενσωματωμένη την τεχνολογία απεικόνισης μονοχρωματικής πλάκας.

1978: Η NHK της Ιαπωνίας επιδεικνύει το πρώτο πρωτότυπο οθόνης χρώματος Plasma (οθόνη διαστάσεων 4 ιντσών 16 ιντσών).

1983: Η IBM ανακοινώνει ανάλυση οθόνης 960x768 μονόχρωμη οθόνη Plasma για χρήση σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

1989: Πρώτη χρήση μονοχρωματικών οθονών πλάσματος σε φορητούς υπολογιστές.

1992: Η Plasmaco ανακοινώνει οθόνες πλάσματος 640x480 19-ιντσών και 1280x1024 μονόχρωμες πλάκες. Η Fujitsu παρουσιάζει την πρώτη Plasma TV 21 ιντσών 640x480.

1996: Η Fujitsu ανακοινώνει τηλεόραση πλάσματος 42 ιντσών 852x480.

1997: Η Pioneer ανακοινώνει την πρώτη Plasma TV 1280x768 50 ιντσών.

1999: Το Plasmaco αποκαλύπτει πρωτότυπο πλάσματος τηλεόρασης 1366x768 60 ιντσών.

2004: Η Samsung παρουσιάζει πρωτότυπο Plasma TV 80 ιντσών στο CES.

2006: Η Panasonic ανακοινώνει τηλεόραση πλάσματος 1080p 103 ιντσών ( βλ. Φωτογραφία από το 2007 CES) .

2008: Η Panasonic ανακοινώνει την τηλεόραση Plasma 4K 150 ιντσών στο CES .

2010: Η Panasonic εμφανίζει 152-ιντσών 3D 4K Plasma TV στο CES .

2012: Η NHK / Panasonic παρουσιάζει πρωτότυπο τηλεοπτικό πρωτότυπο Plasma TV 8K Super Hi-Vision 145 ιντσών.

2014 και μετά: Πού πηγαίνει τώρα η πλάσμα; Στο πλαίσιο του εορτασμού της 50ής επετείου, ο δρ Tsutae Shinoda του Shinoda Plasma, με έδρα το Kobe Japan, ήταν έτοιμος να συζητήσει μέσω διαφανειών και βίντεο νέες εφαρμογές για τεχνολογία προβολής πλάσματος, συμπεριλαμβανομένων βιντεο τοίχων, ψηφιακής σήμανσης και πολλά άλλα η ικανότητα της τεχνολογίας απεικόνισης πλάσματος να εφαρμοστεί σε εύκαμπτους και ευέλικτους παράγοντες μορφής οθόνης.

Δεδομένου ότι δεν έχω τα δικαιώματα να παρουσιάσω τις διαφάνειες που παρουσίασε, θα σας παραπέμψω στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η οποία απεικονίζει τα τρέχοντα προϊόντα της οθόνης πλάσματος, καθώς και μελλοντικές έννοιες που ελπίζει ότι θα μεταφέρουν την τεχνολογία πλάσματος παλαιού τύπου στον 21ο αιώνα - Επίσημος ιστότοπος Plasma Shinoda (Ιαπωνική έκδοση - Αγγλική έκδοση).

Έτσι, παρόλο που οι τηλεοράσεις Plasma ξεθωριάζουν από την καταναλωτική αγορά, η κληρονομιά της τεχνολογίας απεικόνισης πλάσματος μπορεί να εξακολουθεί να έχει σπίτι σε άλλες εφαρμογές, καθώς η καινοτομία συνεχίζεται.

Εβδομάδα προβολής SID 2014 - Τελικά σχόλια

Αυτό ολοκληρώνει την έκθεσή μου για το SID Display Week 2014. Αυτό που έχω παρουσιάσει είναι μια σύντομη επισκόπηση της επίδειξης - υπήρξαν πολλά άλλα, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίασης δεκάδων τεχνικών εγγράφων σε θέματα τεχνολογικής προβολής βίντεο - μια πραγματική γιορτή για έντονα τεχνικά, και μια υπενθύμιση για το πόση υποκείμενη έρευνα και πειραματισμό πηγαίνουν στις τηλεοράσεις, τα smartphones, τα tablet και άλλες συσκευές που ενσωματώνουν τηλεοπτικές οθόνες.

Αν θέλετε να εξερευνήσετε την Εβδομάδα προβολής SID 2014 σε πιο τεχνικό βάθος, η καλύτερη πηγή online αναφορών είναι το Display Central.